Blogg

5 augusti, 2013

18,9% av världens webbplatser drivs med WordPress

Den 26:e Juli hölls presskonferensen Wordcamp och grundaren av WordPress, Matt Mullenweg, passade på att hålla ett tal där han  delade med sig av statistik runt plattformen WordPress.

2003 lanserades Wordpress och  har sedan starten laddats ner 46 miljoner gånger. Andelen webbplatser som drivs med plattformen i skrivande stund (Augusti, 2013) är 18,9 procent, vilket är 2,2% fler än förra året.

Det finns just nu imponerande 26 000 plugins tillgängliga för nedladdning via plugins.wordpress.com.

Från att ha varit en ren bloggplattform är nu WordPress ett fullfjädrat CMS (Content Management System). Enligt en undersökning gjord av företaget bakom WordPress, Automattic, används nu:

  • 6% av WordPress-installationerna används som bloggplattform
  • 20% av WordPress-installationerna används som CMS/blogg
  • 69% av WordPress-installationerna används som renodlat CMS.

Andelen webbplatser som drivs med wordpress

Fördelning av hur wordpress används

bloggplattform 6%
cms/blogg 20%
renodlat cms 69%
Nyheter , , ,
About Robert Jansz, Webking
Med sin höga ambition får Robert det komplicerade att verka enkelt och han tillför det ovärderliga kunnande som skapar trygghet för kunden
Robert är alltid tydligt engagerad och visar ett starkt driv för att få saker gjorda. Han är ett föredöme i konsultrollen och hans kombination mellan affärsmässighet, tekniskt kunnande och social förmåga sticker ut. Robert är en entreprenör som får det komplicerade att verka enkelt och skapar en trygghet åt sina kunder Han inspirerar med sin strävan att alltid leverera det bästa - han ser nya perspektiv och alternativa lösningar och tillför ett ovärderligt kunnande. Robert har en förmåga att på ett engagerat och professionellt sätt ta sig an sina kunder och hans arbete präglas av mycket hög kvalitet och ett optimalt resultat. Han är en utmärkt lagspelare som verkligen inspirerar och utvecklar andra. Robert vill göra skillnad och han har en förmåga att kunna driva på ett utvecklingsarbete. Han är lyhörd mot kunden, har en mycket hög ambitionsnivå och hans engagemang är kombinerat med en stor ödmjukhet. Reputation Resumé : Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt mars 2013. Detta har analyserats av Per Frykman AB. Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt 2013.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE
Webking
Nya tanneforsvägen 22, 582 42 Linköping, Sweden
020-89 94 42
Nyhetsbrev

Registrera dig till vårt nyhetsbrev, fullt med inspiration, case, och tips som kan öka din lönsamhet!