Blogg

25 mars, 2014

Bundling och Minification

En bra start för att optimera laddningstiderna av webbplatsen är att börja med att optimera nuvarande javascript och css filer. Beroende på vilken plattform och programmeringsspråk man använder går det att lösa detta  på olika sätt. Inom Microsoft .net finns ett bibliotek kallat Microsoft ASP.NET Web Optimization som hjälper dig som utvecklar att implementera bundling, minification och optimering av javascript och css filer.

Bundling

Bundling är en teknik för att optimera laddningstider för förfrågningar mot webbservern. Det som utförs på serversidan är att flertalet resursfiler (javascript eller css) slås ihop till en gemensam fil, vilket minskar antalet förfrågningar mot servern. Samtliga statiska resursfiler som skickas över internet kan bundlas ihop. Ordningen spelar ofta roll när så kallad bundling utförs, så att rätt del laddas före andra delar i t.ex. en javascript bundle fil.

Bundle

Ordningen spelar ofta roll när så kallad bundling utförs , så att rätt del laddas före andra delar i t.ex. en javascript bundle fil.

Minification

Minification är en teknik som används för att minska laddningstiderna för statiska resurs filer (css och javascript). Det som är huvudsyftet med minification är att filstorleken ska minskas och detta görs genom att radera onödigt utrymme i filerna. Tomrum (whitespace), kommentarer, variabel namn förkortas och radbrytningar tas bort. Minification påminner väldigt mycket om komprimering, exempelvis hur en .zip komprimerar filer och minskar storleken på filerna.

Minification är en teknik som används för att minska laddningstiderna för statiska resurs filer (css och javascript).

Minification

Webbutveckling , , , , ,
About Robert Jansz, Webking
Med sin höga ambition får Robert det komplicerade att verka enkelt och han tillför det ovärderliga kunnande som skapar trygghet för kunden
Robert är alltid tydligt engagerad och visar ett starkt driv för att få saker gjorda. Han är ett föredöme i konsultrollen och hans kombination mellan affärsmässighet, tekniskt kunnande och social förmåga sticker ut. Robert är en entreprenör som får det komplicerade att verka enkelt och skapar en trygghet åt sina kunder Han inspirerar med sin strävan att alltid leverera det bästa - han ser nya perspektiv och alternativa lösningar och tillför ett ovärderligt kunnande. Robert har en förmåga att på ett engagerat och professionellt sätt ta sig an sina kunder och hans arbete präglas av mycket hög kvalitet och ett optimalt resultat. Han är en utmärkt lagspelare som verkligen inspirerar och utvecklar andra. Robert vill göra skillnad och han har en förmåga att kunna driva på ett utvecklingsarbete. Han är lyhörd mot kunden, har en mycket hög ambitionsnivå och hans engagemang är kombinerat med en stor ödmjukhet. Reputation Resumé : Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt mars 2013. Detta har analyserats av Per Frykman AB. Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt 2013.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE
Nyhetsbrev

Registrera dig till vårt nyhetsbrev, fullt med inspiration, case, och tips som kan öka din lönsamhet!

Webking
Ågatan 31, 582 22 Linköping, Sweden
020-89 94 42