2 oktober, 2017

Dags att gå över till https – Google visar http-webbplatser som osäkra

I januari 2017 påbörjade Google sitt arbete med att få så många sajter som möjligt att öka säkerheten för sina besökare med ett SSL-certifikat och en https-webbadress. Det första steget i arbetet var att börja visa http-sidor som innehåller fält för lösenord eller kontokortsuppgifter som ”inte säker” i Google Chrome.

Nästa steg i Googles arbete inleds i oktober då http-sidor också kommer att visas som osäkra när:

 • besökaren fyller i någon form av uppgifter på http-sidan (”inte säker”-markeringen visas inte i adressfältet förrän besökaren börjar skriva sina uppgifter).
 • http-sidan besöks från Google Chrome i inkognitoläge.

Framöver planerar Google att visa ”inte säker”-markeringen för alla http-sidor, oavsett vad de innehåller och om de besöks från inkognito eller inte.

Treatment of HTTP pages in Chrome 62

Så får du din webbplats att visas som säker i Google Chrome

För att Google ska markera din hemsida som säker i adressfältet i Chrome behöver du installera ett SSL-certifikat på ditt domännamn och få en https-webbadress.

Att visas som säker i Chrome är inte den enda fördelen med SSL, här är ytterligare tre fördelar:

 • SSL ökar säkerheten för besökare till din hemsida
  SSL krypterar trafiken mellan hemsidan och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).
 • SSL omvandlar din hemsidas besökare till kunder
  Med SSL får din hemsida en https-webbadress (ofta även en hänglåssymbol) som visar att din sajt är säker. Det ökar chansen att dina besökare väljer att handla hos just dig.
 • SSL hjälper din webbplats uppåt i Googles sökresultat
  Med ett SSL-certifikat premieras din hemsida i Googles sökresultat framför hemsidor som saknar SSL och https-adresser.
Nyheter, Säkerhet
About Robert Jansz, Webking

Med sin höga ambition får Robert det komplicerade att verka enkelt och han tillför det ovärderliga kunnande som skapar trygghet för kunden
Robert är alltid tydligt engagerad och visar ett starkt driv för att få saker gjorda. Han är ett föredöme i konsultrollen och hans kombination mellan affärsmässighet, tekniskt kunnande och social förmåga sticker ut. Robert är en entreprenör som får det komplicerade att verka enkelt och skapar en trygghet åt sina kunder Han inspirerar med sin strävan att alltid leverera det bästa - han ser nya perspektiv och alternativa lösningar och tillför ett ovärderligt kunnande.Robert har en förmåga att på ett engagerat och professionellt sätt ta sig an sina kunder och hans arbete präglas av mycket hög kvalitet och ett optimalt resultat. Han är en utmärkt lagspelare som verkligen inspirerar och utvecklar andra. Robert vill göra skillnad och han har en förmåga att kunna driva på ett utvecklingsarbete. Han är lyhörd mot kunden, har en mycket hög ambitionsnivå och hans engagemang är kombinerat med en stor ödmjukhet. Reputation Resumé : Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt mars 2013. Detta har analyserats av Per Frykman AB. Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt 2013.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *