Blogg

20 november, 2017

E-handel med WordPress samt WooCommerce

WordPress + WooCommerce = sant

Om du har en hemsida byggd på WordPress är WooCommerce är dess perfekta handelspartner. Ett fiffigt gratisplugin som med lite kärlek och finlir kan förvandla din sajt till en väldigt kraftfull E-handelsplattform.

Gratis, enormt & populärt

WooCommerce är med nästan 400 000 användande webbutiker världens mest populära E-handelsplattform. Antalet affärstransaktioner som systemet hanterar varje dag är enormt. Med tanke på potentialen i en väl fungerande webbutik så är det värt att lägga en slant på en lösning som blir riktigt bra. Från början.

Klart att du ska ha en webbutik

Det finns ingen anledning för dig att hålla tillbaka planerna på att börja sälja dina handgjorda uppblåsbara prydnadselefanter, din nya bästsäljande E-bok, eller dina handgjorda pärlplattor med ironiska tv-spelsmotiv på nätet. Bilden till höger föreställer Johan Karlgren, mer känd som Pappas Pärlor. Kolla in hans Instagram @pappasparlor för mer kreativt skapande.

Du kanske sitter på världens succé? Med WooCommerce kan du sälja dina produkter och nå ut till kunderna på ett smidigt sätt.

pappas_pärlor

Fiffiga tillägg ökar försäljningen

Med olika tillägg kan du maxa din försäljning. Det finns funktioner som fixar medlemskap, bokningar och stående betalningar. Varför inte sälja dina e-böcker med ett månadsabbonemang? Eller se till att återkommande kunder får ett medlemskap i ditt populära pärlplatteforum? Det är klart att du vill ha en egen webbutik, eller hur?

Smarta teman

WordPress och WooCommerce är giganter med miljontals användare. Detta betyder att det finns det tusentals jättefina designteman med väldigt sofistikerade funktioner. Precis som med WordPress kan du med rätt tema få en visuellt superfin webbutik.

I skrivande stund finns det nästan 1100 olika teman bara på Themeforest.net som är en bra inspirationssida. Vissa kostar en liten slant, och det finns recensioner och du ser lätt vad som du kan göra med det tema som du gillar.

Storefront är ett av dessa. Det är gratis och prioriterar hastighet och upptid samt eliminerar konflikter mellan tema och andra tillägg.

Bra betalningsalternativ

Det finns regionspecifika betalningslösningar, till exempel Swish eller Klarna. Med andra ord, du bör ge dina kunder helst ett par trygga och välkända alternativ att betala.

Betalningssätt som de känner igen, kanske har använt förut, och som utan tvekan får dem att beställa dina unika pärlplattor. Eller din nya bestseller.

bok mockup
Varför inte skriva en egen e-bok och sedan sälja den på din sajt?
Att ta betalt kan kosta

Här gäller det ofta att hitta en vettig avvägning. Du bör dessutom noga kontrollera vilka kostnader som medföljer samt hur du ska gå tillväga för att skapa säkra överföringar. Dina kunder kanske vill ha en kombination av en kreditkortslösning och till exempel Swish? I en kommande artikel ska vi skriva mer om just betallösningar.

Tekniskt avancerat

Det som kan vara en nackdel är att det kan bli aningen svåranvänt och lite trögjobbat när man lagt till betallösningar, och tillägg för PDF-fakturor, packsedlar, kundmeddelanden och andra smarta funktioner. Men det är lite som att lära sig cykla, träning lönar sig och sedan går det oftast genom bara farten. Vi är alla nybörjare någon gång.

Sälj dygnet runt

En fullfjädrad webbshop med extra allt kan vara aningen knepig att begripa sig på, och får ju inte gå ner. Din webbutik ska ligga uppe dygnet runt så att dina kunder kan köpa när de vill. Därför är det viktigt att du har lagt den på ett pålitligt webbhotell som har bra så kallad upptid, är smidiga att ha att göra med, samt går att få tag på om tekniken skulle strula.

Är kunderna nöjda? Grattis! Låt folk veta det. Kunder som efter köp återkopplar positivt i sociala medier är en kvittens på ett välfungerande koncept. Håll med om att det vore skoj att se bilder på folk när de läser dina böcker, eller använder dina pärlplattor i sociala kanaler? Lycka till!

Låt Webking sätta upp din egen E-butik

Vi har byggt upp ett stort antal webbutiker, och är experter på att koppla ihop sidor med flexibla, stabila E-handelslösningar. Något som inte är helt enkelt, aningen tidskrävande men som skapar stor affärsnytta och genererar intäkter.

Du och dina kunder är värda en optimerad webbutik. Det fixar vi! Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Referensprojekt baserade på wordpress
Nyheter, Webbutveckling, Wordpress , , ,
About Robert Jansz, Webking
Med sin höga ambition får Robert det komplicerade att verka enkelt och han tillför det ovärderliga kunnande som skapar trygghet för kunden
Robert är alltid tydligt engagerad och visar ett starkt driv för att få saker gjorda. Han är ett föredöme i konsultrollen och hans kombination mellan affärsmässighet, tekniskt kunnande och social förmåga sticker ut. Robert är en entreprenör som får det komplicerade att verka enkelt och skapar en trygghet åt sina kunder Han inspirerar med sin strävan att alltid leverera det bästa - han ser nya perspektiv och alternativa lösningar och tillför ett ovärderligt kunnande. Robert har en förmåga att på ett engagerat och professionellt sätt ta sig an sina kunder och hans arbete präglas av mycket hög kvalitet och ett optimalt resultat. Han är en utmärkt lagspelare som verkligen inspirerar och utvecklar andra. Robert vill göra skillnad och han har en förmåga att kunna driva på ett utvecklingsarbete. Han är lyhörd mot kunden, har en mycket hög ambitionsnivå och hans engagemang är kombinerat med en stor ödmjukhet. Reputation Resumé : Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt mars 2013. Detta har analyserats av Per Frykman AB. Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt 2013.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE
Nyhetsbrev

Registrera dig till vårt nyhetsbrev, fullt med inspiration, case, och tips som kan öka din lönsamhet!

Webking
Ågatan 31, 582 22 Linköping, Sweden
020-89 94 42