Blogg

19 november, 2021

Ellen är Webkings Chief Happiness Officer

En Chief Happiness Officer stod högt på vår önskelista efter en hektisk period med en massa spännande projekt, nyanställningar samt en flytt till ett större kontor. Och här är hon! Ellen Savander. Webkings senaste superhjälte!

En Chief Happiness Officer var exakt vad vi behövde

Vi hann helt enkelt inte med alla administrativa och praktiska uppgifter, och konstaterade snabbt att vi behövde en Chief Happiness Officer. Alltså en kontorsansvarig och en festkommitté i en och samma person. En busig platsannons sattes ut och ansökningarna började snart välla in.

Nu kan vi lägga ännu mer tid på våra kunder #EpicWin

Hur som helst. Det blev Ellen Savander som i stenhård konkurrens landade jobbet. Tack vare henne kan vi nu frilägga betydligt mer utvecklingstid till våra kunder, och på så sätt klara av våra uppdrag snabbare. Ellen tar alltså hand om kontoret, ser till att saker och ting fungerar, sköter delar av vår bokföring samt ser till att vi verkligen trivs.

En partysamordnare och kontorsninja i en och samma person

Hon hugger in där det behövs och arrangerar också mysiga luncher, rafflande spelkvällar (Rappakalja, flipperturneringar och Bubble Bobble-maraton på vårt arkadkabinett), skojiga AW´s, nördiga quizz, och andra kul event för hela WebkingTeamet. Sånt behövs i allt vårt utvecklande och projektledande. Så lita på att vi tycker om att ha en person som pysslar om oss, håller oss glada och nöjda, samt fixar grymma fredagsfrukostar. Ett glatt team = glada kunder.

Studier på LiU samt intresse för C++, Java och CSS

Vid sidan av jobbet hos oss pluggar Ellen till en master inom IT och management på LiU, och hon tog en kandidat i företagsekonomi i våras. Hon har även byggt en hel del hemsidor samt läst C++ och Java, vilket ger henne god insyn i vår verksamhet.

Ellen, vad gör dig happy, utanför jobbet?

”Åh, utanför jobbet gillar jag ju verkligen tv-serier, att spela spel med vänner, laga och äta god mat och att få hem paket jag beställt haha!”

När dina vänner frågar dig vad en Chief Happiness Officer gör, vad svarar du då?

”Jag möts ofta av frågan ”vad är det?” när jag säger att jag är Chief Happiness Officer. Då brukar jag svara att jag ska se till att alla på kontoret har det de behöver för att göra sina arbetsuppgifter och för att må bra! Så jag som Chief Happiness Officer är lite som en kontorsansvarig men med ytterligare HR-egenskaper.”

Vad har du jobbat med tidigare?

Nämn tre saker som gör en arbetsdag lite bättre

”Jag tycker en arbetsdag kan förbättras genom att man alltid har tillgång till energikällor som frukt, kaffe och snacks. En fin miljö är också viktig vilket jag tycker att vårt nya kontor verkligen lever upp till  och absolut relationen till kollegorna, bara vanlig hederlig banter förgyller verkligen mina arbetsdagar!”

Slutligen, hur hamnade du på Webking?

”Jag kollade runt på platsannonser och föll för rubriken: Sökes: Någon som håller koll på oss, är positiv, gillar ansvar och egna initiativ. Finnes: En tjänst som Chief Happiness Officer!

Jag tyckte tjänsten lät helt fantastisk, fatta att få arbeta med att ge glädje varje dag! Och den gav mig en perfekt chans att använda min utbildning inom företagsekonomi. Där jag särskilt fokuserar på organisationer och företagskultur. Jag har också att stort intresse för programmering och webbutveckling, vilket jag gärna ägnar mig åt på fritiden”

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:

Skicka förfrågan!

Du vet väl att en digital fika med oss kan få väldigt fin effekt på ditt företags lönsamhet?

Vi är redo att hjälpa DIG att nå nya mål och öka din affärsnytta och lönsamhet. Vi kan väl ta en digital fika så smider vi lite planer tillsammans! Då jäklar blir det åka av. Tryck på knappen till höger så hörs vi. Det kommer bli bra!

Läsvärda artiklar om utveckling

Nyheter , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE
Nyhetsbrev

Registrera dig till vårt nyhetsbrev, fullt med inspiration, case, och tips som kan öka din lönsamhet!

Webking
Ågatan 31, 582 22 Linköping, Sweden
020-89 94 42