Blogg

21 mars, 2016

Episerver CMS 9 – Block och blocktyper

I den här kursen kommer vi att fokusera på att utveckla block och blocktyper i Episerver CMS 9.

Innan vi dyker in på blocken och blocktyperna skulle jag vilja ge en kort sammanfattning till varför EPiServer CMS är så populärt och varför du bör använda dig utav block.

Genom att arbeta med block i EPiServer skapar du innehållet en gång och kan sedan återanvända det på flera sidor, det är ett enkelt och effektivt sätt att underhålla en större webbplats med hundratals eller till och med tusentals sidor med likvärdigt innehåll.

I den här kursen kommer vi att fokusera på block och blocktyper som lanserades i Episerver CMS version sju (v.7). Block liknar sidor, men ett block är avsedd att endast användas som en del av en sida och kan även återanvändas på flera sidor i på din webbplats.

Vad är block och blocktyper?

Tänk på ett block som en grupp av egenskaper, ett block kan till exempel innehålla en rubrik, beskrivning, bild och en URL.

Alla block är också ”delade block”. När du skapar ett block kan du återanvända den på andra sidor. Du har ofta innehåll som du vill återanvända på flera andra sidor, i dessa fall är block den perfekta lösningen för att skapa återanvändbart innehåll.

Kursmaterial

Källkod på https://github.com/QuBaR/
Youtube videos https://www.youtube.com/user/webkingse

Episerver, Nyheter, Webbutveckling , ,
About Robert Jansz, Webking
Med sin höga ambition får Robert det komplicerade att verka enkelt och han tillför det ovärderliga kunnande som skapar trygghet för kunden
Robert är alltid tydligt engagerad och visar ett starkt driv för att få saker gjorda. Han är ett föredöme i konsultrollen och hans kombination mellan affärsmässighet, tekniskt kunnande och social förmåga sticker ut. Robert är en entreprenör som får det komplicerade att verka enkelt och skapar en trygghet åt sina kunder Han inspirerar med sin strävan att alltid leverera det bästa - han ser nya perspektiv och alternativa lösningar och tillför ett ovärderligt kunnande. Robert har en förmåga att på ett engagerat och professionellt sätt ta sig an sina kunder och hans arbete präglas av mycket hög kvalitet och ett optimalt resultat. Han är en utmärkt lagspelare som verkligen inspirerar och utvecklar andra. Robert vill göra skillnad och han har en förmåga att kunna driva på ett utvecklingsarbete. Han är lyhörd mot kunden, har en mycket hög ambitionsnivå och hans engagemang är kombinerat med en stor ödmjukhet. Reputation Resumé : Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt mars 2013. Detta har analyserats av Per Frykman AB. Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt 2013.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE
Webking
Nya tanneforsvägen 22, 582 42 Linköping, Sweden
020-89 94 42
Nyhetsbrev

Registrera dig till vårt nyhetsbrev, fullt med inspiration, case, och tips som kan öka din lönsamhet!