Blogg

20 augusti, 2020

Golf4u.se uppfräschning inför golfsäsongen 2020

Då var det dags att berätta om succéföretaget Golf4U vars hemsida vi på Webking är delaktiga i utveckling, förvaltning och hosting av. Faktum är att sidan nyligen har fått en uppfräschning av såväl innehåll som design, samt en teknisk optimering som gör den riktigt snabb. Nu ska vi berätta lite om hur vi resonerat och vässat Golf4U.se så att den ska generera fler nya kunder som vill ta grönt kort och bli bättre golfare. Men först en kort introduktion till företaget.

Nu ska våra webbutvecklare skapa fler nöjda kunder till Golf4U.se

Golf4U är ett Linköpingsföretag som startades 2008 av Michael Persson på Bryttsätter Golfklubb. Företaget erbjuder individanpassade utbildningar som med modern teknik, quiz, videos och fiffiga pedagogiska moment, hjälper kunden till grönt kort. Ofta går detta fort, inte sällan inom 24 timmar. Med Michaels hjälp har flera tusen golfentusiaster tagit grönt kort genom åren. Och fler blir det, för verksamheten är en riktig succé, med tusentals nöjda kunder varje år.

Webbutveckling med responsiv design som fungerar på alla enheter

Initialt är sidan byggd på en WordPressplattform, efter en krav- och behovsanalys av verksamheten. Webkingteamet har hållit antalet widgets och plug-ins till ett minimum för att få sidan så snabb som möjligt. Självklart är sidan även responsiv och fungerar på mobila enheter. Fokus har hela tiden varit att lyfta fram företagets tjänster och göra det så enkelt som möjligt för besökaren att ta del av konkret information och såklart även bli kund.

Tydliga erbjudanden och Call To Actions för ökad konvertering

Bilder på golfbanor är ofta tjusiga, med härliga färger, vackra miljöer och engagerade spelare. Detta har vi tagit tillvara på med hjälp av en golfvideo som välkomnar besökaren in på sajten. Vi ville direkt visa företagets tjänster och erbjudanden på startsidan, detta förstärks med en copy som är inbäddad i filmen. Med hög läsbarhet. Resultatet är tydliga erbjudanden som skapar nyfikenhet och i många fall lockar in besökaren till en av företagets kurser.

Navigering och webbdesign som är lätt att förstå

Värt att nämna är att den viktigaste informationen även är tillgänglig i navigeringsmenyn i sidtoppen, men också i menyn längst ner på sidan. I navigeringsmenyn finns även en ingång där befintliga kunder loggar in för att komma åt kursmaterialet. Den grafiska profilen har ett golfinspirerat tema som förstärker upplevelsen. Även de så kallade CTA-knapparna går i vitt och grönt. För att förtydliga hur vägen till grönt kort går till beskrivs detta i tre steg. Centrerat, med korta texter, som länkar till en mer ingående text.

Tydliga målgruppsingångar leder besökaren till rätt erbjudande

För att ytterligare underlätta för potentiella kunder har vi valt att presentera tre målgruppsingångar extra tydligt på startsidan. Dessa visar Golf4U´s tre tjänster. Med pris, vad kursen innehåller, vem den är till för samt en knapp som leder till ett formulär där kunden fyller i sina uppgifter och sedan slussas vidare till en säker betallösning.

Smakprov, referenser samt en förklarande film skapar förtroende

Om kunden skulle tveka eller vilja veta mer om Golf4u´s kurser och erbjudanden finns även en film inbäddad nedanför målgruppsingångarna. Detta förstärks dessutom med tydlig information bredvid filmen. Om man vill veta mer har vi även lagt in ett antal referenskunder som förstärker företagets trovärdighet. Här kan man dessutom ta del av ett smakprov av de instruktionsvideos som ingår i utbildningen mot grönt kort.

Sociala medier, payoff samt lätt att tipsa om Golf4U till dina vänner

I menyn i sidans nedre meny finns länkar till Golf4U´s sociala medier, samt en knapp där kunden kan tipsa sina vänner om företaget. Där ligger även den så kallade payoffen som i en mening berättar om kärnan i verksamheten, nämligen:

Golf4u™ är Sveriges största och populäraste golfkurs för dig som vill ta Grönt Kort med start-hcp 54.

Robert Jansz, utvecklare: Inför årets golfsäsong har ni uppdaterat sajten. Berätta lite om hur ni gick tillväga och vad har ni egentligen har gjort:

Informationsmässigt är utbildningsmaterialet i form av text, bild och film uppdaterade till 2020 års regler. Registreringsförfarandet har förenklats vilket lett till att det nu är enklare och smidigare än tidigare att påbörja sin utbildning mot grönt kort. Användarupplevelsen har också fått ett lyft och snygga bilder och filmer har lagts till för att skapa en mer levande och personlig känsla för besökarna. Sammanfattar vi alla förbättringar för säsongen kan vi se en procentuell ökning på ca 25% av nya kunder mot föregående period.

Det här är ett case som tydligt representerar hur vi på Webking följer upp tidigare uppdrag, och med hjälp av uppdateringar och digitalisering skapar goda möjligheter för våra kunder att växa och få flera återkommande kunder. Att bygga en hemsida till en kund handlar om så mycket mer än bara att koda, för att sidan ska konvertera krävs en genomtänkt strategi. I kombination med användarvänlig responsiv design, samt rätt funktionalitet. Lägg till en dos SEO så kan resultatet bli riktigt bra!

Läs mer på Golf4u.se

Läs mer om Golf4U i tidningen Svensk Golf

Kontakta oss för din nya webbplats!

Webking är en Prisbelönt webbyrå i Linköping! Vår ambition, glädje, affärsmässighet samt miljötänk har lett, och leder oss fortsatt till en rad nöjda kunder och lyckade uppdrag. Du är alltid välkommen att kontakta oss för 30 minuter kostnadsfri konsultation. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta
UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta
Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:
Liknande referensprojekt

Läsvärda artiklar om utveckling

Kundcase, Nyheter , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE