Blogg

23 mars, 2021

Hallå där My Lilja som gör sin praktik på Webking. Hur är läget?

Jajamen, My Lilja gör sin praktik på Webking under våren. Därför tänkte vi låta My själv svara på några frågor om hur det är att göra sin praktik på ett IT-företag!

Vem är egentligen My Lilja?

Ja om jag visste det själv typ, haha. Jag är en 31-årig tjej som valt att skola om mig från mitt tidigare vårdyrke som Biomedicinsk Analytiker. Skulle väl då våga påstå att det gör mig till en modig tjej som efter många år tog modet till mig att släppa tryggheten, våga satsa på att utveckla mina kreativa sidor och ge mig in i en ny bransch, som dessutom är mansdominerad. Vilket jag förvisso gillar för jag har alltid kommit bra överens med killar och män. Men annars… bor i Norrköping med sambo men letar hus i Linköpingstrakten.

Vad kommer du att jobba med under din praktik och vad har du gjort hittills?

Jag har främst suttit med design under min praktik, och har hjälpt Webking med att sätta upp ett komponentbibliotek för prototypbyggen i Adobe XdEftersom jag fick sitta med Adobe Xd en hel del under min första vecka föll det sig naturligt att jag senare fick designa två prototyper för två nya projekt, en mobilapp samt webbapplikation.

Vad hoppas du att få ut av din praktik på Webking?

Att få se hur branschen fungerar. Och i och med att Webking jobbar fullstack med moderna verktyg och nischat in sig på webbutveckling, så upplever jag att jag en så länge har fått en väldigt bra inblick i vad branschen inom webbutveckling har att erbjuda.

Hur kom det sig att du valde att göra din praktik hos just oss?

Jag var inte särskilt intresserad av att göra min praktik på en arbetsplats som var för stor. Då jag skolar om mig från vården där man oftast känner sig som ett litet kugghjul i ett stort maskineri, ville jag få känna på hur det är att jobba i ett litet men tight team. När Johan hörde av under sökandet av en praktik med frågan om LIA, kändes det menat att jag skulle söka mig till Webking. Jag utför nu min andra praktik och examensarbete här på Webking vilket säger en hel del om hur bra jag trivs.

Vad har varit roligast hittills och vad ser du fram emot att sätta tänderna i?

Under min första LIA fick jag främst sitta med design, och har hjälpt Webking med att sätta upp ett komponentbibliotek för prototypbyggen i Adobe Xd. Eftersom jag han vässa mina färdigheter i Xd fick jag under första LIAn designa två prototyper för två nya projekt, en mobilapp samt webbapplikation. Under den här LIAn blev det ytterligare en prototyp för en ny mobilapp, och det ska bli kul att få se ens design i mobilen sen. Utöver det har jag ju mitt examensarbete också, där jag fått sitta med React och hjälpa till med att bygga ett intranät till Arkipelagen.

Vad brinner du mest för?

Jag har sinne för design och kreativitet, så självklart brinner jag för den delen av programmering. Men jag vill helst ha variation och gillar att sätta mig in i back-end också.

Vad har du för planer när du är klar med din examen?

Jag vill jobba inom ett litet techföretag där jag känner att de strån jag drar till stacken behövs, uppskattas och gör skillnad. Webking är ur den aspekten en bra arbetsplats för mig. Jag har blivit positivt överraskad av hur högt till tak de har på Webking. Det är ok att be om hjälp när man sitter fast och de tar sig tid att förklara, inte bara för mig, utan även varandra när det finns frågetecken kring problem.

Du är ju konstnärlig och har en fin Instagram, nämn fem bra Instakonton du tycker om samt varför!

Attans att jag bara får välja fem konton! Eftersom jag följer mycket som har med olika typer av kreativitet samt naturen att göra så som fotografer, digital artists, konstnärer, makeup-artister osv så är det här ett mycket svårt val. Men jag kommer tipsa om konton som kanske inte har flest följare men som verkligen förtjänar mer. Här kommer fem riktigt bra Instagramkonton:

My´s tips på riktigt konstnärliga Instagrammers

bradhannon – Finns många fotografer på Instagram som fotar berg och soliga stränder, men desto färre som är stormjägare. Brads foton på stormar får mig att stanna upp och dagdrömma, och jag tycker att han förtjänar fler följare. Plus vem gillar inte dramatiska himlar?

aquasixioHar följt den här konstnären i över 10 år och min önskelista av tavlor och prints från honom växer allt större. Vill man se mer av hans konst kan jag även rekommendera hans Deviantart.

julien.tabet – Ja var får han alla sina idéer ifrån? Hans skills i Photoshop är helt enkelt beundransvärda, för att inte tala om hans färdiga motiv.

owl__kitty – Jag vet… det här kontot har väldigt många följare. Men man kan inte göra annat än att prata varmt om detta konto. Katten Lizzy redigeras in i diverse filmklipp av sina ägare med en härlig dos komedi och med en stor glimt i ögat.

mikecootsDet kan man kanske inte tro, men hajar är mitt favoritdjur. Denna förebild inte bara fångar det bästa sidorna av denna vackra artfamilj, han kämpar även som en överlevare av en hajattack för att vi ska ha hajar kvar i våra hav.

Just det, missa heller inte Mys Instagram.  

Nyfiken på våra uppdrag och vad vi hjälper våra kunder med?

Oh yeah, nu vet du hur det är att göra en praktik hos oss på Webking. Då kanske du vill veta lite mer om våra avklarade uppdrag till våra kunder? Då ska du ta en titt i vårt referensgalleri, Följ gärna våra äventyr på LinkedIn, Facebook, Instagram och Twitter. Vi är här för att hjälpa dig. Just nu har vi kalaskul projekt som vi jobbar med, inom ett flertal branscher som fintech, miljövård, kundzoner, E-handel, SEO samt såklart en drös med appar och webbutvecklingsuppdrag.

Har du funderat ut en kanonidé som skulle kunna bli en bra app? Faktum är att det inte är så himla svårt att bygga en app.

Jag har en idé till en app

Youtube

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:

Skicka förfrågan!

Vill du ses över en kopp kaffe?

Webking är en prisbelönt webbyrå i Linköping! Vår ambition, glädje, affärsmässighet samt miljötänk har lett, och leder oss fortsatt till en rad nöjda kunder och lyckade uppdrag. Du är alltid välkommen att kontakta oss för 30 minuter kostnadsfri konsultation. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Läsvärda artiklar om utveckling

Liknande referensprojekt

Appen Hjälpredan – Halverar uträkningstiden för användarna!
Arkipelagen – Intranätet som gillas av 350 företag
Advoqa – Hitta rätt advokat till rätt ärende
Bioväxt – Planeringssystem för hantering av restprodukten slam
Nyheter , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE
Webking
Nya tanneforsvägen 22, 582 42 Linköping, Sweden
020-89 94 42
Nyhetsbrev

Registrera dig till vårt nyhetsbrev, fullt med inspiration, case, och tips som kan öka din lönsamhet!