Blogg

26 september, 2021

Hallå där Stefan – Mjukvaruutvecklare på Webking

Stefan Holmberg är en av Webkings kodhjältar. En mjukvaruutvecklare i sina bästa år som tycker om utmaningar, problemlösning och att utveckla bra kundlösningar. Här får Stefan själv chansen att berätta om sig själv och hur det kom sig att han blev utvecklare.

Ett bra team som brinner för apputveckling och webutveckling

Stefan har pluggat till mjukvaruutvecklare på Mölk och blir ett bra tillskott till WebkingTeamet. Med Stefan i teamet kan vi nu ta oss an fler spännande uppdrag vilket såklart är suveränt för våra kunder.

Hallå Stefan, vad har du jobbat med innan du blev mjukvaruutvecklare?

Hallå, jo jag har tidigare jobbat en hel del inom industrisektorn. Inte minst med logistik och lageradministration där jag bland annat lotsade chaufförer rätt samt tog fram statistikunderlag för att få in- och utflödet av varor och leveranser att fungera optimalt.

Hur kom det sig att du valde att bli just mjukvaruutvecklare?

Faktum är att jag alltid gillat problemlösning och datorer. Förr i tiden, redan på HTML-tiden byggde jag en hel del hemsidor. Jag lärde mig att koda genom att läsa en hel del klassiska HTML-böcker, men jag lärde mig också mycket tack vare dåtidens fanstastiska HTML-skolor på nätet. Det här var ju såklart långt innan alla grymma tutorials på YouTube, PluralSight och andra kunskapskällor lanserats. Men det funkade och på den vägen är det.

Hur kom det sig att du hamnade på Webking?

På utbildningen till mjukvaruutvecklare på Mölk lärde jag känna My Lilja. My hade gjort sin LIA på Webking och trivdes där och pratade gott om dem. Några månader senare lade Webking ut en ledig tjänst som jag sökte. Jag fick jobbet och klev kort därefter på lätt skakiga ben in på Webkingkontoret för första gången. Och blev mottagen på bästa tänkbara sätt.

Berätta lite om fördelarna med ditt jobb

Det roligaste är att jobba med ett så sammansvetsat och skönt gäng. Där jag hela tiden utvecklas och får lära sig nya saker. Att ingen dag riktigt är den andra lik är en av de stora fördelarna med att vara mjukvaruutvecklare. Jag har hamnat på helt rätt plats. Sedan är det dessutom väldigt roligt att själv kunna se vad våra kodsträngar kan göra för våra kunder.

Vad gör du på fritiden när du inte jobbar med att programmera...

Jag lever ett klassiskt familjeliv, med sambo, en dotter och en son. På fritiden hinner jag konstigt nog även med att spela en jäkla massa squash. 🎾

Stefan, berätta lite om hur en dag på Webking kan se ut

Landar på kontoret, startar datorn och kollar mailen. Sedan har vi en gemensam daily, där vi stämmer av vad vi som vi ska ta tag i under dagen. Sedan lite jobb och ofta en gemensam lunch. Eftermiddagen består ofta av ett projektmöte där vi stämmer av och fortsätter att utveckla funktionalitet efter våra kunders önskemål. Det är med andra ord väldigt kul att vara mjukvaruutvecklare. 

Vad trendar hösten 2021?

Just nu är apputveckling stekhett. Men vi bygger även en hel del kundzoner, utvecklar system och logistiklösningar. Okej, det låter kanske klyschigt. Men jag trivs i jobbet som mjukvaruutvecklare och det är kul att gå till jobbet när uppgifterna är så pass varierande.

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:

Skicka förfrågan!

Du vet väl att en digital fika med oss kan få väldigt fin effekt på ditt företags lönsamhet?

Vi är redo att hjälpa DIG att nå nya mål och öka din affärsnytta och lönsamhet. Vi kan väl ta en digital fika så smider vi lite planer tillsammans! Då jäklar blir det åka av. Tryck på knappen till höger så hörs vi. Det kommer bli bra!

Läsvärda artiklar om utveckling

Webbutvecklings principer

På Webking ser vi alltid till att våra webbapplikationer är betrodda och säkra enligt OWASP. Vi ger dem en responsiv design och ser till att de fungerar som de ska på surfplattor, smartphones och datorer. Samt att de följer HTML5 och CSS3´s standarder och uppfyller tillgänglighetskraven enligt W3C.

Hallå där Tobias – Utvecklare på Webking

Tobias har jobbat som utvecklare på Webking sedan hösten 2021 och nu ska vi i en miniintervju peppra honom med några frågor om vad han gjort tidigare och om vad det var som fick honom att bli utvecklare.

Nyheter, Systemutveckling, Webbutveckling , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE
Nyhetsbrev

Registrera dig till vårt nyhetsbrev, fullt med inspiration, case, och tips som kan öka din lönsamhet!

Webking
Ågatan 31, 582 22 Linköping, Sweden
020-89 94 42