Blogg

25 mars, 2014

Hastighet – Varför du ska optimera dina webbplatser!

Hastighet är en viktig faktor när du utvecklar en webbplats. En användare som får vänta flera sekunder på att en långsam webbplats laddar tröttnar ofta och lämnar webbplatsen i ren frustration. Genom att snabba upp hastigheten på webbplatsen, så den upplevs och startas snabbare kan du undvika att dina besökare lämnar den.

Genom att följa ett par tips i denna serie kommer du att kunna optimera din webbplats så besöket upplevs snabbare  utan fördröjningar och onödigt långa laddningstider.

Ett par  exempel på varför det är viktigt och du ska försöka optimera din webbplats är:

 • Förutsätt inte att dina användare har en snabb internetuppkoppling
  • Det finns fortfarande miljontals användare på fjärranslutningar.
  • Mobil uppkoppling är kostsamt för besökare , minimera datamängden som behöver laddas ner för att besöka din webbplats.
 • Minska antalet förfrågningar till servern.
  • Minskar din bandbredd och eventuellt kostnaden för mobilt surfande.
  • Förmåga att stödja fler samtidiga användare.
 • Lita inte på webbläsaren för cachning av resurser.
  • Majoriteten av användare till din webbplats kommer att vara förstagångsbesökare.
 • Öka prestandan på webbplats
  • Resurser laddas snabbare med mindre serverförfrågningar.
  • JavaScript kan startas snabbare.

Ett bra tips på att börja med förutom att följa kommande delar i denna serie är att analysera din webbplats och se hur väl optimerad den är idag. Det finns flera bra metoder och tjänster för att testa sin webbplats samt få förslag på konkreta tips och trix för att optimera din webbplats.

De verktyg vi använder på Webking när vi analyserar våra kunders webbplatser är:

 1. Yahoo YSlow  (plugin till webbläsare) http://developer.yahoo.com/yslow/
 2. Google pagespeed  https://developers.google.com/speed/pagespeed/
Nyheter, Webbutveckling , ,
About Robert Jansz, Webking
Med sin höga ambition får Robert det komplicerade att verka enkelt och han tillför det ovärderliga kunnande som skapar trygghet för kunden
Robert är alltid tydligt engagerad och visar ett starkt driv för att få saker gjorda. Han är ett föredöme i konsultrollen och hans kombination mellan affärsmässighet, tekniskt kunnande och social förmåga sticker ut. Robert är en entreprenör som får det komplicerade att verka enkelt och skapar en trygghet åt sina kunder Han inspirerar med sin strävan att alltid leverera det bästa - han ser nya perspektiv och alternativa lösningar och tillför ett ovärderligt kunnande. Robert har en förmåga att på ett engagerat och professionellt sätt ta sig an sina kunder och hans arbete präglas av mycket hög kvalitet och ett optimalt resultat. Han är en utmärkt lagspelare som verkligen inspirerar och utvecklar andra. Robert vill göra skillnad och han har en förmåga att kunna driva på ett utvecklingsarbete. Han är lyhörd mot kunden, har en mycket hög ambitionsnivå och hans engagemang är kombinerat med en stor ödmjukhet. Reputation Resumé : Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt mars 2013. Detta har analyserats av Per Frykman AB. Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt 2013.
SWITCH THE LANGUAGE