Blogg

26 november, 2021

Hjälp oss hitta LIA-platser till TUC´s blivande .NET-utvecklare

Vi vill hjälpa TUC´s elever som läser till .NET-utvecklare att hitta bra LIA-platser. Så vill ditt företag ta emot en vetgirig och duktig LIA-praktikant? Dra ett mail till hello@webking.se så förmedlar vi kontakterna. Då gör du en riktigt bra gärning och får även hjälp med utveckling under några månader. #EpicWin

Vetgiriga blivande .NET-utvecklare i jakt på en LIA-plats på studiebesök

Så här såg det ut på Webkingkontoret när vi hade studiebesök av några av Roberts elever. Vi har under våren och hösten själva tagit emot ett stort antal ansökningar och kommer inom kort ta emot två elever och kan dessvärre inte ta emot fler. Men, vi hoppas att vi med den här efterlysningen kan hjälpa fler elever att hitta LIA-platser.

Daily Scrum, snack om apputveckling och om livet på Webking

Förutom en mysig fredagsfrukost fick de blivande .NET-utvecklarna vara med på ett av våra daily Scrum-möten. Där vi berättade lite om våra projekt, om vårt sätt att arbeta (både med projekten och med våra interna verktyg) samt få lite info om hur det är att jobba på Webking.

Viktiga frågor om jobbet som .NET-utvecklare och hur man hittar rätt LIA-plats

Eleverna var nyfikna och passade på att ställa ett antal relevanta frågor. Dels om hur det är att jobba med app– och webbutveckling, vilka kunskaper som är värda att fokusera på (helst både Front end och Back end, samt inte minst Git), samt vad man ska tänka på och kan förvänta sig när man kommer till ens första LIA.

Maila oss så förmedlar vi kontakten till studenterna!

Men, det är inte alltid lätt att hitta en LIA. Speciellt inte om man saknar kontakter. Därför vill vi hjälpa dem att hitta företag som kan erbjuda LIA-platser. Så om du och ditt företag är intresserade av att under några månader ta emot en duktig och vetgirig TUC-elev gör du en insats som är WIN-WIN för båda parter. Maila i så fall till hello@webking.se så förmedlar vi kontakterna. Det vore riktigt schysst!

Missa inte våra egna artiklar om hur du blir app eller systemutvecklare

Sedan tänkte vi lite skamlöst passa på att puffa lite för vår artikel Hur blir man webbutvecklare? – Vägen till drömjobbet! som ger lite mer matnyttiga fakta om olika utbildningsvägar som till exempel via LiU och Mölk. Vi har även vår egen intervju med My Lilja som berättar om sin LIA hos oss på Webking. Dessa ger bra fakta och även lite inspiration i jakten på ditt drömjobb! Lycka till!

En digital fika med oss kan resultera i ökad lönsamhet och affärsnytta

Webking är en prisbelönt webbyrå i Linköping! Vår ambition, glädje, affärsmässighet samt miljötänk har lett, och leder oss fortsatt till en rad nöjda kunder och lyckade uppdrag. Du är alltid välkommen att kontakta oss för 30 minuter kostnadsfri konsultation. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:

Skicka förfrågan!

Läsvärda artiklar om utveckling

Webbutvecklings principer

På Webking ser vi alltid till att våra webbapplikationer är betrodda och säkra enligt OWASP. Vi ger dem en responsiv design och ser till att de fungerar som de ska på surfplattor, smartphones och datorer. Samt att de följer HTML5 och CSS3´s standarder och uppfyller tillgänglighetskraven enligt W3C.

Liunga – Ny hemsida med konverteringsfokus

Liunga AB är ett byggföretag i Linköping som efter en nystart behövde en ny hemsida med ett tydligt konverteringsfokus. Där besökarna snabbt kan kontakta Liunga och även se deras referensuppdrag.

Arbeta hos oss, Nyheter, Systemutveckling ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE
Nyhetsbrev

Registrera dig till vårt nyhetsbrev, fullt med inspiration, case, och tips som kan öka din lönsamhet!

Webking
Ågatan 31, 582 22 Linköping, Sweden
020-89 94 42