Blogg

8 juni, 2020

Lansering av grand prix

Det har varit lite av en tradition att samla ihop Webkingteamet med några kollegor för det otäckt prestigeladdade Webking Grand Prix. En skoj och lekfull tävling som vi kör hos Andreas Berg på Gokartuthyrningen på Sviestad strax utanför Linköping.

Releaseparty för vår nya app till Hyrgokart - samt Webking Grand Prix

Den här gången har vi dessutom releasefest för diplom- och marknadsföringsappen HyrGokart som vår utvecklare Tommy Dufmats utvecklat! En app som är skräddarsydd efter Andreas behov, och som spar tid och genererar nya kunder. Samtidigt som den skapar buzz och marknadsför Hyrgokart i Linköping som företag.

Appen Hyrgokart marknadsför Andreas bana effektivt och utan ansträngning

Kort sagt skapar appen ett tjusigt diplom på föraren, komplett med segerkrans och allt. Inklusive logon till Hyrgokart. Det bästa är dock att diplomen sedan lätt kan delas på sociala medier. Perfekt att skryta med på jobbet, dela på Facebook, Instagram och på LinkedIn eller visa för svärmor. Hur som helst, på banan stod Andreas och hans fina hyrkartar redo att ta emot oss. Vi var i gott sällskap då Andreas har ett förflutet som kartingproffs, med flera fina meriter från VM och EM, och har tävlat mot såväl Montoya som Räikkönen.

Alxander Spetz är vår egen förarcoach

Som grädde på moset hade vi även med oss Alxander Spetz, en riktigt skicklig kartingförare från Linköping som Webkingteamet också sponsrar. Alxander tog lead och visade oss spårval, bromspunkter samt var det var lättast att köra om. När vi sedan drog iväg såg det precis ut som i Mario Kart när vi for omkring på banan. Men när Alx rullade ut med sin 125cc racekart med 30 skrikande hästar såg det dock mest ut som vi andra stod stilla.

Fler funktioner = fler återkommande kunder

Det viktigaste var dock inte att vinna, utan att ha roligt och även diskutera några nya funktioner som vi har tänkt att bygga in i appen. På så sätt kommer vi att ytterligare öka konverteringarna och ge Hyrgokart mer marknadsföring. När diplomet väl spridit sig på nätet och i fikarummen är bollen i rullning och exponerar Andreas verksamhet. Webkingteamet har även byggt Spetz Motorsports hemsida och har dessutom satt lite sköna drönarfilmer under några av Alx race.

Dagen avslutades med AW och bastu hos EnlightSec

Vi hade dessutom helt otrolig tur med vädret. Solen sken på banan när Webkingteamet tillsammans med IT-säkerhetsproffsen Tony och Peter på EnlightSec radade upp sig på gridden. Efter avslutat race bar det sedan iväg till EnlightSecs toppenfina och helt nyrenoverade kontor, några hundra meter från Webkingkontoret mitt i Linköping. Där väntade kall öl samt en 89-gradig bastu på oss. Sannerligen inte helt fel, och precis vad vi behövde efter en riktigt bra dag.

Hallå Robert Jansz, utvecklare och gokartfan:

Vem knäckte idén till den här diplom- och marknadsföringsappen? Den borde ju kunna bli en succé då den marknadsför företag nästan helt utan insats?

Ideén knäcktes av Andreas på Hyrgokart under en lunch förra året. Vi diskuterade hur vi skulle kunna marknadsföra hans gokartbana och samtidigt ge kunderna ett minne för livet. Ett år senare är iden förverkligad och appen används för fullt.

Tommy Dufmats, utvecklare av Grand Prixappen:

Hur känns det att se din app användas skarpt och få så fin feedback?

Det känns riktigt roligt. Kul att se att det man har gjort kommer till användning och att det uppskattas av kunderna.

Johan De Groot, utvecklare:

Vad är roligast, app- eller webbutveckling?

Svår fråga! Det mesta vi utvecklar fallar väl inom ramen för begreppet ”app”, vare sig det rör sig om en klassisk mobilapp eller en webbapp som körs i webbläsaren. Men måste jag välja tycker jag nog en native mobilapp är roligast att utveckla. Kamera, platsinformation och grafik är spännande grejer!

David Gunbrant, utvecklare:

Kommer ni att bygga in fler funktioner och vilka är det som kunderna vill ha?

Bra fråga men vi hoppas på att kunna få utöka fler funktioner i appen. Allt beror på vad kunderna vill ha, vilket är svårt att säga på rak arm. De flesta kunderna vi har hos oss på Webking önskar oftast funktionalitet som liknar varandra men i slutändan så behövs det alltid skräddarsys till respektive kund för att möta deras önskemål, så även om kunderna önskar samma funktionalitet så kommer det antagligen se annorlunda ut i slutändan. Men för den här appen så hade det varit kul att se mer tävlingsinriktad funktionalitet, t.ex. tidtagning som man kan spara och jämföra med andra. Det skulle vara kul att utveckla!

Kontakta oss för att få din nya app!

Webking är en prisbelönt webbyrå i Linköping! Vi skapar moderna appar & effektiva applikationer som maximerar din affärsnytta. Du är alltid välkommen att kontakta oss för 30 minuter kostnadsfri konsultation. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:

Skicka förfrågan!

Liknande apputvecklingsprojekt
Apputveckling, Nyheter, Webbutveckling , ,
About Johan Åhlund
Johan är en kreativ kommunikatör och copywriter med fotointresse. Johan trivs som allra bäst när han får skapa kreativa budskap. Gärna med SEO. Att ta fram texter och budskap kittlar honom på rätt ställen. Desamma gäller för konverteringar och teamwork. Hör av dig, Johan är social och ofta fikasugen. :)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE
Webking
Nya tanneforsvägen 22, 582 42 Linköping, Sweden
020-89 94 42
Nyhetsbrev

Registrera dig till vårt nyhetsbrev, fullt med inspiration, case, och tips som kan öka din lönsamhet!