Blogg

17 oktober, 2014

Lösenordsgenerator javascript med hjälp av jQuery

I dagens uppkopplade internet samhälle blir det allt vanligare med konton och inloggningar på diverse siter, appar och tjänster. Du som användare ska ha koll på både användarnamn och lösenord. Tyvärr är det alltför många användare  som använder enkla och samma inloggningsuppgifter till flera olika tjänster, siter och appar.

För hackers är detta drömmen och med med hjälp av så kallade brute force attacker testas slumpmässiga lösenord och användarnamn och inom loppet av ett par minuter knäcks de flesta vanliga lösenord.

För att försvåra för hackers och förenkla för användarna som ska skapa inloggningsuppgifter har vi tagit fram en lösenordsgenerator skrivet i javascript som kan generera ett slumpmässigt lösenord på valfritt antal tecken. I nedanstående fall har vi använt att generera ett lösenord på 10 tecken.

lösenordsgenerator

lösenordsgenerator

För att använda scriptet på er egna sida kan ni enkelt använda koden nedanför.

// PasswordGenerate
 $('#PasswordGenerate').click(function () {
 $('#Password').val(generatePassword(10));
 });

function generatePassword(len) {
  var pwd = [], cc = String.fromCharCode, R = Math.random, rnd, i;
  pwd.push(cc(48 + (0 | R() * 10))); // push a number
  pwd.push(cc(65 + (0 | R() * 26))); // push an upper case letter

  for (i = 2; i < len; i++) {
    rnd = 0 | R() * 62; // generate upper OR lower OR number
    pwd.push(cc(48 + rnd + (rnd > 9 ? 7 : 0) + (rnd > 35 ? 6 : 0)));
  }

  // shuffle letters in password
  return pwd.sort(function () { return R() - .5; }).join('');
}

 

Kodexempel, Webbutveckling , ,
About Robert Jansz, Webking
Med sin höga ambition får Robert det komplicerade att verka enkelt och han tillför det ovärderliga kunnande som skapar trygghet för kunden
Robert är alltid tydligt engagerad och visar ett starkt driv för att få saker gjorda. Han är ett föredöme i konsultrollen och hans kombination mellan affärsmässighet, tekniskt kunnande och social förmåga sticker ut. Robert är en entreprenör som får det komplicerade att verka enkelt och skapar en trygghet åt sina kunder Han inspirerar med sin strävan att alltid leverera det bästa - han ser nya perspektiv och alternativa lösningar och tillför ett ovärderligt kunnande. Robert har en förmåga att på ett engagerat och professionellt sätt ta sig an sina kunder och hans arbete präglas av mycket hög kvalitet och ett optimalt resultat. Han är en utmärkt lagspelare som verkligen inspirerar och utvecklar andra. Robert vill göra skillnad och han har en förmåga att kunna driva på ett utvecklingsarbete. Han är lyhörd mot kunden, har en mycket hög ambitionsnivå och hans engagemang är kombinerat med en stor ödmjukhet. Reputation Resumé : Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt mars 2013. Detta har analyserats av Per Frykman AB. Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt 2013.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE
Webking
Nya tanneforsvägen 22, 582 42 Linköping, Sweden
020-89 94 42
Nyhetsbrev

Registrera dig till vårt nyhetsbrev, fullt med inspiration, case, och tips som kan öka din lönsamhet!