Blogg

30 mars, 2020

Modern, stilren och responsiv hemsida till Graphensic AB

Dags för ett kundcase på en företagshemsida som är byggd av oss på Webking. Ett kul projekt, till företaget Graphensic AB. Som namnet antyder fokuserar företaget på det mycket spännande materialet Grafen. Sedan starten 2011 har företagets forskare med Rositsa Yakimova i spetsen tillsammans med Linköpings Universitet utvecklat tillverkningsprocessen av Grafen. Ett intressant företag som verkligen positionerat sig på marknaden och vars forskare har medverkat till mer än 500 publikationer samt flera patent. Graphensic behövde en ny hemsida, något som Webkingteamets webbutvecklare gärna hjälpte till med. Vi brinner ju för webbutveckling. Resultatet blev nya Graphensic.com.

Modern, stilren och responsiv webbutveckling

Målet var att ta fram en modern hemsida som på ett proffsigt och trevligt sätt visar upp företagets verksamhet och dess expertis som en av marknadens ledande företag inom just Grafen. Vi ville även att sidan skulle vara snabb, responsiv, lättnavigerad och modern. Därför gjorde vi en teknisk optimering för prestanda och sökmotorer. Resultatet är en sökmotororoptimerad, responsiv sida anpassad för mobila enheter som surfplattor och smartphones.

Målgruppsingångar med tydliga budskap

För att slå an tonen direkt har vi valt att lyfta fram företagets målgrupper på startsidan. Eftersom Graphensic arbetar med högteknisk nanoteknik var det viktigt att redan på startsidan länka in till två artiklar som snabbt förklarar vad Grafen egentligen är. Vi lyfte även in en kortare presentation av företaget samt bilder och kontaktuppgifter till ledningsgruppen.

Användarcentrerad webbdesign

Topnavigeringen är liksom resten av sidan avskalad och stilren. Lätt att förstå och innehåller det den ska för en smidig och lättanvänd användarupplevelse. Vi har även implementerat en webbshop. För att hitta specifika produkter samt information har vi såklart lagt in en effektiv sökmotor på sidan. Sökmotorn nås via toppmenyn, sidfootern samt via webbshoppen.

Webbshop med information och datablad

För att förenkla för besökaren har vi valt tre olika ingångar till webbshoppen. Devices, Materials och Services. Här kan kunden lätt hitta det den söker, samt läsa mer om respektive produkt och de olika materialen. Det går även att ladda ner datablad som berättar mer om material, sensorer, chip och liknande. Sugen på ett par monolager av Grafen? Då är det här du kan beställa dem.

Tydlig visualisering av publikationer och patent

Publikationer där besökarna kan läsa rapporter och avhandlingar om forskning som rör Grafen presenteras på startsidan, dessa publikationer läses in via Scopus och finns tillgängliga på flera språk, med sammanfattningar och referenser. Vi har även valt att lägga in en räknare på startsidan med information om antal kunder, patentfamiljer, erfarenhetsår samt antal publikationer. Dessa ger direkt förtroende och under denna har vi valt att lägga in kontaktuppgifter och bilder på företagets ledning.

Nyhetsartiklar och nyhetsbrev

Att på ett stilrent och snyggt sätt kunna presentera artiklar och nyheter på sidan var viktigt. Vi tog fram en minimalistisk och clean design, med texterna högerställda, med hög läsbarhet. Till vänster bredvid inläggen finns en sökfunktion, kategorilista samt arkiv och de senaste fem inläggen. Längst ner finns delningsfunktioner till LinkedIn, Twitter samt Facebook. Vi tog också fram formulär med re-captcha så att besökarna lätt kan prenumerera på Graphensics nyhetsbrev.

Genomtänkt navigering

Längst ner på sidan hittar vi en lättläst och avskalad footer, med logo, kort info om företaget, kontaktinformation, de senaste nyheterna, länkar till sociala medier, RSS-flöde samt en sökfunktion.

En webbyrå med skickliga webbutvecklare

Den här typen av uppdrag inom webbutveckling är något som våra webbutvecklare verkligen tycker om. Vi lär oss hela tiden en massa spännande information av våra kunder och den här gången har vi fått nya kunskaper om Grafen, som är ett spännande material. Det känns ganska fantastiskt att vi här i Linköping har så vassa techföretag.

Kontakta oss för att få din nya webbplats!

Webking är en Prisbelönt webbyrå i Linköping! Vi skapar moderna webbplatser & effektiva webbapplikationer som maximerar din affärsnytta. Du är alltid välkommen att kontakta oss för 30 minuter kostnadsfri konsultation. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta
UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta
Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:
Liknande referensprojekt
Kundcase, Nyheter, Webbutveckling, Wordpress , ,
About Johan Åhlund
Johan är en kreativ kommunikatör och copywriter med fotointresse. Johan trivs som allra bäst när han får skapa kreativa budskap. Gärna med SEO. Att ta fram texter och budskap kittlar honom på rätt ställen. Desamma gäller för konverteringar och teamwork. Hör av dig, Johan är social och ofta fikasugen. :)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE