Blogg

26 maj, 2013

Native applikation vs Webb applikation

Webb applikation

Precis som det låter är en Webb-applikation en webbaserad mobilapp. Webbsidorna är anpassade för små skärmar och med hjälp av olika ramverk för CSS och Javascript går det att få webb applikationer att likna och bete sig som native applikationer. Webb applikationer är enklare att utveckla och det går också snabbare att nå ut till målgruppen. När webb-applikationen är publicerad på internet är den åtkomlig för alla. En nackdel är användarupplevelsen blir lidande eftersom enheten och webb-applikationen behöver vara uppkopplad mot internet för att fungera. Även stöd för hårdvarubaserade funktioner som GPS, Kamera, Gyro är begränsade att nyttja via en webb applikation till skillnad ifrån en native applikation.

Native applikation

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android, native applikationerna installeras direkt på enheten (smartphone, pekplatta) och en stor fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför en snyggare gränssnitt och högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan nyttja hårdvaran fullt ut. En nackdel är om man har en bred publik, att man måste ta fram flera versioner av samma applikationen för att nå ut till målgruppen. Det finns lösningar för detta, tex PhoneGap som möjliggör att man utvecklar sin applikationen en gång och sedan genereras applikationer för respektive plattform i native format. En fördel med native applikationer är att distribution och uppdateringar är uppstyrt via marknadskanaler för respektive plattform vilket gör det enkelt för användarna att hitta applikationen och uppdatera den vid behov.

 

Apputveckling, Nyheter
About Robert Jansz, Webking
Med sin höga ambition får Robert det komplicerade att verka enkelt och han tillför det ovärderliga kunnande som skapar trygghet för kunden
Robert är alltid tydligt engagerad och visar ett starkt driv för att få saker gjorda. Han är ett föredöme i konsultrollen och hans kombination mellan affärsmässighet, tekniskt kunnande och social förmåga sticker ut. Robert är en entreprenör som får det komplicerade att verka enkelt och skapar en trygghet åt sina kunder Han inspirerar med sin strävan att alltid leverera det bästa - han ser nya perspektiv och alternativa lösningar och tillför ett ovärderligt kunnande. Robert har en förmåga att på ett engagerat och professionellt sätt ta sig an sina kunder och hans arbete präglas av mycket hög kvalitet och ett optimalt resultat. Han är en utmärkt lagspelare som verkligen inspirerar och utvecklar andra. Robert vill göra skillnad och han har en förmåga att kunna driva på ett utvecklingsarbete. Han är lyhörd mot kunden, har en mycket hög ambitionsnivå och hans engagemang är kombinerat med en stor ödmjukhet. Reputation Resumé : Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt mars 2013. Detta har analyserats av Per Frykman AB. Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt 2013.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE