Blogg

24 februari, 2020

Ny hemsida med konverteringsfokus åt Uppsala Stadsmission

Uppsalas Stadsmission arbetar för att stärka den enskilda människan, förbättra hela livssituationen och stötta till egenmakt genom social omsorg och socialt företagande. De bedriver en bred och väl fungerande verksamhet med stort engagemang. De hörde av sig till oss på Webking då de sett hur vi byggt upp Linköpings Stadsmissions nya hemsida. Självklart ville vi hjälpa Uppsala Stadsmission med en helt ny hemsida. En hemsida som gör det lättare för besökarna att donera och stödja verksamheten.

Webbutveckling och digitaliserade processer

Den tidigare hemsidan uppfattades som svårnavigerad, grafiskt utdaterad, tungläst, långsam och osmidig att donera gåvor på. Därför tog vi efter en grundlig förstudie fram en plan för en helt ny hemsida. Med ett helt nytt utseende, ny navigation, ny funktionalitet, en gåvoshop byggd i WooCommerce samt betallösningar för ökad konvertering och engagemang.

Webbshop som betalas med Swedbank Pay eller Swish

Vi tog fram en ny gåvoshop, byggd på WooCommerce. I den kan kunden läsa om de olika gåvoalternativen. När kunden valt sin gåva skickas ett digitalt gåvobevis direkt till dennes e-post. Sedan kan man snabbt och säkert betala med betalkort via Swedbank Pay och Swish och i lugn och ro hemma skriva ut och ge bort sin gåva. Detta krävde nya formulär, samt en väl fungerande .pdf-generering.

Implementering av sociala medier

Vi lyfte även in stadsmissionens Instagramflöde på startsidan. Där fanns fina bilder, glatt humör och information om de olika sociala aktiviteterna.

Teknisk optimering, drift och löpande förvaltning

Vi genomförde även en omfattande teknisk optimering av hemsidan. Efter en del tweakande och justeringar fungerar hemsidan betydligt bättre och snabbare än tidigare. Självklart presterar den optimalt på samtliga plattformar och från olika webbläsare. Den löpande driften och förvaltning sker med hjälp av en dedikerad VPS (virtuell privat server) som hanteras av Webkingteamet.

Webbutveckling och design för fler konverteringar och gåvor

Den nya hemsidan kommer att resultera i fler konverteringar. Både i form av gåvor, men också i form av nya volontärer. Dessutom kommer flera att hitta till Uppsala Stadsmission på nätet, fler kommer att upptäcka fördelarna med den här typen av väl fungerande och viktiga sociala verksamheter.

Besök vårt referensgalleri för mer kundcase

Vill du läsa mer om våra andra referenskunder? Då hittar du Webkings referensgalleri här. Där kan du läsa mer om våra projekt inom webbutveckling, där våra webbutvecklare berättar om de olika uppdragen samt hur vi tänkt under den kreativa processen. Kort sagt, hur Webkingteamet arbetar tillsammans med våra kunder.

Hur kan vi hjälpa dig?

Det här är ett i raden av spännande projekt som vi på Webking genomfört. När det gäller webbutveckling har vi bred och lång erfarenhet och triggas av utmaningar. Vi tänker utanför boxen, jobbar tight med kund genom hela projektet och finns tillgängliga. Har du ett projekt, eller är intresserad av våra tjänster? Slå oss en signal. De flesta projekt börjar med en kopp kaffe och gott fikabröd på vårt kontor. Vi ses!

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta
UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta
Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:
Kundcase, Nyheter, Webbutveckling, Wordpress , , , , , , ,
About Johan Åhlund
Johan är en kreativ kommunikatör och copywriter med fotointresse. Johan trivs som allra bäst när han får skapa kreativa budskap. Gärna med SEO. Att ta fram texter och budskap kittlar honom på rätt ställen. Desamma gäller för konverteringar och teamwork. Hör av dig, Johan är social och ofta fikasugen. :)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE