Blogg

25 juni, 2020

Ny webbplats till Norrköpings Stadsmission

Efter att ha hjälpt Linköpings Stadsmission med en helt ny webbplats med ny design, gåvoshop, uppdaterat innehåll samt säkra och välkända betallösningar dröjde det inte länge innan Uppsala Stadsmission kontaktade oss. Även Uppsala fick en ny webbplats med liknande funktioner. Den tredje stadsmissionen som hörde av sig och som ville ha hjälp med att skapa en helt ny webbplats ligger i Norrköping. Den ska vi berätta lite om nu.

En socialt väldigt viktig verksamhet med stort hjärta och engagemang

Precis som Sveriges övriga tio Stadsmissioner arbetar Norrköpings Stadsmission för att stärka den enskilda människan. Att förbättra hela livssituationen och stötta till egenmakt genom social omsorg och socialt företagande. De bedriver en bred och väl fungerande verksamhet med stort engagemang. Det fanns dock ett behov av en ny webbplats, som gör det lättare för besökaren att donera eller på annat sätt stödja verksamheten. Det är där Webkingteamet kommer in i bilden. Nu ska vi berätta om hur vi hjälpte Norrköpings Stadsmission att göra det lättare för besökarna att donera, bli månadsgivare samt bli volontärer!

Härligt att jobba med vana beställare som har koll på verksamheten

Linköpings- och Norrköpings Stadsmission har samma ledning och vi fick återigen arbeta tillsammans med Linda och Elin. Vana vana beställare, glada och charmiga men samtidigt coolt auktoritära med stenkoll på verksamheten. Samarbetet när vi byggde upp Linköpingsavdelningen gick väldigt smidigt och vi har saknat våra halvtokiga projektchattar i vår gemensamma Slack-kanal. Med andra ord, kul att ses igen.

Linda Claesson


Samarbetet med Webking fungerade mycket bra. De visade upp stort engagemang, kompetens och de hade även en stor förståelse för uppdraget.

Linda Claesson
- Marknadschef
LinköpingsStadsmission.se

Målet: Att öka antalet donationer, månadsgivare, vänföretag och volontärer

Målsättningen var att ta fram en hemsida som gör det lättare för besökarna att donera och stödja verksamheten. Detta gör vi genom att förenkla för besökaren genom en användarvänlig navigering och design, i samma stil som Uppsala och Linköpings sajter. Besökaren ser tydligt två målgruppsingångar överst, där man kan välja att antingen bli vänföretag eller att ge stöd. Båda leder in till sidor med tydlig information samt kontaktuppgifter till rätt person.

Tydliga målgruppsingångar och information för ökade konverteringar

En bit längre ner finns ytterligare tre målgruppsingångar. Där man man välja följande tre alternativ: Skänk pengar, Bli volontär samt Skänk kläder och prylar. Vi har även lagt till såväl Swishnummer samt gåvobankgiro i sidtoppen men också i menyn längst ner. Stadsmissionen i Norrköping har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll, detta bygger förtroende och förstärks med 90-kontots logo bredvid kontouppgifterna.

Volontärer är en viktig del av verksamheten - fler eldsjälar behövs

Stadsmissionen är även i behov av flera volontärer, därför finns även en tydlig knapp som även den syns när man gått in på startsidan. Där kan man läsa mer om vad man som volontär kan tänkas att få hjälpa till med. Ta gärna en titt och läs mer om verksamheten i Norrköping, i huvudmenyn finns en hel del intressanta sidor att utforska. Det finns också möjlighet att prenumerera på Stadsmissionens nyhetsbrev. Det gör du genom att fylla i ett enkelt formulär längre ner på sajten. Bredvid detta finns även ikoner som länkar in till verksamhetens sociala medier.

Teknisk optimering, drift och löpande förvaltning

Vi genomförde även en omfattande teknisk optimering av hemsidan. Efter en del tweakande och justeringar fungerar hemsidan betydligt bättre och snabbare än tidigare. Självklart presterar den optimalt på samtliga plattformar och från olika webbläsare. Den löpande driften och förvaltning sker med hjälp av en dedikerad VPS (virtuell privat server) som hanteras av Webkingteamet.

Webbutveckling, strategi och design för fler konverteringar och gåvor

Den nya hemsidan kommer att resultera i fler konverteringar. Både i form av gåvor, men också i form av nya volontärer. Dessutom kommer flera att hitta till Norrköpings Stadsmission på nätet, fler kommer att upptäcka fördelarna med den här typen av väl fungerande och viktiga sociala verksamheter.

Linda Claesson


Webking kunde leverera snabbt, trots en kort deadline och vi fick alltid snabba återkopplingar och ett trevligt bemötande.

Linda Claesson
- Marknadschef
LinköpingsStadsmission.se

Kontakta oss för att få din nya webbplats!

Webking är en Prisbelönt webbyrå i Linköping! Vår ambition, glädje, affärsmässighet samt miljötänk har lett, och leder oss fortsatt till en rad nöjda kunder och lyckade uppdrag. Du är alltid välkommen att kontakta oss för 30 minuter kostnadsfri konsultation. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta
UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta
Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:
Liknande referensprojekt

Läsvärda artiklar om utveckling

Kundcase, Nyheter, Webbutveckling, Wordpress , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE