Blogg

20 oktober, 2019

Nya funktioner ger flera prenumeranter och läsare till Länstidningen

Om du bor i Östergötland och tycker om lokal journalistik känner du säkert till Länstidningen. Gunilla Norlén är urkraften och grundaren bakom tidningen, och har sedan starten 1993 skrivit spaltmil av lokalt förankrat, egenproducerat nyhetsmaterial av hög kvalitet. Länstidningen en prenumererad tidning som utges en gång i veckan och den finns både som papperstidning, taltidning och på webben.

Bra webbutveckling = fler prenumeranter och läsare

Som alla andra tidningar vill man ha så många läsare som möjligt och här krävdes en digital justering. Faktum är att det tidigare var ganska osmidigt att prenumerera, registrera sig eller logga in på sidan och på så sätt få tillgång till allt material. Det behövdes med andra ord en smidig lösning, i form av ett nytt plugin som på sikt kan skapa synergier och öka prenumerantstocken. Det är där Webkingteamet kommer in i bilden.

Förstudie, förbättring och funktioner

Efter en förstudie tillsammans med Länstidningen kom vi fram till att en lösning integrerat mot Kayak skulle fungera bra. Kayak är ett abonnemangssystem för tryckta och digitala tidningsprodukter. Här kan tidningarna själva hantera prenumerationer, distribution, men även fakturering, marknadsföring och försäljning. Med detta som bas byggde Webking sedan in ett flertal nya funktioner som integrerades på Länstidningens hemsida och kommuncerade mot Kayav via ett API.

Lätt att förstå och använda

Fokus låg på dess användarvänlighet. Det ska vara enkelt, både för unga och äldre användare att själva beställa prenumerationer samt hantera sina uppgifter. Nu kan man enkelt gå in på hemsidan och antingen logga in för att läsa samtliga texter, eller teckna sig som prenumerant på hel- eller halvårsbasis. Inloggningsrutan ligger strategiskt placerad i högerkolumnen med tydlig information och call-to-actions.

”Det här projektet var ett bra exempel på hur vi på Webking på ett smidigt sätt kan underlätta för slutanvändaren, samtidigt som vi skapar affärsnytta för kunden. Tidigare var det ganska krångligt att bli prenumerant på Länstidningen. Därför valde vi att utveckla en egen lösning som verkligen underlättar för både nya och befintliga kunder. Att få det komplicerade att bli enkelt med hjälp av modern webbutveckling är en otroligt viktig del i vår filosofi. Lägg där till en kontinuerlig kundkontakt genom hela projektet” – Robert Jansz, VD Webking.

Enkelt och snabbt utan en massa frågor

Nu är det enklare än någonsin att blir prenumerant eller att logga in. Den som vill prenumerera behöver bara fylla i de mest grundläggande uppgifterna på Länstidningens webbplats. Personuppgifter, mail, telefonnummer samt prenumerationens längd. Sedan skapas det ett abonnemang för både webbplatsen och den fysiska papperstidningen. När du som prenumerant ska logga in behöver du bara ange abonnentnummer samt postnummer. Sedan skapar du användarnamn och lösenord. Ett mail bekräftar din registrering och sedan är allt klart. Glömmer du bort ditt lösenord får du ett nytt genom att ange ditt prenumerations-ID samt postnummer för verifiering. Smidigare kan det knappast bli. Skulle något inträffa eller om något tekniskt inte fungerar kan du dessutom alltid nå tidningen via hemsidan.

Extra funktioner som underlättar för kunden

Du kan även ge bort prenumerationer som gåvor, anmäla uteblivna tidningar, adressändra samt beställa prenumerationer som taltidningsprenumerant då tidningen även finns inläst som taltidning. Även dessa funktioner är lätt att förstå och genomföra, med tydliga instruktioner och enkla formulär. Här har vi använt färger som tydligt accentuerar var man ska fylla i uppgifter och hur man ska gå till väga.

Webking har gjort det lättare än någonsin att bli prenumerant

Det har med andra ord aldrig varit lättare att bli prenumerant, hantera sina uppgifter, ge bort presentationer eller ta del av såväl taltidning som det material som ligger bakom tidningens betalvägg. Precis som det ska vara. Glöm nu inte att gå in och läsa lite artiklar om livet i Östergötland på https://lanstidningen.se/

Hur kan vi hjälpa dig?

Det här är ett i raden av spännande projekt som vi på Webking genomfört. När det gäller apputveckling har vi bred och lång erfarenhet och triggas av utmaningar. Vi tänker utanför boxen, jobbar tight med kund genom hela projektet och finns tillgängliga. Har du ett projekt, eller är intresserad av våra tjänster? Slå oss en signal. De flesta projekt börjar med en kopp kaffe och gott fikabröd på vårt kontor. Vi ses!

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta
UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta
Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:
Kundcase, Nyheter, Webbutveckling , , ,
About Robert Jansz, Webking
Med sin höga ambition får Robert det komplicerade att verka enkelt och han tillför det ovärderliga kunnande som skapar trygghet för kunden
Robert är alltid tydligt engagerad och visar ett starkt driv för att få saker gjorda. Han är ett föredöme i konsultrollen och hans kombination mellan affärsmässighet, tekniskt kunnande och social förmåga sticker ut. Robert är en entreprenör som får det komplicerade att verka enkelt och skapar en trygghet åt sina kunder Han inspirerar med sin strävan att alltid leverera det bästa - han ser nya perspektiv och alternativa lösningar och tillför ett ovärderligt kunnande. Robert har en förmåga att på ett engagerat och professionellt sätt ta sig an sina kunder och hans arbete präglas av mycket hög kvalitet och ett optimalt resultat. Han är en utmärkt lagspelare som verkligen inspirerar och utvecklar andra. Robert vill göra skillnad och han har en förmåga att kunna driva på ett utvecklingsarbete. Han är lyhörd mot kunden, har en mycket hög ambitionsnivå och hans engagemang är kombinerat med en stor ödmjukhet. Reputation Resumé : Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt mars 2013. Detta har analyserats av Per Frykman AB. Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt 2013.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE