Blogg

17 september, 2020

Papercut – SMTP Server att använda under utveckling

Har du någonsin behövt testa att skicka e-postmeddelanden från en applikation, men inte nödvändigtvis vill att e-postmeddelanden ska skickas? Vill du undvika krångel med att peka på en fysisk SMTP-server? Det enda du vill är att verifiera att det går att skicka e-post och titta på e-postmeddelandet.

Papercut är svaret. Papercut är en förenklad SMTP-server som är utvecklad för att endast ta emot e-postmeddelanden (inte för att skicka e-postmeddelanden vidare) med ett grafiskt gränsnitt så att du kan se de e-postmeddelanden som den tar emot.

Papercut tar emot e-postmeddelandet och låter dig granska det. Är endast aktiv medan den körs, och om du vill ha den i bakgrunden, minimeras den enkelt till systemfältet. När det får ett nytt meddelande kommer en notifikationsmeddelande att visas för att meddela dig om att ett nytt e-postmeddelanden har tagits emot.

Inställningar

Papercut

För att använda Papercut konfigurerar du inställningar till att använda port 25 och alla (any) ip-adresser.

I din applikation du utvecklar konfigurerar du sedan att skicka mail via ipadress 127.0.0.1 och port 25. Se exempel på konfiguration i Microsoft .net applikation nedan.

smtpServer value="127.0.0.1" port="25" username="" password="" enableSsl="false" 
Apputveckling, Nyheter, Systemutveckling, Webbutveckling , ,
About Robert Jansz, Webking
Med sin höga ambition får Robert det komplicerade att verka enkelt och han tillför det ovärderliga kunnande som skapar trygghet för kunden
Robert är alltid tydligt engagerad och visar ett starkt driv för att få saker gjorda. Han är ett föredöme i konsultrollen och hans kombination mellan affärsmässighet, tekniskt kunnande och social förmåga sticker ut. Robert är en entreprenör som får det komplicerade att verka enkelt och skapar en trygghet åt sina kunder Han inspirerar med sin strävan att alltid leverera det bästa - han ser nya perspektiv och alternativa lösningar och tillför ett ovärderligt kunnande. Robert har en förmåga att på ett engagerat och professionellt sätt ta sig an sina kunder och hans arbete präglas av mycket hög kvalitet och ett optimalt resultat. Han är en utmärkt lagspelare som verkligen inspirerar och utvecklar andra. Robert vill göra skillnad och han har en förmåga att kunna driva på ett utvecklingsarbete. Han är lyhörd mot kunden, har en mycket hög ambitionsnivå och hans engagemang är kombinerat med en stor ödmjukhet. Reputation Resumé : Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt mars 2013. Detta har analyserats av Per Frykman AB. Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt 2013.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE
Webking
Nya tanneforsvägen 22, 582 42 Linköping, Sweden
020-89 94 42
Nyhetsbrev

Registrera dig till vårt nyhetsbrev, fullt med inspiration, case, och tips som kan öka din lönsamhet!