Blogg

4 februari, 2021

Pedersen.se – Ny hemsida ger ökad synlighet och fler kunder

Visste du att en ny hemsida ger ökad synlighet och fler kunder till dig och ditt företag? Här berättar vi om de fina effekter som vårt jobb ger advokatfirman Pedersen som valt att investera i en helt ny hemsida. Något som vi vet kommer att skapa goda förutsättningar och lönsamhet!

Pedersen.se visar upp byråns kompetenser, verksamhetsområden och förstärker deras varumärke

Pedersen är en av landets mest ansedda advokatbyråer inom entreprenadjuridik. Den ligger mitt i Stockholm och drivs av Maria Pedersen, vars personal gärna tar på sig bygghjälmen och besöker byggarbetsplatser i juridiska ärenden. Pedersen håller även utbildningar inom byggandets juridik samt populära nätverksträffar.

Nu är Pedersens hemsida även tillgänglig på mobila enheter, tack vare responsiv design

Hur som helst, den gamla hemsidan var utdaterad. Den fungerade inte på mobila enheter. Detta har vi ändrat och nu når man även de 85 procent av befolkningen som använder internet från mobiltelefoner och surfplattor. Detta enligt Svenskarna Och Internet. Detta kommer att leda till rejält ökad trafik och fina affärsmöjligheter.

På bilderna nedan kan ni se hur sidan såg ut innan vi fick i uppdrag att modernisera och anpassa designen så den anpassar sig för mobila enheter.

Teknisk analys och optimering, samt WordPress som plattform ger goda förutsättningar

Efter en teknisk analys såg vi en stor förbättringspotential. Därför byggde vi om totalt, och valde WordPress som plattform. Med få utvalda Widgets och Plug-ins. På så sätt upplevs hemsidan som snabb. Vill du veta mer om WordPress? Här finns våra YouTubefilmer om just WordPress.

Vad blev då effekten av den nya hemsidan?

  • Våra insatser har lett till ett ökat förtroende för Pedersens verksamhet
  • Hemsidan skapar bättre förutsättningar för ökad lönsamhet
  • Nu har Pedersen en betydligt större chans att sälja fler utbildningar och kurser
  • Pedersens synlighet har ökat markant då sidan nu fungerar på mobila enheter
  • Varumärket har förstärkts ytterligare tack vare en modern, responsiv design, struktur, bilder och funktioner
  • En ny funktion gör att medarbetarna kan skapa egna inlägg och nyheter till sidans besökare
  • Sammantaget kommer antalet besökare att öka, från alla plattformar tack vare responsivitet och SEO
  • En grundläggande SEO gör det lättare att hitta hemsidan via sökmotorer och leder till fler besökare och potentiella kunder
Maria Pedersen, Advokatfirman Pedersen


Vi är oerhört nöjda, Webking var väldigt lyhörda och lätta att ha att göra med. Vi blev väldigt imponerade då de förstod våra behov och själva insåg vad vi ville ha. När jag visade upp den nya sidan för våra medarbetare blev alla över förväntan nöjda.

Maria Pedersen
- Advokat
Advokatfirman Pedersen

Logisk struktur och tydliga målgruppsingångar kommer att ge bra resultat

Vi bildade oss snabbt en inre bild av hur hemsidan skulle se ut. Med tydliga målgruppsingångar på startsidan till rätt verksamhetsområde. Efter noggrann research insåg vi att blått är flott och satte snabbt färgtema och stil. Vi valde blått, vitt och guld. Givetvis responsivt, avskalat, med ett stilrent typsnitt och relevanta bilder.

Lätt att hitta, och relevanta bilder ger ökat förtroende

Menystrukturen hölls enkel. Toppmenyn leder besökarna rätt, och det finns även relevant information i sidans footer. Kontaktuppgifter finns där de ska och det är enkelt att hitta till rätt advokat eller biträdande jurist. Vi har även adderat kontaktformulär med ett minimum av fält att fylla i. Flera bilder har Stockholmstema, andra har fokus på entreprenad- och byggnation. Detta skapar en igenkänningskänsla och ett ökat förtroende hos besökarna.

Enbart nödvändiga widgets och plug-in ger en snabb upplevelse

Med många nya högupplösta bilder krävdes en teknisk optimering för att sidan ska ladda snabbt. För driftsäkerhet hölls även antalet Widgets och Plug-ins nere. Av erfarenhet vet vi att detta är något som uppskattas av våra kunder.

En snabbkurs i WordPress gör att användarna kan skapa eget innehåll

Något som de också uppskattar är att vi även, vid behov håller en kort utbildning för kunden i hur man enkelt arbetar och uppdaterar sidan. Jättebra, nu när Pedersens medarbetare kan skapa egna nyheter, artiklar och inbjudningar. Detta möjliggör snabba kommunikationsinsatser direkt till besökare och potentiella kunder.

Slutsats: En ny hemsida ger ökad synlighet och fler kunder

Det här projektet gick väldigt smidigt. Efter en godkänd offert och två telefonavstämningar var vi i mål. Då hade vi identifierat kundens behov, förstått deras verksamhet, hittat rätt design och satt ett bildmanér. Pedersen köpte vår design rakt av. De gillade funktionerna och inte minst de möjligheter de genererar i. Fantastiskt skönt!

Här får du en kort checklista med några bra tips om hur du lägger grunden till en bra hemsida

En ny hemsida ger ökad synlighet och fler kunder - Vi hjälper dig om du tycker det verkar svårt och obegripligt

Vi kan hjälpa dig. På så sätt kommer du igång snabbt och kan själv ägna dig åt det roliga och det du behärskar. Gör du det bra så kan du njuta av samma fina effekter som Pedersen. Såklart ska du höra av dig till oss om du behöver digitalisera din verksamhet.

Behöver du inspiration och insyn i vad vi kan göra för dig som kund? Här berättar vi hur vi hjälpt andra kunder!

Hitta inspiration i vårt referensgalleri, och följ gärna våra äventyr på LinkedIn, Facebook, Instagram och Twitter. Just nu har vi flera kalaskul projekt som vi jobbar med, inom ett flertal branscher. Vad sägs om fintech, miljövård, kundzoner, E-handel, SEO samt såklart en hel drös med appar. Appar är forsatt stekhett, och med Webkingplattformen tar vi fram en skräddarsydd app snabbare än du tror.

Har du en idé till en app? Här får du bra tips om hur du förverkligar den!

Har du en idé till en app? Då ska du läsa den här texten om hur vi kan förverkliga dina idéer. Där berättar vi vad som är på gång och hur vi hjälper andra kunder. I den får du reda på hur lång det tar att utveckla en app, samt hur mycket det kostar det att utveckla en app. Testa gärna vår kostnadskalylator samt tidsestimator nedan. Sen kontaktar du oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!

I am text block. Click edit button to change this text.

Har du funderat ut en kanonidé som skulle kunna bli en bra app? Faktum är att det inte är så himla svårt att bygga en app.

Jag har en idé till en app

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta
UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta
Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:

En digital fika med oss kan öka din lönsamhet och affärsnytta rejält!

Webking är en prisbelönt webbyrå i Linköping! Vår ambition, glädje, affärsmässighet samt miljötänk har lett, och leder oss fortsatt till en rad nöjda kunder och lyckade uppdrag. Du är alltid välkommen att kontakta oss för 30 minuter kostnadsfri konsultation.

Läsvärda artiklar

Webbutvecklings principer

På Webking ser vi alltid till att våra webbapplikationer är betrodda och säkra enligt OWASP. Vi ger dem en responsiv design och ser till att de fungerar som de ska på surfplattor, smartphones och datorer. Samt att de följer HTML5 och CSS3´s standarder och uppfyller tillgänglighetskraven enligt W3C.

Liunga – Ny hemsida med konverteringsfokus

Liunga AB är ett byggföretag i Linköping som efter en nystart behövde en ny hemsida med ett tydligt konverteringsfokus. Där besökarna snabbt kan kontakta Liunga och även se deras referensuppdrag.

Liknande referensprojekt

Effektiv Kundapp gör underverk för Motala Energi
Pigxcel – En app och SaaS-tjänst för lönsam grisuppfödning
Parking Time – Digital p-skiva som app
Mabrook – Internationell dejtingapp med unika funktioner
Kundcase, Sökmotoroptimering, Webbutveckling, Wordpress , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE