Billerud Korsnäs Markis – Systemutveckling och BI

Billerud Korsnäs Markis – Systemutveckling och BI

Till Billerud Korsnäs har Webking bistått med ett flertal olika tjänster. Både inom systemutveckling och Business Intelligence.

Vi har även som IT-konsulter arbetat med prestandaoptimering och vidareutveckling av Billerud Korsnäs egenutvecklade BI-verktyg Markis som hämtar in data ifrån produktion, ekonomi, försäljning.

Teknik

Bakomliggande teknik bygger på Microsoft SQL Server med integration services som ETL-verktyg. Datawarehouse databas miljö är uppbyggd kring en Snowflakestruktur som i sin tur Analysis services kuber laddas ifrån.

Roller i projektet

Webkings roller i projektet har varit business intelligence och systemutvecklare.

Kundutlåtande

Business Intelligence rapport verktyget Markis blev bättre än vad vi kunde förvänta oss. Blixtsnabba laddningstider av data och väldigt lättanvänt.

Billerud Korsnäs - Sveriges ledande skogsindustriföretag BillerudKorsnas.se

Projektinfo

Lansering: 2011-04-11

Liknande referensprojekt

Appen Hjälpredan – Halverar uträkningstiden för användarna!
Arkipelagen – Intranätet som gillas av 350 företag
Advoqa – Hitta rätt advokat till rätt ärende
Bioväxt – Planeringssystem för hantering av restprodukten slam

Läsvärda artiklar

Jag har en idé till en app

Har du funderat ut en kanonidé som skulle kunna bli en bra app? Faktum är att det inte är så himla svårt att bygga en app. I den här artikeln ska vi kortfattat berätta om hur du kan gå tillväga för att ta din idé och förvandla den till en färdig app.

WebkingTeamet vann en riktigt tung EpiServer Award!

Dags för en throwback till 2014, då vi vann en EpiServer Award med våra kollegor på Kriminalvården. Vår EpiServer Award i kategorin bästa webbplats i offentlig sektor var en härlig kvittens för ett jobb fullt av utmaningar, problemlösning och fiffigt kodande. Utöver denna höjdpunkt var 2014 ett grymt bra år för WebkingTeamet. Ett år med många bra uppdrag, spännande möten, lärdomar och nya bekantskaper. Nu ser vi tillbaka på vad som låg bakom vår utmärkelse. Häng med.

SWITCH THE LANGUAGE
Webking
Nya tanneforsvägen 22, 582 42 Linköping, Sweden
020-89 94 42
Nyhetsbrev

Registrera dig till vårt nyhetsbrev, fullt med inspiration, case, och tips som kan öka din lönsamhet!