Billerud Korsnäs Markis – Systemutveckling och BI

Billerud Korsnäs Markis – Systemutveckling och BI

Till Billerud Korsnäs har Webking bistått med ett flertal olika tjänster. Både inom systemutveckling och Business Intelligence.

Vi har även som IT-konsulter arbetat med prestandaoptimering och vidareutveckling av Billerud Korsnäs egenutvecklade BI-verktyg Markis som hämtar in data ifrån produktion, ekonomi, försäljning.

Teknik

Bakomliggande teknik bygger på Microsoft SQL Server med integration services som ETL-verktyg. Datawarehouse databas miljö är uppbyggd kring en Snowflakestruktur som i sin tur Analysis services kuber laddas ifrån.

Roller i projektet

Webkings roller i projektet har varit business intelligence och systemutvecklare.

Kundutlåtande

Business Intelligence rapport verktyget Markis blev bättre än vad vi kunde förvänta oss. Blixtsnabba laddningstider av data och väldigt lättanvänt.

Billerud Korsnäs - Sveriges ledande skogsindustriföretag billerudkorsnas.se

Projektinfo

Lansering: 2011-04-11

Liknande referensprojekt

Workflow – BPMN-applikation

Workflow är ett omfattande affärs- och flödessystem. En BPMN-applikation (Business Process Model and Notation) där du som användare kan skapa arbetsflöden i flera olika steg.

Whinny – Webbapplikation och planeringsverktyg

Whinny är en webbaserad app som hjälper hästägare att hålla reda på allt det viktiga som rör hästen. Oavsett om det handlar om en person som äger en häst, ett företag som driver ett stall, eller en proffsryttare. Alla har nytta av Whinny.

ByButeo – Webbplats med E-handel

ByButeo - Webbplats med E-handel

Meditours Sverige – Hemsida med publiceringsverktyg

Webkings webbutvecklare stod för design och utveckling av Meditours webbplats till en modern responsiv och mobilanpassad hemsida.

Läsvärda artiklar

Jag har en idé till en app

Har du funderat ut en kanonidé som skulle kunna bli en bra app? Faktum är att det inte är så himla svårt att bygga en app. I den här artikeln ska vi kortfattat berätta om hur du kan gå tillväga för att ta din idé och förvandla den till en färdig app.

Papercut – SMTP Server att använda under utveckling

Har du någonsin behövt testa att skicka e-postmeddelanden från en applikation, men inte nödvändigtvis vill att e-postmeddelanden ska skickas? Vill du undvika krångel med att peka på en fysisk SMTP-server? Det enda du vill är att verifiera att det går att skicka e-post och titta på e-postmeddelandet.

IT-säkerhet i fokus på seminarie

IT-säkerhet var ämnet i fokus på Soft Crews första höstseminarie. Ett seminarie som blev väldigt lyckat och ett perfekt tillfälle att träffas, mingla och umgås en stund efter jobbet. Inte minst i dessa Corona-tider då många jobbar hemifrån och inte ses lika ofta som tidigare.

Whinny – ett webbaserat planeringsverktyg som hjälper hästägare och hästföretagare

Välkommen till det första kundcaset baserad på vår webbplattform. Nu ska vi berätta om berätta om ett planeringsverktyg som spar tid, pengar och dina nerver, och som samlar just den funktionalitet som hästägare och hästföretagare behöver under ett och samma skal. Applikation som fått namnet Whinny, är byggd på vår egen plattform. Läs mer nedan, om hur den används i hästbranschen.

  • 1
  • 2
BYTA SPRÅK
Webking
Torggatan 6, 582 19 Linköping, Sweden
020-89 94 42
Nyhetsbrev

Registrera dig till vårt nyhetsbrev och få tips samt en checklista som visar hur du optimerar din webbplats och får fler besökare och kunder.