Billerud Korsnäs Markis – Systemutveckling och BI

Billerud Korsnäs Markis – Systemutveckling och BI

Till Billerud Korsnäs har Webking bistått med ett flertal olika tjänster. Både inom systemutveckling och Business Intelligence.

Vi har även som IT-konsulter arbetat med prestandaoptimering och vidareutveckling av Billerud Korsnäs egenutvecklade BI-verktyg Markis som hämtar in data ifrån produktion, ekonomi, försäljning.

Teknik

Bakomliggande teknik bygger på Microsoft SQL Server med integration services som ETL-verktyg. Datawarehouse databas miljö är uppbyggd kring en Snowflakestruktur som i sin tur Analysis services kuber laddas ifrån.

Roller i projektet

Webkings roller i projektet har varit business intelligence och systemutvecklare.

Kundutlåtande

Business Intelligence rapport verktyget Markis blev bättre än vad vi kunde förvänta oss. Blixtsnabba laddningstider av data och väldigt lättanvänt.

Billerud Korsnäs - Sveriges ledande skogsindustriföretag BillerudKorsnas.se

Projektinfo

Lansering: 2011-04-11

Liknande referensprojekt

Advoqa – hitta rätt advokat för ditt ärende

Advoqa – hitta rätt advokat för ditt ärende. Det har länge saknats en tjänst som erbjuder digital närvaro och transparanta jämförelser av advokater och jurister. På grund av denna frånvaro har konsumenternas val av advokater i många fall blivit rent utav slumpmässiga. Tack vare Advoqa behöver du som är i behov av juridisk hjälp inte längre chansa vid valet av advokat.

Bioväxt – Planeringssystem för hantering av restprodukten slam

Bioväxt – Planeringssystem för hantering av restprodukten slam. Vill ditt företag bli mer effektivt, mer konkurrenskraftigt och öka lönsamheten? Vill du dessutom spara 1,5 månaders arbetstid per person och år? Det ville miljöföretaget Biototal och de bad oss att utveckla webbapplikationen Bioväxt.

Skuldra – Hjälpmedel för budget- och skuldrådgivare
Safe It Up – App för smart DNA-märkning av ägodelar

Läsvärda artiklar

Jag har en idé till en app

Har du funderat ut en kanonidé som skulle kunna bli en bra app? Faktum är att det inte är så himla svårt att bygga en app. I den här artikeln ska vi kortfattat berätta om hur du kan gå tillväga för att ta din idé och förvandla den till en färdig app.

WebkingTeamet vann en riktigt tung EpiServer Award!

Dags för en throwback till 2014, då vi vann en EpiServer Award med våra kollegor på Kriminalvården. Vår EpiServer Award i kategorin bästa webbplats i offentlig sektor var en härlig kvittens för ett jobb fullt av utmaningar, problemlösning och fiffigt kodande. Utöver denna höjdpunkt var 2014 ett grymt bra år för WebkingTeamet. Ett år med många bra uppdrag, spännande möten, lärdomar och nya bekantskaper. Nu ser vi tillbaka på vad som låg bakom vår utmärkelse. Häng med.

Papercut – SMTP Server att använda under utveckling

Har du någonsin behövt testa att skicka e-postmeddelanden från en applikation, men inte nödvändigtvis vill att e-postmeddelanden ska skickas? Vill du undvika krångel med att peka på en fysisk SMTP-server? Det enda du vill är att verifiera att det går att skicka e-post och titta på e-postmeddelandet.

  • 1
  • 2
BYTA SPRÅK
Webking
Nya tanneforsvägen 22, 582 42 Linköping, Sweden
020-89 94 42
Nyhetsbrev

Registrera dig till vårt nyhetsbrev, fullt med inspiration, case, och tips som kan öka din lönsamhet!