Kriminalvårdens webbplats

Kriminalvården externwebb

Design och utveckling av Kriminalvårdens webbplats www.kriminalvarden.se till en nyare och mer modern webbplats. Det ska nu vara lättare att hitta information som är anpassad för den som är dömd till straff, är anhörig eller vill söka jobb hos Kriminalvården.

Bakom lanseringen av Kriminalvårdens webbplats ligger en analys av vilka Kriminalvårdens primära målgrupper är, vad besökarna behöver veta och hur de söker efter denna informationen. Varje primär målgrupp har fått en egen ingång och den allmänna informationen är strukturerad efter vad Kriminalvården sedan tidigare vet att besökarna söker efter. Exempel på målgruppsingångar är Behandling och vård och Forskning och statistik.

Episerver Awards 2014 vinnare

Vinnarna av bästa webb offentlig sektor episerver awards 2014 är en sajt som tilltalar både hjärna och hjärta. Med fingertoppkänsla har vinnaren lyckats beskriva sin verksamhet med stor värme även om den ofta förknippas med något helt annat. Ett sammanhängande bildspråk hjälper till att berätta om verksamheten och deras uppgift. Med tydliga ingångar får du som användare svar på dina viktigaste frågor och det är lätt att se hur man får stöd i en svår situation. En fängslande sajt man vill stanna kvar på.

Plattform

Kriminalvårdens webbplats bygger på publiceringsverktyget EPiServer CMS 9, Media Asset Management system ImageVault 4 och sökmotorn Find 8.

Roller i projektet

Webkings roller i projektet har varit webbutvecklare, systemarkitekt och agil coach med scrum master ansvar.

Kundutlåtande

Helen Jorpes

Vi är väldigt nöjda med resultatet och det är jätteroligt att vi även vunnit pris för bästa webb inom offentlig sektor med den nya webbplatsen. Det är ett betyg på att vi är på väg i rätt riktning när det gäller innehåll och användarvänlighet.

Helen Jorpes - webbredaktör och projektledare Kriminalvården

Projektinfo

Lansering: 2014-09-26

Teknik: EpiServer CMS 9, Imagevault 4, Find 8, ASP.NET, MVC, C#, MS SQL Server 2012, jQuery, Twitter Bootstrap, RWD (Responsive Web Design), WCF, Visual Studio 2013, TDD, TFS 2013, Azure, Visualstudio.com, application insight, Photoshop.

SWITCH THE LANGUAGE
Webking
Torggatan 6, 582 19 Linköping, Sweden
020-89 94 42
Nyhetsbrev

Registrera dig till vårt nyhetsbrev och få tips samt en checklista som visar hur du optimerar din webbplats och får fler besökare och kunder.