Musikverket – Nätverkswebbplats

Musikverket – Nätverkswebbplats

Musikverket är en av Sveriges nyaste myndigheter. De främjar kulturlivet. Med fokus på det fria musiklivet samt musikens, teatern och dansens kulturarv.

De har ett tydligt kommunikativt behov. De vill ”sticka ut” och inte uppfattas som en byråkratisk myndighet. I stället vill de signalera uppdragets karaktär som präglas av kultur för alla. Inom musik, teater och dans och vara inbjudande för att kunna nå målgrupperna på ett relevant sätt.

Vi har vidareutvecklat, designat och utvecklat Musikverkets webbplatser Musikverket.se till en modern, mobilanpassad och responsiv hemsida. Ett roligt uppdrag.

Extra kul att det involverade en hel del webbutveckling där våra webbutvecklare i Linköping med sina insatser gav sidan en rejäl dos kärlek. De såg även till att den blev smidigare för redaktörerna att uppdatera och arbeta med. Något som var ack så viktigt.

Roller i projektet

Webkings roller i projektet har varit webbutvecklare, webbdesigner och projektledare.

Musikverket är som sagt en statlig myndighet med flera viktiga kulturresurser under sitt paraply. Här hittar du länkar till dessa.

Musik- och teaterbiblioteket

Caprice Records

Svenskt visarkiv

EMS

Scenkonstmuseet

Kundutlåtande

Eva Andersson, kommunikationschef på Musikverket

Våra nya webbplatser känns, andas och lever kultur. Tack Webking!

Eva Andersson - Kommunikationschef Musikverket.se

Projektinfo

Lansering: 2018-01-01

Hemsida: Musikverket.se

Teknik: WordPress 4, Responsiv webdesign, Yoast för sökmotoroptimeringWP Rocket för prestandaoptimering och Page Builder för att enkelt editera i ett grafiskt gränssnitt.

Läsvärda artiklar

Jag har en idé till en app

Har du funderat ut en kanonidé som skulle kunna bli en bra app? Faktum är att det inte är så himla svårt att bygga en app. I den här artikeln ska vi kortfattat berätta om hur du kan gå tillväga för att ta din idé och förvandla den till en färdig app.

Liknande referensprojekt

Advoqa – hitta rätt advokat för ditt ärende

Advoqa – hitta rätt advokat för ditt ärende. Det har länge saknats en tjänst som erbjuder digital närvaro och transparanta jämförelser av advokater och jurister. På grund av denna frånvaro har konsumenternas val av advokater i många fall blivit rent utav slumpmässiga. Tack vare Advoqa behöver du som är i behov av juridisk hjälp inte längre chansa vid valet av advokat.

Bioväxt – Planeringssystem för hantering av restprodukten slam

Bioväxt – Planeringssystem för hantering av restprodukten slam. Vill ditt företag bli mer effektivt, mer konkurrenskraftigt och öka lönsamheten? Vill du dessutom spara 1,5 månaders arbetstid per person och år? Det ville miljöföretaget Biototal och de bad oss att utveckla webbapplikationen Bioväxt.

Skuldra – Hjälpmedel för budget- och skuldrådgivare
Qlosr – Hemsida med SEO
BYTA SPRÅK
Webking
Nya tanneforsvägen 22, 582 42 Linköping, Sweden
020-89 94 42
Nyhetsbrev

Registrera dig till vårt nyhetsbrev, fullt med inspiration, case, och tips som kan öka din lönsamhet!