Musikverket – Nätverkswebbplats

Musikverket – Nätverkswebbplats

Musikverket är en av Sveriges nyaste myndigheter. De främjar kulturlivet. Med fokus på det fria musiklivet samt musikens, teatern och dansens kulturarv.

De har ett tydligt kommunikativt behov. De vill ”sticka ut” och inte uppfattas som en byråkratisk myndighet. I stället vill de signalera uppdragets karaktär som präglas av kultur för alla. Inom musik, teater och dans och vara inbjudande för att kunna nå målgrupperna på ett relevant sätt.

Vi har vidareutvecklat, designat och utvecklat Musikverkets webbplatser Musikverket.se till en modern, mobilanpassad och responsiv hemsida. Ett roligt uppdrag.

Extra kul att det involverade en hel del webbutveckling där våra webbutvecklare i Linköping med sina insatser gav sidan en rejäl dos kärlek. De såg även till att den blev smidigare för redaktörerna att uppdatera och arbeta med. Något som var ack så viktigt.

Roller i projektet

Webkings roller i projektet har varit webbutvecklare, webbdesigner och projektledare.

Musikverket är som sagt en statlig myndighet med flera viktiga kulturresurser under sitt paraply. Här hittar du länkar till dessa.

Musik- och teaterbiblioteket

Caprice Records

Svenskt visarkiv

EMS

Scenkonstmuseet

Kundutlåtande

Eva Andersson

Våra nya webbplatser känns, andas och lever kultur. Engagemanget och ansvaret från Webking har varit stort och slutresultatet har resulterat i ett antal webbplatser som vi på Statens Musikverk är väldigt stolta över.

Eva Andersson - Kommunikationschef Musikverket

Projektinfo

Lansering: 2018-01-01

Hemsida: Musikverket.se

Teknik: WordPress 4, Responsiv webdesign, Yoast för sökmotoroptimeringWP Rocket för prestandaoptimering och Page Builder för att enkelt editera i ett grafiskt gränssnitt.

Läsvärda artiklar

Jag har en idé till en app

Har du funderat ut en kanonidé som skulle kunna bli en bra app? Faktum är att det inte är så himla svårt att bygga en app. I den här artikeln ska vi kortfattat berätta om hur du kan gå tillväga för att ta din idé och förvandla den till en färdig app.

Digital kundzon skapar fler affärer till Safexit

Nu ska vi berätta om hur vi med Webkingplattformen utvecklade en helt ny digital kundzon till Safexit. En kundzon som skapar affärsnytta och fler ordrar med hjälp av en genomtänkt och smidig beställningsprocess.

Liknande referensprojekt

Qlosr – Hemsida med SEO
Golf4U – Utbildningsplattform

Webking har byggt hemsida och utbildningsplattformen till Golf4U. De erbjuder golfutbildningar som hjälpt tusentals golfare att ta grönt kort.

ÄlvestadTanken – hemsida med E-handel
Norrköpings Stadsmission – Hemsida med webbshop

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

BYTA SPRÅK
Webking
Torggatan 6, 582 19 Linköping, Sweden
020-89 94 42
Nyhetsbrev

Registrera dig till vårt nyhetsbrev och få tips samt en checklista som visar hur du optimerar din webbplats och får fler besökare och kunder.