Musikverket – Nätverkswebbplats

Musikverket – Nätverkswebbplats

Musikverket är en av Sveriges nyaste myndigheter. De främjar kulturlivet. Med fokus på det fria musiklivet samt musikens, teatern och dansens kulturarv.

De har ett tydligt kommunikativt behov. De vill ”sticka ut” och inte uppfattas som en byråkratisk myndighet. I stället vill de signalera uppdragets karaktär som präglas av kultur för alla. Inom musik, teater och dans och vara inbjudande för att kunna nå målgrupperna på ett relevant sätt.

Vi har vidareutvecklat, designat och utvecklat Musikverkets webbplatser Musikverket.se till en modern, mobilanpassad och responsiv hemsida. Ett roligt uppdrag.

Extra kul att det involverade en hel del webbutveckling där våra webbutvecklare i Linköping med sina insatser gav sidan en rejäl dos kärlek. De såg även till att den blev smidigare för redaktörerna att uppdatera och arbeta med. Något som var ack så viktigt.

Roller i projektet

Webkings roller i projektet har varit webbutvecklare, webbdesigner och projektledare.

Musikverket är som sagt en statlig myndighet med flera viktiga kulturresurser under sitt paraply. Här hittar du länkar till dessa.

Musik- och teaterbiblioteket

Caprice Records

Svenskt visarkiv

EMS

Scenkonstmuseet

Kundutlåtande

Eva Andersson, kommunikationschef på Musikverket

Våra nya webbplatser känns, andas och lever kultur. Tack Webking!

Eva Andersson - Kommunikationschef Musikverket.se

Projektinfo

Lansering: 2018-01-01

Hemsida: Musikverket.se

Teknik: WordPress 4, Responsiv webdesign, Yoast för sökmotoroptimeringWP Rocket för prestandaoptimering och Page Builder för att enkelt editera i ett grafiskt gränssnitt.

Läsvärda artiklar

Webbutvecklings principer

På Webking ser vi alltid till att våra webbapplikationer är betrodda och säkra enligt OWASP. Vi ger dem en responsiv design och ser till att de fungerar som de ska på surfplattor, smartphones och datorer. Samt att de följer HTML5 och CSS3´s standarder och uppfyller tillgänglighetskraven enligt W3C.

Liunga – Ny hemsida med konverteringsfokus

Liunga AB är ett byggföretag i Linköping som efter en nystart behövde en ny hemsida med ett tydligt konverteringsfokus. Där besökarna snabbt kan kontakta Liunga och även se deras referensuppdrag.

Liknande referensprojekt

Mabrook – Internationell dejtingapp med unika funktioner
Liunga.se – Hemsida med konverteringsfokus
Mitt Karma – Mobilappen till Karma Mobil
Appen Hjälpredan – Halverar uträkningstiden för användarna!
SWITCH THE LANGUAGE
Nyhetsbrev

Registrera dig till vårt nyhetsbrev, fullt med inspiration, case, och tips som kan öka din lönsamhet!

Webking
Ågatan 31, 582 22 Linköping, Sweden
020-89 94 42