Svenska honorära konsulatets globala webbplats

Svenska honorära konsulatets globala webbplats

Utveckling och design av utrikesdepartementets webbplats swedishconsulates.com, webbplatsen kommer användas av svenska honorära konsuler runt om i världen. Uppdraget bestod av att ta fram en webbplats med publiceringsverktyg och tillhörande webbdesign som automatiskt anpassar layouten på webbsidan utifrån vilken enhet/plattform besökaren använder sig utav.  Utöver utvecklingen av webbplatsen bestod uppdraget även av att utbilda och stötta webbredaktörer med utbildning i hur webbplatsen skulle vidareutvecklas och underhållas.

Plattform

Webbplatsen utvecklades på det populära publiceringsverktyget WordPress med funktioner som dokumentarkiv, nyhetsflöde, nyheter m.m.

Roller i projektet

Webkings Robert Jansz roll i projektet har varit webbutvecklare och utbildningsansvarig.

Kundutlåtande

Åsa Svensdotter, Departementssekretare - Utrikesdepartementet

Jag lärt mig mycket och fått en färdig hemsida på kort tid. Det är ett nöje att få samarbeta med Robert på Webking, han är alltid beredd att ställa upp lite extra när man kört fast.

Åsa Svensdotter

Projektinfo

Lansering: 2014-03-12

Teknik: WordPress v.3.8 med tillägg som Google Analytics och Lightbox, jQuery, Twitter Bootstrap, RWD (Responsive Web Design), Photoshop.

SWITCH THE LANGUAGE
Webking
Torggatan 6, 582 19 Linköping, Sweden
+46(0)72-711 11 84
Nyhetsbrev

Registrera dig till vårt nyhetsbrev och få tips och en gratis checklista som visar hur du optimerar din hemsida och får fler besökare.