Svenska konsulatets webbplats

Utveckling och design av svenska konsulatets nya webbplats swedishconsulates.se, webbplatsen kommer användas av svenska konsuler runt om i världen. Uppdraget bestod av att ta fram en webbplats med publiceringsverktyg och tillhörande webbdesign som automatiskt anpassar layouten på webbsidan utifrån vilken enhet/plattform besökaren använder sig utav. Webbplatsen utvecklades på det populära publiceringsverktyget WordPress med funktioner som dokumentarkiv, forum, nyhetsflöde, blogg, bildspel m.m. Utöver utvecklingen av webbplatsen bestod uppdraget även av att utbilda och stötta webbredaktörer med utbildning i hur webbplatsen skulle vidareutvecklas och underhållas.

Plattform

WordPress v.3.5 med tillägg som Google Analyticor, Mingle Forum och Lightbox.

Roller i projektet

Webkings roller i projektet har varit webbutvecklare och utbildat samt stöttat webbredaktörer med utbildning i hur webbplatsen skulle vidareutvecklas och underhållas.

Kundutlåtande

Åsa Svensdotter, Departementssekretare - Utrikesdepartementet

Jag lärt mig mycket och fått en färdig hemsida på kort tid. Det är ett nöje att få samarbeta med Robert på Webking, han är alltid beredd att ställa upp lite extra när man kört fast.

Åsa Svensdotter

Projektinfo

Lansering: 2013-03-10

Teknik: WordPress v.3.5 med tillägg som Google Analyticor, Mingle Forum och Lightbox.