Utrikesdepartementet – Hemsida för förvaltningens familjer

Utrikesdepartementet – Hemsida för förvaltningens familjer

Projektinfo

Webbutveckling och design av Utrikesförvaltningens hemsida Spouses.nu. En hemsida som används av Utrikesförvaltningens familjer som är utlandsstationerade runt om i världen.

Sidans syfte är att hjälpa och informera medföljare till Utrikesdepartementet och dess tjänstemän inför, under och efter utlandsstationeringen. Sidan innehåller en mängd information och du kan läsa mer om förvaltningens uppgifter på Regeringskansliets hemsida.

Våra webbutvecklare i Linköping fick uppdraget att designa en responsiv webbplats. På så sätt anpassas sidans innehåll efter besökarens skärmupplösning och webbläsare. Oavsett om denne besöker den från en surfplatta, mobil eller stationär dator.

Sidan utvecklades på det populära publiceringsverktyget WordPress. Funktioner som skapades till den nya hemsidan var: dokumentarkiv, FAQ, nyheter, kontaktinformation m.m.

Utöver webbutveckling och webbdesign bestod även projektet i att utbilda och stötta webbredaktörer i hur webbplatsen vidareutvecklas och underhålls.

Webbplats

Hemsida: www.Spouses.nu

Plattform

WordPress med tillägg som Google Analytics, Lightbox och Twitter BootStrap.

Roller i projektet

Webkings roller: webbutvecklaresystemarkitektagil coach och ansvarig Scrum master.

Kundutlåtande

Projektinfo

Lansering: 2014-04-01

Teknik: WordPress, MySQL, PHP, Jquery, Html5.

Liknande referensprojekt

Effektiv Kundapp gör underverk för Motala Energi
Pigxcel – En app och SaaS-tjänst för lönsam grisuppfödning
Parking Time – Digital p-skiva som app
Mabrook – Internationell dejtingapp med unika funktioner

Läsvärda artiklar

Webbutvecklings principer

På Webking ser vi alltid till att våra webbapplikationer är betrodda och säkra enligt OWASP. Vi ger dem en responsiv design och ser till att de fungerar som de ska på surfplattor, smartphones och datorer. Samt att de följer HTML5 och CSS3´s standarder och uppfyller tillgänglighetskraven enligt W3C.

Liunga – Ny hemsida med konverteringsfokus

Liunga AB är ett byggföretag i Linköping som efter en nystart behövde en ny hemsida med ett tydligt konverteringsfokus. Där besökarna snabbt kan kontakta Liunga och även se deras referensuppdrag.

SWITCH THE LANGUAGE