Utrikesdepartementets hemsida för utrikesförvaltningens familjer

Utrikesdepartementets hemsida för utrikesförvaltningens familjer

Projektinfo

Utveckling och design av utrikesförvaltningens hemsida spouses.nu. Hemsidan används av utrikesförvaltningens familjer som är utlandsstationerade runt om i världen och tar upp samt svarar på Familje- och medföljarfrågor i Utrikesförvaltningen.

Medföljare till en UD-tjänsteman ska ha användning av informationen på webbplatsen i sina förberedelser inför, under och efter utlandsstationeringen  och svarar på de vanligaste familje- och medföljarfrågorna inom utrikesförvaltningen.

Webbplats

Uppdraget bestod av att utveckla och designa en webbplats med responsive web design, vilket innebär att besökaren kan besöka hemsidan med surfplattor, smartphones eller datorer och innehållet på webbplatsen anpassas efter besökarens skärmupplösning och webbläsare.

Webbplatsen utvecklades på det populära publiceringsverktyget WordPress. Funktioner som skapades till den nya hemsidan var: dokumentarkiv, f.a.q, nyheter, kontaktinformation m.m.

Utöver utvecklingen och design av hemsidan bestod även projektet i att utbilda och stötta webbredaktörer i hur webbplatsen vidareutvecklas och underhålls.

Plattform

WordPress med tillägg som Google Analytics, Lightbox och Twitter BootStrap.

Roller i projektet

Webkings roller i projektet har varit webbutvecklare, systemarkitekt och agil coach med scrum master ansvar.

Kundutlåtande

Anneli Behrens

Snabb leverans av våra nya hemsida spouses.nu och ett toppen-jobb som vanligt. Jag kan varmt rekommendera Webking!

Anneli Behrens - UD-P-STAB / Familje- och medföljarfrågor Utrikes­departementet

Projektinfo

Lansering: 2014-04-01

Teknik: WordPress, MySQL, php, jquery, html5

SWITCH THE LANGUAGE
Webking
Torggatan 6, 582 19 Linköping, Sweden
020-89 94 42
Nyhetsbrev

Registrera dig till vårt nyhetsbrev och få tips samt en checklista som visar hur du optimerar din webbplats och får fler besökare och kunder.