Blogg

11 juni, 2020

Qlosr – Don’t think about IT. We do.

Don’t think about IT. We do. Detta är en payoff som säger det mesta om Stockholmsföretaget Qlosr´s verksamhet. Qlosr erbjuder skräddarsydda IT-lösningar till både företag och skolor. Sprunget ur företaget Nordlo har Qlosr nu blivit ett eget bolag, och behövde därför en ny webbplats. En utmaning som Webkingteamet gärna tog sig an. Vi jobbar dagligen med att genom digitalisering skapa verksamhetsnytta för våra kunder, oavsett om det handlar om myndigheter, företag eller organisationer.

Webbutveckling med Webkingteamet

Tillsammans med Gustav, Joakim och Martin på Qlosr gjordes en kravanalys samt en projektplan. Nu ska vi berätta om hur vi från scratch byggde en fräsch webbplats som utifrån den grafiska profilen berättar om Qlosr´s tjänster, samt vilka problem de löser och de möjligheter de skapar.

Gustav_Tjernström


Vi rekommenderar Webking, de var lyhörda för våra detaljer och önskemål och arbetade dessutom snabbt

Gustav Tjernström
- Head of Sales
Qlosr.se

IT-tjänster som gör det enklare för skolor och företag

Med andra ord, Qlosr.se ska konvertera och resultera i nya kunder och utmaningar. Detta genom relevant information, i kombination med tydliga Call To Actions. På så sätt kan kunden när den insett tjänsternas fördelar lätt kontakta respektive säljare för vidare dialog.

Webbutvecklare och team kommunicerar med Teams och Slack

I april 2020 började Covid-19 att ställa till det rejält. Därför var det samarbete via Teams som gällde. Kanske inte helt optimalt, då vi helst inleder våra projekt med ett fast handslag, en bra presentation samt ett gross nybakade kardemummabullar. Men, det var bara att gilla läget. Vi satte även upp en projektkanal i Slack där vi kommunicerade. Detta fungerade bra, med snabba återkopplingar, funderingar och glada tillrop.

Egenkodad WordPressinstallation skapar bra förutsättningar

Vi valde att bygga en skräddarsydd webbplats med WordPress som CMS med ett egenutvecklat tema. På så sätt slapp vi en massa begränsningar och kunde själva styra över koden. Detta har många fördelar, då installationen blir clean, utan en massa onödiga tillägg. Det gör också att vi efter teknisk optimering kan skapa en väldigt snabb webbplats.

Lösningsorienterat innehåll med begriplig copy ger nya konverteringar

Samtidigt som teamet började koda för glatta livet inledde copywriter Johan Åhlund researchen av samtliga tjänstebeskrivningar. Initialt väldigt teknisk och kortfattad information, som måste utvecklas och göras lätt att förstå. Fokus var att visa den potentiella kunden att just Qlosr´s tjänster är precis det som kunden behöver. Oavsett om det handlar om en nystartad friskola eller ett företag. 59 000 tecken indelades sedan i textblock, med mellanrubriker, ikoner, färger och stycken för hög läsbarhet.

Exemplifierande texter och grafik ger säljarna många roliga uppdrag

Det var också viktigt att förklara vilka problem som till exempel tjänsten ”säkra utskrifter” i ett klassrum löser, eller vad man kan skapa med ett självproducerande Broadcast Room med den senast AI-tekniken. Tjänsterna fick även en grafiskt visualiserad och förenklad tjänstematris som visar kundens valmöjligheter, med tydlig CTA och kontaktinfo. Qlosr´s värdegrund, medarbetare, filosofi samt den uppskattade supporten lyftes också fram.

Startsida med rullande karusell, framhävda ingångar och CTA

Startsidan fick en karusell med fyra bilder som antingen roterar eller som kan växlas av kunden. De visar upp Qlosr´s verksamhet samt har CTA-knappar som leder direk till ”Kontakta oss”, ”Om Qlosr” samt till landningssidan för företag samt skolor.

UX i kombination med tydlig grafik ger tydlig information

Navigeringen är enkel att förstå, med en färgkodad meny som med ikoner presenterar respektive tjänst. På startsidan förstärker vi Qlosr´s varumärke genom en grafisk animerad counter som räknar upp svarstid, lösningsgrad vid första kundkontakten, kundnöjdhet hos servicedesken samt kundnöjdheten vid olika projekt. Denna kompletterades med fyra färgkodade block som visar antal kunder, elever, användare samt antal skolor. Detta skapar förtroende samt liv och rörelse på sajten. På samtliga sidor finns även Qlosr´s kundlöfte framhävt. Detsamma gäller för den inledande tag-linen som finns i bottenmenyn på alla sidor.

En stabil grund som kommer att ge Qlosr mycket bra förutsättningar att växa

Det här projektet var både utmanande och roligt. Att vi hade en rackarns tight deadline var både triggande men krävde också en hel del kvällsjobb. Samarbetet fungerade bra, med raka puckar och en hel del features som tillkom under resans gång. Samtidigt som Webkingteamet kodade och jobbade med innehåll följde Qlosr´s team det hela på sina datorer. På så sätt kan vi snabbt göra förändringar då kunden har möjlighet att ge feedback i Slack-kanalen. På det hela ett roligt projekt, med konverteringsfokus som visar upp ett företag som är framåt och på tå. Vars problemlösande tjänster en mängd friskolor och företag kommer att bli nyfikna på, när de insett den nytta som de medför.

Gustav_Tjernström


WebkingTeamet hjälpte oss att konstruera en helt ny webb, med en massa innehåll på rekordtid!

Gustav Tjernström
- Head of Sales
Qlosr.se

En sajt som lever vidare, med nya tjänster, nyheter och referenscase

Sedan ska vi också konstatera att Qlosr.se kontinuerligt kommer att vässas och förbättras. Nya tjänster tas fram, SEO ska in, och något säger oss också att det kommer att läggas in fler case med nöjda kunder på sajten.

En webbyrå med skickliga webbutvecklare

Den här typen av uppdrag inom webbutveckling är något som våra webbutvecklare verkligen tycker om. Vi lär oss hela tiden en massa spännande information av våra kunder och den här gången har vi fått nya kunskaper om olika smarta och effektiva IT-lösningar till både företag och skolor.

Kontakta oss för att få din nya webbplats!

Webking är en Prisbelönt webbyrå i Linköping! Vår ambition, glädje, affärsmässighet samt miljötänk har lett, och leder oss fortsatt till en rad nöjda kunder och lyckade uppdrag. Du är alltid välkommen att kontakta oss för 30 minuter kostnadsfri konsultation. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta
UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta
Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:
Liknande referensprojekt

Läsvärda artiklar om utveckling

Kundcase, Nyheter, Webbutveckling, Wordpress , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE