Blogg

14 februari, 2013

Responsive webbdesign är idag ett hett ord på alla webbutvecklares läppar

Responsiv webbdesign även kallat RWD, är idag ett hett ord på alla webbutvecklares läppar. Att automatiskt anpassa layouten på en webbsida utifrån vilken enhet/plattform besökaren använder sig utav har visat sig vara ett framgångsrecept som genererat fler besökare.

Det mobila surfandet har fullkomligt exploderat de senaste åren och trenderna pekar på att det inte är långt borta innan mer webbtrafik sker via mobila enheter (smartphone, pek/läs-plattor) än via datorer. Dessa besökare accepterar inte en nedbantad mobilversion av din sajt, eller en version anpassad för en dator där de konstant måste zooma in och ut. Besökarna vill kunna nyttja webbsidan fullt ut, utan att behöva plocka fram datorn.

Vad är Responsive webbdesign

Responsive webbdesign innebär att webbutvecklaren bygger och designar en webbplats som tillåter layouten att förändras beroende på vilken skärmupplösning besökaren har. Det innebär exempelvis att webbplatsens besökare kan surfa till sajten med surfplattor, smartphones eller datorer och att innehållet på webbplatsen anpassas efter besökarens skärmupplösning och webbläsare.

Webbutveckling med responsive webbdesign är ett alternativ till att bygga specialanpassade webbplatser för samtliga skärmupplösningar.

Använder du dig av Responsive webbdesign laddas samma html- och css-filer oavsett vilken enhet besökaren av din webbplats har. Besökaren får alltid samma innehåll och webbutvecklare slipper att ta fram olika versioner av er sajt för olika skärmstorlekar på mobiltelefoner, surfplattor, laptops och wide screen skärmar för datorer. Det mesta som man utvecklar appar för i dag kan man åstadkomma med en responsiv webbsida

Webbappar vs Appar

Det har varit väldigt mycket fokus på appar och apputveckling de senaste åren och mycket av företagens och organisationernas it-resurser har gått till att utveckla appar. Webbutveckling med Responsiv webbdesign gör att utvecklingen av appar, i många fall, blir onödig. Det mesta som man utvecklar appar för i dag kan man åstadkomma med en responsiv webbsida. Den stora skillnaden på en app som du hittar i någon av app-affärerna och webbappar är att den sistnämnda kan vara plattformsoberoende och köras inuti webbläsare.

Att vidareutveckla sin mobilanpassade sida till en webbapp är betydligt enklare och billigare än att skapa appar anpassade efter specifika system.

För användaren kan en webbapp laddas ner direkt från tillverkaren och till synes fungera på exakt samma sätt som en app som är anpassad för en app-affär.

Om man ska starta ett nytt webbutvecklings projekt idag är responsive webbdesign ett av dom viktigare kraven att ha med i kravspecifikationen.

Bra information rörande responsive web design:
[vc_teaser_grid title=”Exempel på responsive webbdesign webbplatser” grid_columns_count=”1″ grid_content=”teaser” grid_layout=”title_thumbnail_text” grid_link=”link_post” grid_link_target=”_self” grid_template=”grid” grid_layout_mode=”masonry” grid_thumb_size=”medium” grid_posttypes=”portfolio” posts_in=”4468″ order=”DESC” el_position=”first last” grid_teasers_count=”1″]
Webbutveckling , , , , ,
About Robert Jansz, Webking
Med sin höga ambition får Robert det komplicerade att verka enkelt och han tillför det ovärderliga kunnande som skapar trygghet för kunden
Robert är alltid tydligt engagerad och visar ett starkt driv för att få saker gjorda. Han är ett föredöme i konsultrollen och hans kombination mellan affärsmässighet, tekniskt kunnande och social förmåga sticker ut. Robert är en entreprenör som får det komplicerade att verka enkelt och skapar en trygghet åt sina kunder Han inspirerar med sin strävan att alltid leverera det bästa - han ser nya perspektiv och alternativa lösningar och tillför ett ovärderligt kunnande. Robert har en förmåga att på ett engagerat och professionellt sätt ta sig an sina kunder och hans arbete präglas av mycket hög kvalitet och ett optimalt resultat. Han är en utmärkt lagspelare som verkligen inspirerar och utvecklar andra. Robert vill göra skillnad och han har en förmåga att kunna driva på ett utvecklingsarbete. Han är lyhörd mot kunden, har en mycket hög ambitionsnivå och hans engagemang är kombinerat med en stor ödmjukhet. Reputation Resumé : Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt mars 2013. Detta har analyserats av Per Frykman AB. Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt 2013.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE