Blogg

5 maj, 2013

Twitter Bootstrap

Twitter Bootstrap är en fri samling av verktyg för att skapa webbplatser och webbapplikationer. Samlingen innehåller HTML- och CSS-mallar för typografi, formulär, knappar, navigering och andra gränssnittskomponenter. Bootstrap innehåller också CSS-mallar för responsiva sajter. Tack vare detta går det lätt att bygga en responsiv sajt — bara man håller sig efter riktlinjerna för strukurering av HTML-koden.

Vart kommer Bootstrap ifrån?

Github Twitter

Bootstrap är ett av de populärare projekten hos GitHub och för varje dag som går så stöter man på fler webbplatser och applikationer som har Bootstrap som grund. Bootstrap grundades av Mark Otto och Jacob Thornton på Twitter i samband med en satsning att vara genomgående utseende och uppbyggnad i Twitters interna och externa gränssnitt.

Fullpackat med funktioner

12-kolumn Responsivt Gridsystem

Ett 12-kolumn baserat responsive webbdesign rutnät, dussintals komponenter, JavaScript plugins, typografi, kontrollformer och även en webbaserad ”Customizer” att göra Bootstrap till din egen med dina egna färger, fonter osv.

Att vara inkonsekvent med struktur i gränssnitt är mycket tidsineffektivt och det är tidskrävande att samordna om olika personer arbetar med samma projekt. När antalet klasser och variabler i CSS växer utom kontroll finns det risk att utvecklaren skapa nya klasser i onödan p.g.a. den inkonsekventa och personberoende namngivningen och strukturen.

Twitter Bootstraps struktur förhindrar detta ifrån att hända genom att leverera ett heltäckande ramverk som inte bara är logiskt uppbyggt utan också mycket effektivt att använda. Bootstrap har mycket brett stöd bland webbläsare och följer nya standarder för HTML5 och CSS3 till stor omfattning.

Responsiv Webbdesign

Bootstrap Responsive Web Design

Bootstrap utvecklades inte bara för att se ut och bete sig bra i de senaste stationära webbläsarna (även IE7!),  även surfplattor/pekplattor och smartphones webbläsare via Responsive Webb Design. Responsiv webbdesign även kallat RWD, innebär att Twitter Bootstrap tillåter layouten att förändras beroende på vilken skärmupplösning besökaren har. Det innebär exempelvis att webbplatsens besökare kan surfa till sajten med surfplattor, smartphones eller datorer och att innehållet på webbplatsen anpassas efter besökarens skärmupplösning och webbläsare.

Nyheter, Webbutveckling , , , , , ,
About Robert Jansz, Webking
Med sin höga ambition får Robert det komplicerade att verka enkelt och han tillför det ovärderliga kunnande som skapar trygghet för kunden
Robert är alltid tydligt engagerad och visar ett starkt driv för att få saker gjorda. Han är ett föredöme i konsultrollen och hans kombination mellan affärsmässighet, tekniskt kunnande och social förmåga sticker ut. Robert är en entreprenör som får det komplicerade att verka enkelt och skapar en trygghet åt sina kunder Han inspirerar med sin strävan att alltid leverera det bästa - han ser nya perspektiv och alternativa lösningar och tillför ett ovärderligt kunnande. Robert har en förmåga att på ett engagerat och professionellt sätt ta sig an sina kunder och hans arbete präglas av mycket hög kvalitet och ett optimalt resultat. Han är en utmärkt lagspelare som verkligen inspirerar och utvecklar andra. Robert vill göra skillnad och han har en förmåga att kunna driva på ett utvecklingsarbete. Han är lyhörd mot kunden, har en mycket hög ambitionsnivå och hans engagemang är kombinerat med en stor ödmjukhet. Reputation Resumé : Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt mars 2013. Detta har analyserats av Per Frykman AB. Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt 2013.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE