Blogg

26 december, 2017

Välj rätt betallösning i din Webbshop

Hallå där. Ordet betallösning är kanske inte det ord i din vokabulär som du använder oftast. Men, har du precis satt upp din egen sajt, och skaffat ett berg med produkter som du vill sälja i din nya webbshop så är en smidig och välkänd betallösning precis vad du behöver.

kreditkort, betallösning

Kreditkort, du har sett dem förr och använder troligtvis minst ett i din vardag.

Att betala på nätet tycker många känns lite osäkert. Därför bör du fundera på vilka eller vilket alternativ som kan passa dina kunder bäst.

Rätt betallösning skapar trygghet hos kunden

Att din betallösning är säker är mycket viktigt. Kunderna måste känna förtroende och helst kunna använda välkända alternativ de känner igen.

Rätt lösning = ökade avslut

Sedlar, mynt och kontokort, betallösning

Sedlar, mynt, kontokort och kodboxar. Det blir inte mycket plats ledigt i plånboken. Men vilken betallösning föredrar du när du handlar online?

Kreditkort som MasterCard och Visa är snudd på obligatoriska. Klarna har utvecklat en bra tjänst som blivit vanlig. Swish är otroligt populärt, hela sex miljoner svenskar använder Swish snabba och smidiga gränssnitt. PayPal tycker många om, inte minst internationella webbutiker.

Tokenisering

Tokenisering är ett mycket populärt verktyg som ska förhindra nätbedrägerier. Kontouppgifterna ersätts med en unik sifferkod (en så kallad token) som enbart fungerar med just din enhet och betalningen genomförs sedan med denna kod. Apple Pay använder bland annat den här lösningen.

Kortfattat kan man säga att dina kontouppgifter inte syns för den som tar emot betalningen. Ingen del i transaktionen sparas, vare sig i din telefon eller på servern. Om din telefon blir stulen så kan du enkelt avaktivera tjänsten, men du behöver inte spärra ditt kort då de eftertraktade kontouppgifterna är skyddade.

Paketlösningar för extra sales

På sajten Ehandel.se finns prismodeller där du kan hitta ett betalpaket som passar din budget och som du tror får kunderna att kasta sig på köp-knappen. En fördel med paketlösning är att du minimerar allt trist avtalsskrivande för dig som kund och alltså bara behöver ha kontakt med ett företag. Nackdelen är att Swish och Klarna vid skrivande stund ej ingår i dessa.

Procent eller månadsavgift

Det finns flera prismodeller att välja mellan. Antingen är de baserade på en procentandel eller baserat på en månadsavgift. Men det finns även olika kombinationer av dessa. Här kan det löna sig att läsa på och att fundera lite på den betallösning som passar just dina behov.

Betala enklare med Swish. Betallösning

Den svenska uppstickaren Swish har blivit otroligt populär. En betallösning som är enkel och lätt att använda.

Att konfigurera din betallösning

Alla system är olika att sätta upp och få att prata med din hemsida. Det positiva är att samtliga aktörer gör sitt bästa för att det ska vara så lätt som möjligt för kunden att komma igång. På företagens respektive hemsidor finns i de flesta fall guider, tutorials och support som du kan få hjälp av. WooCommerce som hundratusentals sajter använder (vi har dessutom en artikel om just WooCommerce här) har dessutom mängder med material som hjälper dig igång. YouTube är din vän som det heter.

När det gäller till exempel Swish finns det olika plugins som kan hjälpa dig att komma igång.

Verkar det krångligt?

Det finns många olika lösningar att välja. Är du osäker på hur du ska göra? Då finns Webkingteamet som har utvecklat ett antal olika kombinerade hemsidor med tillhörande betaltjänster.

Nyheter, Wordpress , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE
Webking
Nya tanneforsvägen 22, 582 42 Linköping, Sweden
020-89 94 42
Nyhetsbrev

Registrera dig till vårt nyhetsbrev, fullt med inspiration, case, och tips som kan öka din lönsamhet!