Blogg

26 oktober, 2018

Välkommen EnlightSec

Webkingkontoret på Torggatan mitt i Linköping har fått nya kollegor! Ett par rum bort sitter nu Tony Lindgren med det egna företaget EnlightSec. Tony är expert på IT-säkerhet och tillsammans med kollegan Peter Tvingmark hjälper företaget sina kunder med det mesta som rör IT-säkerhet. Expertisen är bred, inte minst inom rådgivning, penetrationstest, IT-forensik, incidenthantering, kodgranskning och säker systemutveckling.

När det gäller arbetsuppgifter är EnlightSec förmodligen en dröm för den som är intresserad av IT-säkerhet.

Jag brinner för att jobba med säkerhet, att berätta och lära ut av den kunskapen jag har för höja säkerhetstänket hos kunden är jätteviktigt, det är då vi tillsammans kan börja förebygga incidenter. Det känns riktigt bra att sitta mitt i stan tillsammans med Peter och Webking-teamet. Dessa dagar är kalaskul berättar Tony.

Alla har vi nog någon gång fått ett mail om ett ”för-bra-för-att-vara-sant”-erbjudande eller blivit lovad miljoner från en bank i USA som man aldrig haft någon kontakt med tidigare. Detta är bara två exempel på hur kriminella försöker lura oss på våra pengar eller kontokortsuppgifter. I vissa fall ringer dom även upp och utger sig för att vara en svensk bank och ber dig logga in med ditt BankID, detta med mål att komma över pengar du har på ditt bankkonto. Knepen blir mer raffinerade för varje dag som går och även myndigheter råkar illa ut. I den mån intrånget ens upptäcks.

Dataintrång

Ett dataintrång är inget man pratar högt om. Därför är många företag, stora som små, måna om att säkra upp sin IT-miljö för att minimera risken för ett intrång. Ett sätt att minimera riskerna är att man låter specialiserade företag utföra penetrationstester. Det är detta som EnlightSec jobbar med. Att se till att känslig information inte hamnar i fel händer. Ofta diskret, då kunderna sällan vill skylta med att man anlitar den här typen av kompetens.

 

Ute hos kund går Tony gärna in i rollen som rådgivare. Efter år av erfarenhet finns en arsenal av synnerligen kreativa metoder att ta fram i jakten på internetbedragare.

 

Peter verkar just nu leva drömmen. Att fem dagar i veckan bygga kompetens som han sedan kan implementera i sitt team är det som tänder gnistan i hans ögon.

 

Jag är den i utvecklarteamet som står för säkerhetstänket, redan från projektets början. Nu har jag perfekta förutsättningar att verkligen vässa mina kunskaper, jag stortrivs och får göra det jag tycker är intressant varje dag säger Peter.

Kampen mot cyberbrottslingarna har sin gång, och precis som oss på Webking har EnlightSec hittat sin nisch på marknaden. Om vi kommer att jobba tillsammans i framtida projekt? Var så säker.

Vi hälsar EnlightSec välkomna till kontoret

Tre snabba tips om lösenord

  1. Ta fram långa lösenord, det är inte komplexiteten som är det viktiga. Här är det antal tecken som är det viktigaste. Ju längre, desto knepigare att knäcka.
  2. Använd dig av tvåstegsverifiering. Då får du ett bättre skydd av ditt konto. Det är värt det!
  3. Ta för vana att använda en lösenordshanterare. Till exempel LastPass där du skapar ett krypterat valv där alla dina lösenord bor. Då behöver du bara komma ihåg ett enda lösenord, och programmet lagrar sedan dina inloggningsuppgifter och hjälper dig fylla i dem när det behövs.

Kontakta oss för att se över er IT-Säkerhet!

Vi kan erbjuda expertis inom IT-säkerhet och hjälper kunder med det mesta som rör IT-säkerhet. Expertisen är bred, inte minst inom rådgivning, penetrationstest, IT-forensik, incidenthantering, kodgranskning och säker systemutveckling. Du är alltid välkommen att kontakta oss för 30 minuter kostnadsfri konsultation. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Nyheter, Säkerhet , ,
Robert Jansz, Webking
About Robert Jansz, Webking
Med sin höga ambition får Robert det komplicerade att verka enkelt och han tillför det ovärderliga kunnande som skapar trygghet för kunden
Robert är alltid tydligt engagerad och visar ett starkt driv för att få saker gjorda. Han är ett föredöme i konsultrollen och hans kombination mellan affärsmässighet, tekniskt kunnande och social förmåga sticker ut. Robert är en entreprenör som får det komplicerade att verka enkelt och skapar en trygghet åt sina kunder Han inspirerar med sin strävan att alltid leverera det bästa - han ser nya perspektiv och alternativa lösningar och tillför ett ovärderligt kunnande. Robert har en förmåga att på ett engagerat och professionellt sätt ta sig an sina kunder och hans arbete präglas av mycket hög kvalitet och ett optimalt resultat. Han är en utmärkt lagspelare som verkligen inspirerar och utvecklar andra. Robert vill göra skillnad och han har en förmåga att kunna driva på ett utvecklingsarbete. Han är lyhörd mot kunden, har en mycket hög ambitionsnivå och hans engagemang är kombinerat med en stor ödmjukhet. Reputation Resumé : Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt mars 2013. Detta har analyserats av Per Frykman AB. Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt 2013.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE
Webking
Torggatan 6, 582 19 Linköping, Sweden
020-89 94 42
Nyhetsbrev

Registrera dig till vårt nyhetsbrev och få tips samt en checklista som visar hur du optimerar din webbplats och får fler besökare och kunder.