Blogg

4 december, 2020

Digital kundzon skapar fler affärer till Safexit

Safexit är en kund som vi byggt upp en ny kundzon till. Firman med säte i Askim består av ett skönt gäng som är tydliga med vad de gör. Se här: Vi producerar brandskyddsritningar. Det är det enda vi gör. Och vi är riktigt bra på det. Härligt, kort och självsäkert. Inget trams.

Brandskyddsritningar som guidar dig rätt när det brinner i knutarna

Det går bra för Safexit, och deras skyltar med brandskyddsritningar finns i ett stort antal hotell, universitet, arenor och företag. Både i Sverige och utomlands. Skyltarna fyller en viktig funktion och kan verkligen rädda liv. Du har garanterat sett någon av Safexits skyltar utan att du har tänkt på dem. De är en självklarhet i vilken korridor eller trapphus som helst.

Våra webbutvecklare skapar användarvänliga kundlösningar som konverterar

WebkingTeamet har efter en tydlig kravspecifikation och lättsamma samtal med Safexitgänget gnuggat geniknölarna och skapat en digital kundzon baserad på Webkingplattformen, där kunderna på ett smidigt sätt kan beställa sina skyltar. Just detta har vi lagt en hel del krut på. Varken vi eller Erik, Anders, Tobias och Elin tycker om krånglig E-handel. Det ska vara så enkelt som möjligt.

En effektiviserad kundzon och beställningsprocess, baserat på Webkingsplattformen

Som brandskyddsritningsproffs (ett helt nytt ord) med ständiga ordrar på ingång gäller det att ha en väl fungerande beställningsprocess. Och detta är precis vad Safexit nu har fått. Den digitala kundzonen gör det smidigt, överskådligt och snabbt att göra sin beställning. Nu ska vi berätta vad vi gjort samt hur vi resonerat.

En digital kundzon visar att Safexit tar sina kunder på allvar

Vi har minimerat antalet klick och skapat en process som är lätt att förstå. Kunden kan även förhandsgranska den beställda skylten online, direkt i webbläsare. Samt att korrigera den med ett ritverktyg, om skylten behöver uppdateras med ny information. På så sätt bygger vi upp ett förtroende som leder till ökade konverteringar, förstärkt varumärke, förtroende och nöjda kunder. Just detta projekt är ett av många som vi byggt med Webkingplattformen.

Enkelt att korrigera och förhandsgranska din ritning innan den tillverkas

Korrigeringsmöjligheten är intressant, då vi adderat en ritfunktion där kunden lätt kan visa de eventuella ändringar den vill ha på sin skylt. En funktion som för enkelhetens skull enbart kan göras från dator, och inte från en liten smartphoneskärm. Ritningarna kvalitetsgranskas sedan innan de levereras direkt till kunden.

Vi minimerar risken för fel och kunderna kan följa sina beställningar

Kvalitetsgranskningen minimerar risken för fel och den förväntansfyllda kunden som drömmer om att börja skruva fast skyltar för glatta livet kan även följa beställningen i realtid, få push notiser när korrekturgranskning finns att godkänna och slutligen följa leveransen när skyltarna skickas.

Vår kundzon har gjort det lättare än någonsin att handla av Safexit

I kombination med Safexits lösningsorienterade personal samt vår innovativa kundzon har det aldrig varit lättare att beställa specialgjorda utrymningsskyltar till en mängd olika verksamheter. Att skapa förenklade processer, ökad användarnytta samt ett användargränssnitt med väl avvägd funktionalitet är något som vi på Webking är bra på.

Våra kundanpassade digitaliseringslösningar skapar fler affärer

Det låter klyschigt, men med hjälp av kundanpassade digitaliseringslösningar skapar vi en effektivare vardag för våra kunder. Detta skapar i sin tur synergier som glatt humör, sparad tid, sparade pengar och mindre krångel för användaren. Om något mot all förmodan skulle strula, då har Webkingteamet snabb personlig support som hjälper dig vidare.

Webkings vd Robert berättar om själva utvecklingen av Safexits kundzon

Robert Jansz, Vilket har varit det primära kundönskemålet i det här projektet?

Att effektivisera beställning och orderprocessen för Safexit hundratals kunder. Innan vi utvecklade den nya kundzonen utfördes stora delar av Safexits personal beställningen manuellt. Med hjälp av den nya kundzonen kan hela orderprocessen automatiseras till stora delar och behandla ordrar dygnet runt.

Är den här typen av digitala kundzoner något som ni kommer att applicera till flera kunder?

Absolut, vi ser att företag som kan modernisera sin verksamhet med effektiva it-system både spar tid och sänker sina kostnader, vilket resulterar i att kunden får en konkurrenskraftigare tjänst eller produkt gentemot konkurrenterna som inte har ett modern it-system.

Vid våra videomöten med kunden har det varit väldigt glada miner, vad har varit roligast och mest utmanande med det här projektet?

Största utmaningen har varit att sätta sig in i Safexit orderprocess och hitta effektiviseringar. Kapa ledtider med hjälp av automatisering, höja kvaliteten med inbyggda korrekturgranskning och ritverktyg. Även integrationer mot bakomliggande system där information utbyts via api-anrop har varit utmanande men väldigt roligt och utvecklande för vår del. Man lär sig alltid något nytt och blir aldrig fullärd inom IT-braschen.

Missa inte att spana in Webkings referensgalleri

Ta en titt i vårt referensgalleri, Följ gärna våra äventyr på LinkedIn, Facebook, Instagram och Twitter. Vi är här för att hjälpa dig. Just nu har vi kalaskul projekt som vi jobbar med, inom ett flertal branscher som fintech, miljövård, kundzoner, E-handel, SEO samt såklart en drös med appar och webbutvecklingsuppdrag.

Har du funderat ut en kanonidé som skulle kunna bli en bra app? Faktum är att det inte är så himla svårt att bygga en app.

Jag har en idé till en app

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta
UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta
Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:

En digital fika med oss kan resultera i ökad lönsamhet och affärsnytta!

Webking är en prisbelönt webbyrå i Linköping! Vår ambition, glädje, affärsmässighet samt miljötänk har lett, och leder oss fortsatt till en rad nöjda kunder och lyckade uppdrag. Du är alltid välkommen att kontakta oss för 30 minuter kostnadsfri konsultation.

Läsvärda artiklar om webbutveckling på vår plattform

Liknande referensprojekt

Breeding Journal – Digital avelsjournal med stora fördelar
Effektiv Kundapp gör underverk för Motala Energi
Pigxcel – En app och SaaS-tjänst för lönsam grisuppfödning
Parking Time – Digital p-skiva som app
Kundcase, Nyheter, Plattform, Webbutveckling , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE