Blogg

25 mars, 2020

Våra webbutvecklare berättar om den nya webbplattformen

Vår egenutvecklade webbplattform är ett kraftfullt verktyg att bygga skräddarsydda webbapplikationer på. Den kan anpassas till en mängd olika verksamheter eller behov och ligger till grund för bland annat Whinny, ett planeringsverktyg som används inom hästbranschen.

Bra feedback och en stabil plattform att bygga effektiva webbapplikationer på

Vi har fått bra feedback för vår plattform och kommer kontinuerligt att utveckla den med nya funktioner. I den här texten berättar Webkingteamets webbutvecklare Robert Jansz, David Gunbrant, Tommy Dufmats och Johan De Groot för vår copy och social media manager Johan Åhlund om hur de tänkt och om fördelarna med att utveckla den här typen av webbappar.

Stort behov av webbappar som gör vardagen enklare för DITT företag

Tanken på att utveckla ett eget system har funnits i bakhuvudet länge. Detta då vi under alla våra konsultuppdrag samt hos oss själva sett ett stort behov av den här typen av system. Vi förstod i stora drag vad vi själva behövde för funktionalitet och baserat på detta drog vi sedan igång en förstudie och kravanalys.

Vi använder vårt egenutvecklade affärssystem baserat på plattformen dagligen

Vi studsade våra tankar och idéer med några av våra kunder och insåg snabbt att vi var helt rätt ute. Då vi triggas av problemlösning och programmering satte vi snart igång med att utveckla ett eget skräddarsytt system för vår egen verksamhet. På Webking använder vi själva plattformen på daglig basis. Tack vare den har vi ersatt flera dyra program, vilket sparar oss en rejäl slant årligen.

Att utveckla med dessa verktyg har många fördelar, man pratar om effektiv och kostnadseffektiv webbutveckling. Men vad är det som gör det så effektivt? Webbutvecklare David Gunbrant berättar

Ur ett webbutvecklarperspektiv är det enkelt och snabbarbetat. Man behöver inte fundera över grundläggande funktioner som redan finns på plats. Exempel på dessa är säkerhet, loggning, behörighet och mobilanpassning.

Webking kunde ersätta flera andra dyra program med sitt eget. Robert Jansz, webbutvecklare och projektledare; hur kändes det och vad använder ni själva systemet till?

Vi har ersatt flera olika program, bland annat tidrapportering, projekthantering, support och ärendehanteringen. När vi började använda vårt egenutvecklade program kunde vi snabbt spara tiotusentals kronor per år i minskade licenskostnader.

Framtiden är ljus för digitala hjälpmedel som förenklar det dagliga arbetet. Tommy Dufmats, webbutvecklare: Inom vilka branscher kan er webbapplikation kan göra stor nytta?

Tanken är att den ska användas brett och vi har märkt att det passar en stor mängd kunder, oavsett branscher. Så länge grundbehoven är de samma. Med vår plattform kan man på ett synnerligen effektivt sätt digitalisera, förenkla och utveckla sin verksamhet. Att vi samlat alla funktioner under ett och samma tak är något som också uppskattas väldigt mycket.

Johan De Groot, webbutvecklare: vad har era kunder och användare uppskattat mest?

Våra kunder tycker om att webbplattformen är lättanvändlig och att den dessutom är extremt prisvärd. Att kunden sedan kan lägga till nya funktioner eller moduler vid behov är också något som är mycket uppskattat.

Mer information om vår webbplatform

Du kan läsa mer om vår plattform, dess användningsområden, fördelar och hur den kan spara dig tid och pengar varje månad på följande länkar:

Här finns en artikel om webbapplikationen Whinny som är ett exempel på hur vi utgått från vår egna plattform. Vi berättar om dess användningsområden och hur den kan förenkla det dagliga arbetet.

Hur kan vi hjälpa dig?

Vår egenutvecklade webbplattform är ett kraftfullt verktyg att bygga skräddarsydda webbapplikationer på, den kan anpassas till en mängd olika verksamheter och behov. Har du ett projekt, där du tror vår plattform skulle passa? Slå oss en signal. De flesta projekt börjar med en kopp kaffe och gott fikabröd på vårt kontor. Vi ses!

Kostnadsförslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt plattforms projekt.

Få ett gratis kostnadsförslag !

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
Webbplattform

En kostnadseffektiv plattform för att bygga moderna webbapplikationer på. Välj önskad funktioanlitet.

Kunder

Stödja flera kunder i en och samma installation av plattformen.

Affärsmodell

Möjlighet att erbjuda olika abonnemang beroende på funktionalitet. Användargränssnitt för hantering av kunder, funktionalitet och abonnemang.

Språkstöd

Stöd för flera språk, valutor och datumformatering. Dynamiskt språkhantering gränssnitt med stöd för höger till vänster baserade språk. (RTL-support)


Administration

Inställning av systemfunktionalitet via gränssnitt, möjlighet att anpassa utseende och funktionalitet på egen hand.

Chat

Chatt- och meddelandesystem i realtid mellan användare och systemägare.

UI/UX

Färdiga UI-komponenter som kalendrar, datumväljare, datatabeller, tidslinjer, ikonbibliotek.


Mudulär design

Tillhandahåller en modulär och utbyggbar infrastruktur för att enkelt bygga egna moduler.

Loggning

Gränssnitt för granskning av loggar, möjlighet att följa exakt vem som gjort vad och när.

Arkitektur

Utvecklad enligt en arkitektur med flera lager (front-end, back-end, service-lager, databas) baserat på Domän Driven Design (DDD).


API

API som följer REST standard med Swagger och GraphQL stöd.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

UI/UX

Anpassning av webbapplikation utifrån grafisk profil och tillgänglighet.

Grafisk profilering

Anpassning av webbapplikationen med grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Anpassning av webbapplikationen för att följa tillgänglighetsprinciperna (WCAG 2.0 ) säkerställer vi att webbapplikationen blir tillgänglig för personen med olika typer av funktionsnedsättningar såsom synnedsättningar och hörselnedsättning.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per månad.

- +
10

Support, underhåll och serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Publik webbplats

Design och utveckling av en publik webbplats som presenterar webbplattformen och kopplas ihop med registrering och köp av abbonemang och inloggning av befintliga kunder från en publik webbplats.


Välj ett alternativ för att fortsätta

Nästa steg

Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:

Skicka förfrågan!

Exempel på utförda projekt baserat på vår plattform
Nyheter, Plattform, Webbutveckling , ,
About Robert Jansz, Webking
Med sin höga ambition får Robert det komplicerade att verka enkelt och han tillför det ovärderliga kunnande som skapar trygghet för kunden
Robert är alltid tydligt engagerad och visar ett starkt driv för att få saker gjorda. Han är ett föredöme i konsultrollen och hans kombination mellan affärsmässighet, tekniskt kunnande och social förmåga sticker ut. Robert är en entreprenör som får det komplicerade att verka enkelt och skapar en trygghet åt sina kunder Han inspirerar med sin strävan att alltid leverera det bästa - han ser nya perspektiv och alternativa lösningar och tillför ett ovärderligt kunnande. Robert har en förmåga att på ett engagerat och professionellt sätt ta sig an sina kunder och hans arbete präglas av mycket hög kvalitet och ett optimalt resultat. Han är en utmärkt lagspelare som verkligen inspirerar och utvecklar andra. Robert vill göra skillnad och han har en förmåga att kunna driva på ett utvecklingsarbete. Han är lyhörd mot kunden, har en mycket hög ambitionsnivå och hans engagemang är kombinerat med en stor ödmjukhet. Reputation Resumé : Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt mars 2013. Detta har analyserats av Per Frykman AB. Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt 2013.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE
Webking
Torggatan 6, 582 19 Linköping, Sweden
020-89 94 42
Nyhetsbrev

Registrera dig till vårt nyhetsbrev och få tips samt en checklista som visar hur du optimerar din webbplats och får fler besökare och kunder.