Blogg

14 november, 2017

Varför välja WordPress?

Vad kul att du läser detta, för då finns det ju en chans att just du kommer att skapa en egen wordpress hemsida. Det är inte så svårt som man kan tro. Dessutom finns det gott om hjälp på nätet. Kom igen, det här klarar du galant.

WordPress är ett otroligt populärt och välutvecklat publiceringssystem (CMS) som lanserades 2003. Programmet är open source och det dyker upp nya fiffiga tillägg varje dag.

Vi bygger din sajt om du vill

Webkingteamet både utvecklar- och använder WordPressajter. Dessutom skapar vi smarta tillägg till våra kunder. Möjligheterna verkar närmast oändliga när det kommer till smarta funktioner och kreativa lösningar med just WordPress som grund.

77 miljoner sajter kan inte ha fel

Systemet är så populärt att det skapas 17 inlägg i sekunden på de i skrivande stund nästan 77 miljoner WordPressbloggarna. På WordPress.com lanseras lite drygt 50 000 nya sidor per dag. Helt enorma siffror, eller hur?

Förstå vad det skapas material och inlägg ute i stugorna. Plattformen står för hela 28% av världens webbplatser.

 

Så här ser det ut i det redaktionella wordpress gränssnittet där du skriver dina inlägg

Så här ser det ut i det redaktionella wordpress gränssnittet där du skriver dina inlägg

Relativt enkelt, på svenska och gratis

Vad är det då som gjort att så många valt just WordPress? En klar fördel är att det är gratis. Det är dessutom relativt enkelt, och kräver inte enorma förkunskaper.

En ocean av olika designteman

Sedan finns det en ocean av olika designteman med smarta funktioner. Det finns specialteman för tex fotografer, artister, dagstidningar och inte minst för bloggare. Många är gratis, men vissa kostar pengar. Du kan med andra ord mer eller mindre skapa en egen sida efter dina egna önskemål och budget.

Hitta ett billigt och bra Webbhotell

På WordPress hemsida kan du få en blogg med adressen dinblogg.wordpress.com, men det är väl lite roligare om du har en egen domän som ligger på ett webbhotell? Det är dock förknippat med en kostnad, men det är inte speciellt dyrt.

Vi samarbetar med webbhotellet Loopia som har billiga lösningar och kan hjälpa dig att komma igång.

Skapa innehåll i mobilen

WordPress har även en app som gör att du kan skapa innehåll från din mobil och surfplatta. Perfekt att pyssla med på tråkiga tågresor eller när du får en superbra idé. Tagit en bra bild med mobilen? släng upp den och skapa ett fräscht inlägg!

Så här ser det ut när du skapar ett nytt inlägg i din telefon med wordpress.

Så här ser det ut när du skapar ett nytt inlägg i din telefon med wordpress.

Stort community med hjälp

Eftersom så många använder WordPress så finns det en enorm kunskapsbank på nätet. Det finns stora forum och hur mycket inspiration som helst. Möjligheterna att ändra såväl design och funktioner är enorm.

Det är dessutom roligt att växla mellan olika teman och se hur sajtens utseende ändras med bara några klick.

Inbyggd sökmotoroptimering

En annan stor fördel är att WordPress har en inbyggd sökmotoroptimering (SEO). Vill du verkligen förfina detta finns det tillägget Yoast som verkligen är effektivt.

Med lite omsorg så kan du få din sajt att ranka högt på Google. Du kan även få statistik på dina inlägg och se hur, varifrån och när dina besökare tittat in hos dig.

Tusentals sköna tillägg

Det finns även tusentals smarta små program (plugins) som du kan krydda upp din sajt med. Dessa bör dock användas med omsorg och försiktighet, då de kan göra din sida trögladdad.

Men fundera lite på vad det är som du och dina besökare kan ha nytta av. E-handel, Instagramflöden, möjlighet att visa video etc etc.

Regelbundna uppdateringar

För att hålla sig säkert och modernt så släpps uppdateringar med jämna mellanrum. Se till att ha den senaste versionen. Du får ofta även nya spännande funktioner med de nya uppdateringarna, samt oftast en video där man förklarar vad som är nytt.

Referensprojekt baserade på wordpress
Nyheter, Webbutveckling, Wordpress , ,
About Robert Jansz, Webking
Med sin höga ambition får Robert det komplicerade att verka enkelt och han tillför det ovärderliga kunnande som skapar trygghet för kunden
Robert är alltid tydligt engagerad och visar ett starkt driv för att få saker gjorda. Han är ett föredöme i konsultrollen och hans kombination mellan affärsmässighet, tekniskt kunnande och social förmåga sticker ut. Robert är en entreprenör som får det komplicerade att verka enkelt och skapar en trygghet åt sina kunder Han inspirerar med sin strävan att alltid leverera det bästa - han ser nya perspektiv och alternativa lösningar och tillför ett ovärderligt kunnande. Robert har en förmåga att på ett engagerat och professionellt sätt ta sig an sina kunder och hans arbete präglas av mycket hög kvalitet och ett optimalt resultat. Han är en utmärkt lagspelare som verkligen inspirerar och utvecklar andra. Robert vill göra skillnad och han har en förmåga att kunna driva på ett utvecklingsarbete. Han är lyhörd mot kunden, har en mycket hög ambitionsnivå och hans engagemang är kombinerat med en stor ödmjukhet. Reputation Resumé : Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt mars 2013. Detta har analyserats av Per Frykman AB. Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt 2013.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE
Webking
Nya tanneforsvägen 22, 582 42 Linköping, Sweden
020-89 94 42
Nyhetsbrev

Registrera dig till vårt nyhetsbrev, fullt med inspiration, case, och tips som kan öka din lönsamhet!