Blogg

28 augusti, 2022

Vi byggde en effektiv kundapp till Motala Energi

En väl fungerande kundapp är nästan ett måste för många företag. Det är ett faktum att kunderna hos till t.ex. mobiloperatörer och elbolag både förtjänar och förväntar sig en välfungerande app, med relevanta funktioner. Vill du bespara din kundtjänst en massa tidskrävande arbete och samtidigt behålla befintliga kunder och få fler kunder? Då är en kundapp ofta en väldigt bra lösning. Här berättar vi varför!

Först identifierar vi dina behov, sen bygger vi en grymt bra kundapp

Hur som helst, vi har utvecklat flera kundappar. T.ex. kundappen Mitt Karma till mobiloperatören Karma Mobil och Motala Energi, vars app vi nu ska kika närmare på. Vi är proffs på att sätta oss in i våra kunders behov, för att sedan utveckla appar som verkligen gör nytta (och ibland skapar ordning i kaos), löser många problem och skapar en mängd fördelar både för dig som företagare och dina kunder. Du hittar ett flertal av dessa i vårt referensgalleri.

Rätt funktioner skapar fler nöjda kunder och avlastar din kundtjänst

Vi har laddat Motala Energis kundapp med en mängd relevanta funktioner. Där vi först lyssnat in och identifierat Motala Energis behov, och efter det byggt en app där deras kunder snabbt och smidigt själva kan utföra en mängd olika uppgifter. Vilket frigör värdefull tid hos företagets kundtjänst. Tid som de kan lägga på att leverera en fortsatt bra produkt och starka erbjudanden till sina kunder. När du som kund loggat in med Bank-ID kan du snabbt :

 • Se dina abonnemang och följa din energiförbrukning och dina kostnader. Inte bara på din bostad, utan även i sommarstugan eller hobbylokalen.
 • Välja hur förbrukningen och elkostnaden ska visas. Antingen per dag, vecka eller månad.
 • Jämföra förbrukningen och elkostnaden med tidigare perioder. Dessa visas i tydliga grafer och du kan även se en detaljerad vy med info om nätägare, betalsätt m.m
 • Ta del av dina fakturor, som visas i ordning, med den senaste först, där du ser betalstatus, fakturanummer och totalpris. Du kan också se hela fakturan i sin helhet. Samt välja mellan flera olika betalsätt. Till exempel autogiro, E-faktura samt E-postfaktura.
 • Skapa en personlig profil, justera och uppdatera dina uppgifter, se avtal, göra flyttanmälan som signeras med Bank-ID och komma i kontakt med kundservice.
 • Om något är oklart även ta del av en FAQ som enkelt förklarar hur appen fungerar. Och såklart fungerar den både för dig med Iphone och Android.
 • Låta dina kundtjänstarbetare lägga tid och resurser på mer komplicerade uppgifter
 • Slippa sitta i själsdödande telefonköer och lyssna på horribel musik, få stenkoll på ditt abonnemang, avtal, kostnader samt själv göra ändringar. 24/7. #EpicWin

Nu slipper kundtjänsten drunkna i mail och samtal

Appen gör stor nytta i det dagaliga arbetet hos Motala Energi. Då kunderna själva kan utföra en mängd ärenden avlastas kundtjänsten markant. De slipper drunkna i en massa mail och samtal som måste tas om hand, och kunden slipper sitta i trista telefonköer. Detta för även med sig andra fördelaR. Till exempel minskar risken för att frustrerade kunder skriver mindre smickrande kommentarer på sociala medier eller ger ditt företag dåliga betyg på sajter som till exempel Reco och liknande.

En kundapp som spar tid och pengar, varje dag

Ovanstående funktioner är i högsta grad kundrelevanta, och kommer att uppskattas rejält av kunderna, tack vare sina funktioner och såklart tillgängligheten. Och lita på att Motala Energi spar både tid och pengar, varje dag. För som sagt, kundappar har en stor mängd fördelar, och här kommer ytterligare en liten punktlista:

 • En modern kundapp är alltid uppdaterad och redo att göra vardagen enklare
 • Den gör det enklare att locka till sig nya kunder och att behålla de befintliga
 • Den skapar ordning och reda samt samlar all kundinfo på ett ställe, direkt i telefonen
 • Kundappen avlastar din kundtjänst då användarna själva kan utföra en mängd olika ärenden. På så sätt frigörs en massa tid som du kan använda till din kärnverksamhet

Vår förstudie ger koll på läget och sedan inleds utvecklingen

Precis som med alla andra Webkingappar tog även den här appen avstamp i en gedigen förstudie. Där vi tillsammans med Motala Energi satt upp ramarna för dess funktioner, design, vilka system den ska kommunicera med, hur vi lade upp arbetet, samt tidsplan och täta avstämningar.

Webkingplattformen = Snabb och problemfri apputveckling

Utvecklingen gick enligt plan, med ett kundnära samarbete. Där vi tack vare en god kunddialog och WebkingPlattformen snabbt kunde komma igång med utvecklingen.

Integrationer med Zavann och Bank-ID för helrätt funktioner

Kundappar kräver så gott som alltid integrationer med andra system. Inte sällan med Bank-ID, eller Freja E-ID. Betal- och signeringslösningar som vi gör så ofta att vi nu mer eller mindre kan göra dem i sömnen. Den här gången har vi integrerat Bank-ID för säkra betalningar och signeringar samt elhandelssytemet EG´s Zavann, som automatiserar elhandlares affärsprocesser och håller koll på aktuella elpriser.

Ingen kundapp utan en gedigen förstudie - Vad tycker våra kunder?

Jo, vi har sagt det förr. Det är ett faktum är att vi inte gör några appar utan att först gjort en förstudie som ger oss stenkoll på läget och en tydlig väg framåt. Här berättar Martina Åstrand på Underbara Unge om förstudien vi gjorde till hennes app, samt om hur det är att samarbeta med oss. Vi har även gjort en förstudie om en app inom processindustrin till Tommy Jonsjö. I den här artikeln berättar Tommy om hur denna gick till. Samt om hur vi jobbar tillsammans med våra kunder.

Vi utvecklar gärna din kundapp - Så förverkligar vi din appíde

Vill du veta mer om hur vi förverkligar våra kunders appidéer? Då ska du lyssna på WebkingPodden. Som faktiskt har ett avsnitt om just detta. Med titeln Så förverkligar vi din appidé. God lyssning. Vi rekommenderar också vår artikel Jag har en idé till en app. Där berättar vi om hur vi hjälper dig som kund att gå från en idé till en färdig app. Hör av dig så tar vi ett snack om hur vi kan hjälpa dig att öka din lösamhet!

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta
UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta
Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:

Du vet väl att en digital fika med oss kan få väldigt fin effekt på ditt företags lönsamhet?

Vi är redo att hjälpa DIG att nå nya mål och öka din affärsnytta och lönsamhet. Vi kan väl ta en digital fika så smider vi lite planer tillsammans! Då jäklar blir det åka av. Tryck på knappen till höger så hörs vi. Det kommer bli bra!

Läsvärda artiklar om utveckling

Apputveckling, Kundcase , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE