Blogg

2 oktober, 2020

WebkingTeamet vann en riktigt tung EpiServer Award!

Dags för en throwback till 2014, då vi vann en EpiServer Award (EpiServer heter numera Optimizely) med våra kollegor på Kriminalvården. Vår EpiServer Award i kategorin bästa webbplats i offentlig sektor var en härlig kvittens för ett jobb fullt av utmaningar, problemlösning och fiffigt kodande.

Utöver denna höjdpunkt var 2014 ett grymt bra år för WebkingTeamet. Ett år med många bra uppdrag, spännande möten, lärdomar och nya bekantskaper. Nu ser vi tillbaka på vad som låg bakom vår utmärkelse. Häng med.

Kriminalvården - En kund som vi verkligen trivs med!

På Kriminalvårdens HK i Norrköping har flera i WebkingTeamet jobbat i flera år. Projekten har avlöst varandra och vi trivdes väldigt bra på Krim. Under 2014 jobbade myndighetens medarbetare dagligen med att uppdatera intern- och externwebb med EpiServer CMS (nu mer känt som Optimizely). Ett CMS som WebkingTeamet är minst sagt bekanta med.

Webking var webbutvecklare, systemarkitekt, agil coach och Scrum master

När externwebben skulle få en rejäl uppfräschning med fokus på bättre navigering och struktur blev det dags för en ytterst laddad projektgrupp att skrida till verket. Webkings roller i projektet blev omfattande. Vi fungerade som webbutvecklare, systemarkitekt, agil coach och ansvarig Scrum master.

Analys och målgruppsidentifiering för bästa möjliga slutresultat

Kortfattat kan man säga att målet var att skapa en sajt som gör det så enkelt som möjligt för anhöriga, dömda och jobbsökande att hitta rätt information. En lockande utmaning som inleddes med en djupgående analys och identifiering av Kriminalvårdens primära målgrupper. Med bra info om vad besökarna på sajten vill veta och hur de sedan söker efter den.

Rätt info på rätt plats till rätt person - Så ska det vara!

Just detta krävde en rejäl planering, då sajten innehåller en enorm mängd viktig information som en ansenlig mängd besökare dagligen tar del av. Enligt den befintliga grafiska profilen började projektgruppen skissa fram en plan för en modern, lättanvänd sida. Med rätt information på rätt ställe, med en effektiv sökfunktion, samt tydliga målgruppsingångar.

Målgruppsingångar, struktur och ordning och reda

Vi valde att ge de primära målgrupperna egna ingångar. Detta i kombination med att den allmänna informationen strukturerades efter Kriminalvårdens egna analyser gav oss goda förutsättningar för att hjälpa besökarna hitta rätt. Exempel på målgruppsingångar är ”behandling och vård” och ”forskning och statistik”.

Lansering på utsatt datum och fint mottagande av användarna

Den vässade sajten fick ett fint mottagande. Projektgruppen hade skapat en helt ny sajt som var vässad på en mängd punkter. Resultatet var en sajt som i ännu högre grad gjorde det lättare för besökarna att hitta rätt info. Med hjälp av den grafiska profilen fick sidan en fin design.

Bang! Där satt den! - ``Bästa webb offentlig sektor`` tillsammans med Kriminalvården

I november hände det! Det var då vi tillsammans med Kriminalvårdens projektledare Helen Jorpes samt det grymma utvecklarteamet med Ralf Lund, David Söderqvist, Magnus Hanzen mfl fick beskedet. Sajten belönades i stenhård konkurrens med priset för bästa webbplats i offentlig sektor. Ett fint kvitto på att månader av hårt, målmedvetet jobb blev bra på riktigt. Här hittar du Webkings olika omnämnanden hos Optimizely.

Helen Jorpes


Vi är väldigt nöjda med resultatet och det är jätteroligt att vi även vunnit pris för bästa webb inom offentlig sektor med den nya webbplatsen. Det är ett betyg på att vi är på väg i rätt riktning när det gäller innehåll och användarvänlighet.

Helen Jorpes
- webbredaktör och projektledare
Kriminalvården.se

Motiveringen var som ljuv musik för Helen Jorpes projektgrupp

”Vinnaren av Bästa webb offentlig sektor är en sajt som tilltalar både hjärta och hjärna. Med fingertoppskänsla har vinnaren lyckats beskriva sin verksamhet med stor värme även om den ofta förknippas med något helt annat. Ett sammanhängande bildspråk hjälper till att berätta om verksamheten och deras uppgift. Med tydliga ingångar får du som användare svar på dina viktigaste frågor och det är lätt att se hur man kan få stöd i en svår situation. En fängslande sajt som man vill stanna kvar på.”

En EpiServer Award som gav mersmak, självförtroende och motivation

EpiServer själva kommenterade vinsten med följande uttalande: ”Denna EpiServer Award går till En fängslande sajt som man vill stanna kvar på, Kriminalvården får priset för att med värme ha lyckats beskriva sin verksamhet, skapat tydliga ingångar som ger användare svar på sina frågor och visat hur man kan få stöd i en svår situation”.

Ett tekniskt smörgåsbord för IT-intresserade

Tekniken som vi använde oss av var ett smörgåsbord av programvaror och verktyg. Vad sägs om EpiServer CMS 9, Imagevault 4, Find 8, ASP.NET, MVC, C#, MS SQL Server 2012, jQuery, Twitter Bootstrap, RWD (Responsive Web Design), WCF, Visual Studio 2013, TDD, TFS 2013, Azure, Visualstudio.com, application insight, och Photoshop? När det gäller plattform bygger Kriminalvårdens webbplats på  EPiServer CMS 9, Media Asset Management system ImageVault 4 och sökmotorn Find 8.

WebkingTeamet har tagit kvantsprång sedan vår EpiServer Award!

Det känns bra att se tillbaka på vad vi åstadkommit sedan 2014. Projekten har rullat på bra. Vi har även vuxit ur våra kontor. Flera gånger. Vi har anställt grymma kollegor, landat upphandlingar och ramavtal, byggt en kalasbra webbapplikationsplattform som många kommer att älska och ha stor nytta av.

Upptäck Webkingplattformen - Spara massor av tid och pengar till en otroligt låg kostnad

Med Webkingplattformen kan vi snabbt bygga en webbapplikation efter kundens önskemål, väldigt kostnadseffektivt. I skrivande stund bygger vi ett fintechprojekt, en advokatlösning samt ett väldigt effektiv planeringsverktyg till våra kunder. Samtliga av dessa byggs på Webkingplattformen. Kolla in planeringsverktyget Whinny som är byggt med vår plattform. Whinny spar massor av tid och pengar till dess användare.

Missa inte att spana in Webkings referensgalleri

Ta en titt i vårt referensgalleri, Följ gärna våra äventyr på LinkedIn, Facebook, Instagram och Twitter. Vi är här för att hjälpa dig. Just nu har vi kalaskul projekt som vi jobbar med, inom ett flertal branscher som fintech, miljövård, kundzoner, E-handel, SEO samt såklart en drös med appar och webbutvecklingsuppdrag.

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta
UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta
Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:

Vill du ses över en kopp kaffe?

Webking är en prisbelönt webbyrå i Linköping! Vår ambition, glädje, affärsmässighet samt miljötänk har lett, och leder oss fortsatt till en rad nöjda kunder och lyckade uppdrag. Du är alltid välkommen att kontakta oss för 30 minuter kostnadsfri konsultation. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Läsvärda artiklar om utveckling

Episerver, Nyheter, Systemutveckling, Webbutveckling , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE