Blogg

7 maj, 2013

WordPress ett av världens mest använda publiceringsverktyg

WordPress är ett publiceringsverktyg med fokus på utseende, webbstandard och användarvänlighet, det är populärt såväl hos den enskilde bloggaren som hos det framgångsrika företaget, verktyget är gratis och dominerar marknaden.

Vi på Webking ser en markant ökning av förfrågningar från våra kunder, åtta av tio kunder vill ha sin hemsida gjord i WordPress. Verktygets popularitet beror på flera anledningar.

Varför WordPress är så populärt?

Det är gratis, lättanvänt, kraftfullt, flexibelt, och dessutom är det mycket användarvänligt. Det är det här som gör WordPress till den bästa publiceringsplattformen för alla användningsområden.

Några fördelar med att använda WordPress är att publiceringsverktyget är open source (svenska: öppen källkod) och kan laddas ner och användas helt kostnadsfritt. En annan stor fördel med att använda detta publiceringsverktyg är den stora användarbasen som hela tiden utvecklar intressanta och bra tillägg till systemet. På så vis kan varje lösning vara unik och anpassad för det behov som finns.

Hur kommer jag igång med WordPress?

Det är enkelt att komma igång att få en väl fungerande WordPress hemsida. Idag stödjer i stort sätt alla webbhotell wordpress installationer och på det sättet blir du inte bunden till en enskild leverantör. Hemsidan kan läggas ut på ett valfritt webbhotell och på marknaden finns hundratals duktiga utvecklare av WordPress.

[/vc_column]

Lätt att arbeta i WordPress

I princip kan vem som helst lära sig bli användare, inlärningskurvan är extremt kort vilket är en viktig aspekt för många av våra kunder. Även kostnadseffektiviteten tilltalar många kunder och tack vare alla tilläggstjänster (så kallade ”plug-ins”) kan man få en komplex hemsida med många funktioner till en väldigt låg kostnad. Att utveckla en hemsida i WordPress kostar en bråkdel jämfört med kostnaden för ett kommersiellt system som t.ex. Episerver.

Sökmotorvänligt

WordPress är i grunden även sökmotorvänligt och med rätt tillägg (plug-ins) kan hemsidor bli optimala ur ett sökordsperspektiv. Ett gratis och populärt tillägg är YOAST , vi på Webking använder detta tillägg på vår egen webbplats webking.se. Yoast är ett exempel på ett perfekt tillägg som ger en sökmotoroptimerings hjälp och analyserar innehållet (rubriker, texter, nyckelord) och indikerar visuellt om sidan är sökmotoroptimerad på korrekt sätt enligt rekommendationer ifrån Google, Bing och andra sökmotorer.

Smartphones och pekplattor

Det är enkelt att uppdatera din WordPress hemsida från en iPhone, iPad, eller iPod Touch. Med WordPress för iOS kan du moderera kommentarer, skapa och ändra inlägg/sidor, se din statistik, och lägga till bilder samt video. Allt du behöver är en WordPress-blogg. Appen fungerar med WordPress 3.1 och högre.

WordPress för iOS är ett Open Source-projekt. Du hittar mer information om appen på http://ios.wordpress.org/

Webbutveckling, Wordpress , ,
About Robert Jansz, Webking
Med sin höga ambition får Robert det komplicerade att verka enkelt och han tillför det ovärderliga kunnande som skapar trygghet för kunden
Robert är alltid tydligt engagerad och visar ett starkt driv för att få saker gjorda. Han är ett föredöme i konsultrollen och hans kombination mellan affärsmässighet, tekniskt kunnande och social förmåga sticker ut. Robert är en entreprenör som får det komplicerade att verka enkelt och skapar en trygghet åt sina kunder Han inspirerar med sin strävan att alltid leverera det bästa - han ser nya perspektiv och alternativa lösningar och tillför ett ovärderligt kunnande. Robert har en förmåga att på ett engagerat och professionellt sätt ta sig an sina kunder och hans arbete präglas av mycket hög kvalitet och ett optimalt resultat. Han är en utmärkt lagspelare som verkligen inspirerar och utvecklar andra. Robert vill göra skillnad och han har en förmåga att kunna driva på ett utvecklingsarbete. Han är lyhörd mot kunden, har en mycket hög ambitionsnivå och hans engagemang är kombinerat med en stor ödmjukhet. Reputation Resumé : Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt mars 2013. Detta har analyserats av Per Frykman AB. Sammanställningen baseras på svar från 9 kollegor och kunder som lämnat svar anonymt 2013.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE
Nyhetsbrev

Registrera dig till vårt nyhetsbrev, fullt med inspiration, case, och tips som kan öka din lönsamhet!

Webking
Ågatan 31, 582 22 Linköping, Sweden
020-89 94 42