Blogg

28 april, 2022

Appen Parking Time – Den digitala P-skivan

Att parkera och betala för sin parkering kan ibland vara krångligt. Många tycker det är trist att logga in i olika appar när man ska handla. Därför har vi skapat appen Parking Time. Den är en digital p-skiva där du snabbt och smidigt kan registrera din parkering. Helt utan att ens behöva tänka tanken på att skapa användare och konton. Med Parking Time slipper du faktiskt all form av inloggning och personuppgiftshantering.

Webkingplattformens 10.000 timmar ger raketsnabb utveckling när vi bygger din app

Visste du till exempel att vi på Webking kan utveckla en app tämligen snabbt idag? Det är tack vare vår egen plattform (som vi använt i över 10 000 timmar). Avancerade appar som många har nytta av. Appar som kan ge stor effekt, på din lönsamhet och din konkurrenskraft, som stärker ditt varumärke och skapar nöjdare kunder.

Parking Time - Den digitala P-skivan som ej kräver personuppgifter

P-skivor har tidigare varit riktigt populära, vilket vår kund Matilda insett. Hon hade en appidé, om en digital P-skiva och bad oss förverkliga den. Sagt och gjort. Resultatet blev Parking Time – Den digitala P-skivan. Parkeringsappen utan krav på inloggning och konton som gör parkeringen busenkel. För att kunna använda appen behöver du endast skriva in ditt fordons REG-nummer, inga personliga uppgifter krävs. Supersmidigt!

Förstudien gav oss ett perfekt utgångsläge att utveckla en riktigt bra app

Efter en kostnadsfri konsultation inledde vi således vår obligatoriska förstudie tillsammans med Matilda. Där vi gick igenom allehanda krav, önskemål samt tog fram en tjusig och klickbar prototyp. Våra prototyper uppskattas av våra kunder, och det är alltid fantastiskt roligt att se dem testa sin prototyp i några olika telefoner. På så sätt skapar vi en helt annan upplevelse än om vi skulle låtit kunden kika på en trist powerpointpresentation.

Webkingplattformen visar återigen sina fördelar med sin effektivitet och skalbarhet

Som du kanske vet bygger vi alla våra appar med Webkingplattformen, och Parking Time är inget undantag. Plattformen excellerar och ger oss ett stort försprång gentemot våra konkurrenter. Den är dessutom rasande effektiv och uppdateras kontinuerligt.  Med detta sagt så är plattformen vår bästa vän när vi utvecklar våra appar. Vi kan den med andra ord utan och innan och tack vare detta så är apparna som byggs med den omtyckta, både av oss och av våra kunder.

Parking Time - en appidé med flera riktigt bra funktioner

Med Parking Time kan du bland annat göra följande:

  • Få en överblick över tillgängliga parkeringsområden (parkeringszoner) genom vår kartvy
  • Starta och avsluta din parkering direkt i mobilen
  • Få information om respektive parkeringszon: hur länge du får parkera, antal parkeringsplatser, antal parkeringsplatser för rörelsehindrade
  • Lägga till flera och välja mellan tillagda registreringsnummer

Appen där du slipper logga in och skapa användare

Hur som helst, Parking Times användare lär nog uppskatta dess enkelhet. De kommer också att tycka om att den används som gäst. Du som använder den slipper alltså skapa både konto och logga in som användare. Du slår med andra ord bara in ditt reg-nummer och parkerar.

När appen blivit publicerad passade vi även på att intervjua Matilda om hur det har varit att anlita oss på Webking. Där hon berättar om hur vi jobbar, om vårt engagemang, problemen vi löst och själva slutresultatet.

Parking Time hittar du här till Android, och kommer snart även till Iphone. Vi har dessutom ett mer tekniskt referenscase om Parking Time i vårt referensgalleri. Där kan du ta del av själva tekniken som vi använt under utvecklingen.

Apputvecklare Tommy Duvmats berätta lite om projektet

– Faktum är att den fysiska p-skivan börjar bli aningen utdaterad. När Matilda kontaktade oss med sin idé insåg vi snabbt att det faktiskt fanns en bra möjlighet att utveckla en digital P-skiva. I form av en app, som gör det både enkelt att parkera. Med andra ord ett resurseffektivt hjälpmedel för såväl kommunerna som deras parkeringsvakter. Parkeringsvakterna scannar bilens reg-nummer och får upp parkeringsinformationen direkt i sin telefon.

Felix Bergström fyller snabbt i:

– En annan fördel är att den förutom att du slipper skapa konto och användare samt logga in även ser till att gällande parkeringszoner dessutom får en ökad ruljangs och flöde. Något som även bidrar till att det blir betydligt enklare att hitta lediga parkeringsplatser. Sannerligen inte helt dumt för oss som är vana att leta en stund efter den där lediga luckan. 

Hör av dig, Vi kan ge dig ovärderliga tips och råd så att du sparar både tid och pengar!

Hur som helst. Funderar du på att skapa en app så tveka inte att ta kontakt med oss. Faktum är att vi kan ge dig ovärderliga tips och råd. På så sätt sparar du på sikt alltså både tid och pengar. Du når oss enklast genom ett mail till hello@webking.se

En digital fika med oss kan resultera i ökad lönsamhet och affärsnytta

Webking är en prisbelönt webbyrå i Linköping! Vår ambition, glädje, affärsmässighet samt miljötänk har lett, och leder oss fortsatt till en rad nöjda kunder och lyckade uppdrag. Du är alltid välkommen att kontakta oss för 30 minuter kostnadsfri konsultation. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta
UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta
Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:

Läsvärda artiklar om utveckling

Apputveckling, Kundcase, Plattform , , , , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE