Blogg

28 april, 2021

Arkipelagens intranät – Underlättar vardagen för 350 företag

Då var det dags att berätta om ett skolboksexempel på hur ett IT-projekt ska planeras, kommuniceras och genomföras. Här kommer storyn om hur vi byggde Arkipelagens intranät och fördelarna det för med sig till de 350 företagen på nordens största kontorshotell.

En gedigen förstudie - Grunden till ett lyckat IT-projekt

Med hjälp av en rejäl förstudie tillsammans med projektledare Titti Jonsson och databashjälp av Filemakerproffset Mattias Jarlstedt satte WebkingTeamet med David Gunbrant i spetsen igång utvecklingen av Arkipelagens intranät. Men, vi tar det från början. Arkipelagen är nordens största kontorshotell med cirka 350 företag och 500 rum fördelade på anläggningar i Sisjön, Hildedal och på Järntorget i Göteborg.

Service with a smile, och en massa event. Inte konstigt att hyresgästerna knappt vill gå hem..

På Arkipelagen möts du av ett leende av Fia, Linn, Susanne och Ann-Lis i receptionen. Kaffemaskinerna håller baristaklass och anläggningarna är kalasfräscha. Du slipper känna dig ensam, vet att toapappret aldrig tar slut, att handspriten alltid är nära, samt att posten och dina besökare tas emot med kärlek. Har du tur vill även kontorshunden Chilli på Sisjön busa lite med dig. Eller att sömmerskan som gärna lägger upp dina chinos under tiden du jobbar finns på plats.

Dags att digitalisera en toppmodern arbetsplats och skapa grymma fördelar för hyresgästerna

Arkipelagen är ett toppmodernt kontorshotell. En omtyckt social arbetsplats som skapats av VD Daniel Andersson, och som förfinats med stor framgång tillsammans med den engagerade personalen. Resultatet är tre anläggningar, proppade med gemenskap, trivsel och happenings. Här finns restaurang, lounger, träningspass, event och frukostmöten. Dessa aktiviteter behöver hyresgästerna anmäla sig till, och detta visade sig kräva en dos digitalisering för att få att fungera smidigt.

Arkipelagens intranät - Effektivt, lätt, snyggt och aktiverande

Vi låter Titti Jonsson, projektledare med svart bälte i förstudier berätta hur behovet av ett intranät uppstod. – Arkipelagen är en levande arbetsplats där en mängd sociala aktiviteter anordnas. För att boka ett träningspass fick man tidigare anmäla sig på listor i receptionen, vilket var både krångligt och tidskrävande. Man insåg snabbt att ett skräddarsytt intranät skulle göra bokningsförfarandet så mycket smidigare för alla parter. Personalen slipper då att administrera bokningarna, vilket spar rejält med tid.

Webkingplattformen fick visa varför den är förstavalet när vi bygger effektiva appar... igen

Det här projektet är ytterligare ett i raden som vi byggt på Webkingplattformen, och ett perfekt exempel på vilka fördelar som den resulterar i. Trots komplexitet kan vi med vår plattform snabbt bygga mycket kraftfulla och skräddarsydda appar som skapar en rejäl arbetsnytta och lönsamhet till våra kunder. Nedan berättar vi om några av de fördelar som intranätet skapar.

Vad sägs om den här listan med fördelar som det nya intranätet för med sig?

Arkipelagens intranät skapar direkt och indirekt en mängd fina synergier:

  • Personalen slipper administrationen som bokningarna tidigare förde med sig och kan nu istället lägga mer tid och kärlek på sina hyresgäster
  • Trivseln ökar bland hyresgästerna och Arkipelagens varumärke stärks ytterligare
  • Fler kommer att delta i aktiviteterna när det är så smidigt att boka, vilket leder till fler aktiviteter, nya samarbeten och affärsmöjligheter
  • Externa företag som erbjuder sina tjänster på Arkipelagen kan lättare planera och berätta om sina besök och på så sätt öka sin lönsamhet
  • Hyresgästerna känner sig sedda, välkomna och trivs så bra att de knappt vill gå hem

VD Daniel Carlsson: Vilka ser DU som de största fördelarna med intranätet?

Enkelheten för oss och våra kunder. Här kan våra kunder boka olika tjänster oavsett var de är t.ex. lunch, konferensrum, olika event eller köpa vissa produkter. Då allt går in i vår databas så har vi total kontroll över vad som händer samt att all ekonomisk information blir rätt. Hyresgästerna hittar all information på samma ställe och de vet var man bokar de tjänster som man är behov av.

Aktiviteter som genererar vinster och samarbeten både socialt, affärs- och hälsomässigt

Arkipelagens hyresgäster vet att sociala aktiviteter ofta genererar vinster och samarbeten både socialt, affärs- och hälsomässigt. Och att man på dessa lär känna nya vänner och har roligt tillsammans. Populära aktiviteter som lunchgolf, föreläsningar och konditionspass resulterar inte sällan i nya samarbeten och avtal.

Med intranätet kan du nästan boka ett träningspass, en massage eller lunch i sömnen, så enkelt är det...

När vi efter förstudien följde Tittis konceptdesign flöt samarbetet på väldigt bra. Ett modernt Intranät, med helrätt funktionalitet växte fram, sprint för sprint. Med fokus på användarvänlighet och funktionalitet blev resultatet ett grafiskt tilltalande paket där Arkipelagarna nu nästan kan boka in sig på olika event i sömnen. Vi har med andra ord gjort det busenkelt att boka pass, beställa lunch, delta i föreläsningar, boka konferensrum och skapa egna event. Och bjuda in andra till dem. Precis som det ska vara.

Förstudien - Grunden till projekt som ökar din lönsamhet och stärker ditt varumärke

Alla projekt har sina utmaningar, vilken var den största i det här uppdraget?

– Förstudien var en rejäl utmaning. Och ack så viktig. Den var väldigt grundlig, och vi identifierade de önskemål som fanns samt vad Arkipelagens intranät ska hjälpa till med. Det blev en hel del skisser, idéer, och diskussioner som hela tiden förfinades och justerades. Med ett tight samarbete som följde den konceptdesign som tagits fram byggde vi tillsammans ett Intranät som uppfyllde kraven och som dessutom är väldigt enkelt att använda, berättar Titti.

Arkipelagens Intranät är ett skolboksexempel på hur ett riktigt bra IT-projekt bör kommuniceras och genomföras

Webkings utvecklare, David Gunbrant ger här sin syn på projektet: – Arkipelagens Intranät är ett skolboksexempel på hur ett riktigt bra IT-projekt bör kommuniceras och genomföras. Titti gjorde ett grymt jobb med förstudien. Kraven var tydliga vilket skapade ordning och reda samt att alla var införstådda och höll sina roller. Vi jobbade i samma takt och tappade aldrig fart. Utan Mattias hade dock kugghjulen stått still. Han satt på en enorm databaskompetens och fyllde lätt i de luckor som behövdes. Alltid med en suverän inställning.

Nu när all info finns på ett och samma ställe kommer hyresgästerna att bli positivt överraskade

– Den största fördelen som intranätet för med sig till Arkipelagens hyresgäster är att man numera hittar alla information så ett och samma ställe. Dessutom har samarbetet inom gruppen har fungerat väldigt bra. Jag tycker att alla har löst sina uppgifter på ett professionellt sätt. Det märks att alla behärskar sina respektive områden och att vi kompletterar varandra, berättar Mattias.

Ett grymt resultat, med härlig attityd och ett proffsigt genomförande från start till mål

Allt detta sammantaget, i kombination med ett grymt resultat, många skratt, en slackkanal med en härlig attityd och kreativa utmaningar som hanterats på löpande band gör Arkipelagens intranät till ett projekt som vi ser tillbaka på med glädje. #EpicWin.

Titti skräder inte orden om hur samarbetet fungerat :)

Slutligen, Titti, du har ju jobbat med WebkingTeamet i flera tidigare projekt. Gick det bra även den här gången?

TITTI JONSSON, GRUNDARE AV DIRECTOR CODE


Det är så roligt att arbeta med er på Webking. Ni är outstanding att ha att göra med och har även en förmåga att alltid tänka steget före. Ni har dessutom ett väldigt bra säkerhetstänkande. Vi har som sagt samarbetat i ett flertal projekt genom åren. Med väldigt goda resultat.

Titti Jonsson
- VD

Flera av våra kunder har Arkipelagen som bas. Spana in dessa proffs här!

Det är ingen slump att Titti, Mattias och ytterligare 300 andra företag har sin bas på Arkipelagen. Och de trivs. Här är Tittis företag Code Solutions. Mattias finns på Omega Teknik AB. Sedan har vi flera andra kunder som har Arkipelagen som bas. Biototal t.ex. som vi byggt en grym app åt samt även intervjuat om appens fördelar. Sen även SafExit. Vars kundzon vi byggt, som verkligen förenklar logistik och orderhantering. Sugen på att stöldsäkra dina ägodelar med personligt märk-DNA? Spana in SafeItUp. Vi byggde deras webbapplikation som krånglar till det rejält för tjuven.

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta
UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta
Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:

En digital fika med oss kan resultera i ökad lönsamhet och affärsnytta!

Webking är en prisbelönt webbyrå i Linköping! Vår ambition, glädje, affärsmässighet samt miljötänk har lett, och leder oss fortsatt till en rad nöjda kunder och lyckade uppdrag. Du är alltid välkommen att kontakta oss för 30 minuter kostnadsfri konsultation. Och, en digital fika med oss kan få väldigt fin effekt på din lönsamhet och affärsnytta…

Läsvärda artiklar om utveckling

Apputveckling, Kundcase, Nyheter, Plattform, Webbutveckling , , , , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE