Appen Parking Time - Den digitala P-skivan

Att parkera och betala för sin parkering kan ibland vara krångligt. Många tycker det är trist att logga in i olika appar när man ska handla. Därför har vi skapat appen Parking Time. Den är en digital p-skiva där du snabbt och smidigt kan registrera din parkering. Helt utan att ens behöva tänka tanken på att skapa användare och konton. Med Parking Time slipper du faktiskt all form av inloggning och personuppgiftshantering.

Webkingplattformens 10.000 timmar ger raketsnabb utveckling när vi bygger din app

Visste du till exempel att vi på Webking kan utveckla en app tämligen snabbt idag? Det är tack vare vår egen plattform (som vi använt i över 10 000 timmar). Avancerade appar som många har nytta av. Appar som kan ge stor effekt, på din lönsamhet och din konkurrenskraft, som stärker ditt varumärke och skapar nöjdare kunder.

 

Parking Time - Den digitala P-skivan som ej kräver personuppgifter

P-skivor har tidigare varit riktigt populära, vilket vår kund Matilda insett. Hon hade en appidé, om en digital P-skiva och bad oss förverkliga den. Sagt och gjort. Resultatet blev Parking Time – Den digitala P-skivan. Parkeringsappen utan krav på inloggning och konton som gör parkeringen busenkel. För att kunna använda appen behöver du endast skriva in ditt fordons REG-nummer, inga personliga uppgifter krävs. Supersmidigt!

 

Förstudien gav oss ett perfekt utgångsläge att utveckla en riktigt bra app

Efter en kostnadsfri konsultation inledde vi således vår obligatoriska förstudie tillsammans med Matilda. Där vi gick igenom allehanda krav, önskemål samt tog fram en tjusig och klickbar prototyp. Våra prototyper uppskattas av våra kunder, och det är alltid fantastiskt roligt att se dem testa sin prototyp i några olika telefoner. På så sätt skapar vi en helt annan upplevelse än om vi skulle låtit kunden kika på en trist powerpointpresentation.

 

Webkingplattformen visar återigen sina fördelar med sin effektivitet och skalbarhet

Som du kanske vet bygger vi alla våra appar med Webkingplattformen, och Parking Time är inget undantag. Plattformen excellerar och ger oss ett stort försprång gentemot våra konkurrenter. Den är dessutom rasande effektiv och uppdateras kontinuerligt.  Med detta sagt så är plattformen vår bästa vän när vi utvecklar våra appar. Vi kan den med andra ord utan och innan och tack vare detta så är apparna som byggs med den omtyckta, både av oss och av våra kunder.

 

Parking Time - en appidé med flera riktigt bra funktioner

Med Parking Time kan du bland annat göra följande:

  • Få en överblick över tillgängliga parkeringsområden (parkeringszoner) genom vår kartvy
  • Starta och avsluta din parkering direkt i mobilen
  • Få information om respektive parkeringszon: hur länge du får parkera, antal parkeringsplatser, antal parkeringsplatser för rörelsehindrade
  • Lägga till flera och välja mellan tillagda registreringsnummer
 

Appen där du slipper logga in och skapa användare

Hur som helst, Parking Times användare lär nog uppskatta dess enkelhet. De kommer också att tycka om att den används som gäst. Du som använder den slipper alltså skapa både konto och logga in som användare. Du slår med andra ord bara in ditt reg-nummer och parkerar.

När appen blivit publicerad passade vi även på att intervjua Matilda om hur det har varit att anlita oss på Webking. Där hon berättar om hur vi jobbar, om vårt engagemang, problemen vi löst och själva slutresultatet.

Parking Time hittar du här till Android, och kommer snart även till Iphone. Vi har dessutom ett mer tekniskt referenscase om Parking Time i vårt referensgalleri. Där kan du ta del av själva tekniken som vi använt under utvecklingen.

 

Apputvecklare Tommy Dufmats berätta lite om projektet

– Faktum är att den fysiska p-skivan börjar bli aningen utdaterad. När Matilda kontaktade oss med sin idé insåg vi snabbt att det faktiskt fanns en bra möjlighet att utveckla en digital P-skiva. I form av en app, som gör det både enkelt att parkera. Med andra ord ett resurseffektivt hjälpmedel för såväl kommunerna som deras parkeringsvakter. Parkeringsvakterna scannar bilens reg-nummer och får upp parkeringsinformationen direkt i sin telefon.

 

Felix Bergström fyller snabbt i:

– En annan fördel är att den förutom att du slipper skapa konto och användare samt logga in även ser till att gällande parkeringszoner dessutom får en ökad ruljangs och flöde. Något som även bidrar till att det blir betydligt enklare att hitta lediga parkeringsplatser. Sannerligen inte helt dumt för oss som är vana att leta en stund efter den där lediga luckan. 

 

Hör av dig, Vi kan ge dig ovärderliga tips och råd så att du sparar både tid och pengar!

Hur som helst. Funderar du på att skapa en app så tveka inte att ta kontakt med oss. Faktum är att vi kan ge dig ovärderliga tips och råd. På så sätt sparar du på sikt alltså både tid och pengar. Du når oss enklast genom att kontakta oss här.

Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär