Hjälpredan - En app med miljön i fokus byggd till LRF

Nu ska vi berätta lite om hur vi hjälpt Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) att uppdatera sin app Hjälpredan. Appen som hjälper dig att räkna ut rätt skyddsavstånd när du använder växtskydd- och ogräsmedel.

Precis som oss behöver appar lite kärlek och omtanke ibland

Faktum är att Hjälpredan har hängt med ett bra tag. Hon skapades när våra mobiler varken var smarta eller hjälpsamma, och var därför en aning utdaterad. Hon var inte direkt dement, men behövde lite kärlek och omtanke, och det är precis vad vi gav henne. Med varsam hand har vi steg för steg gjort henne väldigt lättanvänd, smartare, samt snabb och stabil. En rejäl uppdatering på alla plan. Inte helt fel.

Med Webkingplattformen gjorde vi snabbt Hjälpredan stabilare, bättre och snyggare

Med hjälp av Webkingplattformen fräschade vi snabbt upp Hjälpredan rejält. Hon är precis som en scout alltid redo. Dessutom är hon snabb, kvicktänkt, lätt att förstå och använda. Som våra andra appar gör hon vardagen lite lättare för de som använder henne. Det här citatet från LRF´s hemsida är rätt klockrent: Den nya appen är snyggare, bättre och framförallt mer funktionssäker.

Ett bra exempel på en app som verkligen gör nytta både för användaren och miljön

Hjälpredan är nu användarnas bästa kompis när de ska använda växtskydds- eller ogräsmedel. Hon hjälper dem att hålla rätt skyddsavstånd, samt att sprida ut sina ogräs- och växtskyddsmedel för så liten miljöpåverkan som möjligt.

Projektledare Lotten Lundgrens slutomdöme fick oss nästan att ramla av stolen...

Foto föreställande Lotten Lundgren
Webking hjälpte oss att ta fram en ny app. De var professionella och flexibla när våra önskemål ändrades under projektets gång. Resultatet var utmärkt!
Lotten Lundgren
- Projektledare
LRF

Så himla fint. Är du nyfiken på hur flera av våra kunder upplever vårt arbete? Då ska du kolla in vad de skriver om oss på TrustPilot och på Reco.

Varför ska du ha en app?

Vi får ofta frågan: ”Varför ska jag ha en app?” Svaren beror på din verksamhet och dina behov. En bra app har flera fördelar. Inte minst positiva användar- och kundupplevelser. Hjälpredan förenklar för användaren då hon snabbt tar fram rätt skyddsavstånd åt dig när du ska pytsa ut lite växtskyddsmedel. Upp med telefonen och starta appen. Oavsett om du har en iOS eller Android vet du att du alltid har den senaste och bästa versionen av hjälpredan i mobilen.

 

Fördelarna med en bra app är att den är tillgänglig, hjälpsam och lätt att använda

Med appen slipper du fippla med papper och penna. Och du kan lämna din laptop hemma, vilket ger plats för termos och fikabröd i ryggsäcken. Det smidiga gränssnittet gör appen busenkel att använda. En känsla av nöjdhet sprider sig när du insett hur bra den fungerar och inser att vardagen blir lite enklare. Det är ju så det ska vara.

 

Vi tycker om att digitalisera hållbara projekt där miljön står i fokus

Hur som helst, vi tycker om, och har fördelen att ofta arbeta med företag som gör bra saker. Därför kändes det extra roligt att få digitalisera ytterligare ett miljöprojekt. Detta då vi tidigare markant förbättrat konkurrenskraften och lönsamheten till miljöföretaget Biototal. Här kan du läsa om hur vi byggt appen Bioväxt som sparar Biototal 6 veckors arbete per person och år. Här finns en intervju där Biototal själva berättar om appens fördelar. Att få digitalisera LRF kändes riktigt bra helt enkelt.

 

Gedigen förstudie, snygg prototyp och ett smart arbetssätt - Så bygger vi appar som användarna tycker om

När Robert tillsammans med projektledare Lotten Lundgren gjort en gedigen förstudie hade vi en bra utgångspunkt och koll på läget. Vi visste vad som behövde göras, samt även hur. Samtidigt hade vår kodninja Tommy jobbat fram en tjusig prototyp i Adobe XD, som togs emot med öppna armar. Appens olika vyer formligen flög fram på Tommys skärm. Och de var trevliga att vila ögonen på, helt enligt den grafiska profilen. Vilket skapar en uppskattad igenkänning för användarna. Det vet vi att de tycker om.

 

Vi tycker om att skapa effektiva och problemlösande appar som gör saker och ting enklare

Efter några veckors utvecklande visste vi att vi var på väg mot en app som verkligen gör det enklare, och blir en tillgång för användarna. En app som snabbt tar fram korrekt skyddsavstånd, till den så kallade sprutjournalen. Som du ser har vi lärt oss en hel del nya ord under det här projektet. Vi vet även vad en bomspruta och avdriftsreducering är.

 

Med vår egen webbplattform bygger vi din app riktigt snabbt

Eftersom vi bygger våra appar på Webkingplattformen blev uppdateringen av Hjälpredan smidig och tidseffektiv. Och till skillnad från våra konkurrenter kunde vi med vår plattform och en skopa React Native bygga klart henne betydligt snabbare än vad vi vet traditionella apputvecklingsuppdrag tar.

 

Vår utvecklare Tommy berättar om ytterligare ett skolboksexempel på hur ett IT-projekt ska genomföras

Hallå där Tommy Dufmats, utvecklare på Webking: Har projektet gått enligt plan? ”Javisst, arbetet har löpt på fint och utan några större hinder. Vi har jobbat på bra tillsammans och har haft ett väldigt bra samarbete med LRF.”

 

Tommy, berätta mer om utvecklingen av Hjälpredan

Tommy, du är ju både utvecklare men även ansvarig för prototypen, samt leder projektet: Vilket har varit det roligaste, samt svåraste? ”Apputveckling ligger mig varmt om hjärtat, något som jag brinner för helt enkelt. Därför var det roligaste själva utvecklingen, att ta fram en mobilapp är utmanande och roligt. När det gäller svårigheter handlade det nog mest om att som utomstående sätta sig in i, och förstå hur allt hänger ihop. I Hjälpredan fanns till exempel ett flertal olika utrustningar och avstånd att förhålla sig till vilket var både utmanande och kul att ta tag i.”

 

Varför passade Webkingplattformen så bra till Hjälpredan?

”Det finns flera fördelar, men en av de viktigaste är att Webkingplattformen är så komplett. Den har så många bra funktioner och är för oss som byggt den väldigt tidseffektiv att arbeta med. Många av våra kunder tycker dessutom att det är härligt att vi så snabbt kommer igång med utvecklingen. Vi kan med andra ord bygga skräddarsydda och avancerade appar till våra kunder, på väldigt kort tid.”

 

Helt fantastiskt! Hjälpredan blev godkänd på App Store under 24h!

Efter att vi gjort Hjälpredan klar var det som sagt dags för driftsättning. Som brukligt skickar vi upp dessa till både App Store samt Google Play för godkännande. Något som brukar ta ett tag. När det gäller Hjälpredan slog vi någon form av personligt rekord, då hon godkändes på mindre än 24 timmar. Helt otroligt. Och såklart väldigt glädjande.

Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär