Kundintervju om Bioväxt - Appen med grymma fördelar

Biototal är proffs på förnyelsebar växtnäring, grön resurs och cirkulär innovation. De tog hjälp av WebkingTeamet för att utveckla en app som gör underverk för lönsamheten och det dagliga arbetet. Här kommer en kundintervju med Biototal om appen Bioväxt och dess fördelar.

BioTotal - Ett miljöföretag i framkant

Just det, du vet väl om att vi skrivit en artikel om själva utvecklingen av Bioväxt? Den är läsvärd och berättar om hur vi jobbar, tar oss an projekten och förverkligar kundens önskemål. Skulle du på tio sekunder behöva förklara för dina kompisar vad Biototal gör kan du säga att: ”Biototal arbetar för att skapa hållbara lösningar mellan stad och land och ser till att förbrukade resurser kommer till nytta i kretsloppet”.

 

Ett spjutspetsföretag i en bransch full av utmaningar som vi hjälpt att digitalisera verksamheten

Det går bra för Biototal. De senaste två åren har företaget nästan dubblat omsättningen. Det finns gedigna planer på att flytta fram positionerna och att fortsätta vara ett ledande företag inom sin bransch och förse lantbrukare med förnyelsebara gödningsmedel. Vill du veta mer? Besök hemsidan Biototal.se, som uppdateras kontinuerligt med nyheter. Företaget är även aktivt både på LinkedInFacebook och Instagram. För oss känns det riktigt bra att få vara med och utveckla Biototals verksamhet!

 

Webking skapade en skräddarsydd app som ökar affärsnyttan och spar tid och pengar varje dag

Till Biototal har vi alltså utvecklat Bioväxt. En app som effektiviserar företagets slamhantering, håller koll på inlevererade batcher, lager, såväl preliminära som färdiga slampartier, spridningsplaner och spridningsdokumentation. Med Bioväxt kan företaget följa processflöden, skapa rapporter och snabbt få en klar verksamhetsöversikt. Bioväxt är integrerat med företagets ekonomisystem, vilket ger god insyn i lagerhållning och möjliggör även ekonomiska uppföljningar.

 

Vad tycker då Per och Janne på Biototal om vår app?

Då har det blivit dags för Per Nilsson som är affärsområdeschef inom förnyelsebar växtnäring samt Janne Linder som är konsult att i denna kundintervju med Biototal svara på några frågor om den affärsnytta och de möjligheter som Bioväxt resulterar i.

 

Janne: Hur och varför bestämde ni er för att investera i just en app?

Diskussionen har funnits länge men i samband med en del andra förändringar i företaget så var det läge att också satsa på Bioväxt. Vi gjorde en förstudie tillsammans med Webking och kom fram till en lösning som skulle fungera bra för våra behov.
 

Per: Hur förändrar Bioväxt det dagliga arbetet på Biototal?

Bioväxt är precis nyutrullad och det nya arbetssättet resulterar i en sammanhållen process som säkerställer både vår dokumentation och planering på ett enhetligt sätt. Tidigare har vi i huvudsak använt oss av delade Exceldokument samt Sharepoint. Bioväxt ger oss flera fördelar då all information är samlad och tillgänglig, inte bara från datorer utan även från mobila enheter. Just detta har också resulterat i ett gemensamt arbetssätt.
 

Per: Förenklas även informationshanteringen?

Klart är att ju mer uppdaterad data vi har från början, desto bättre underlag får vi för vår planering och våra kommande sammanställningar och rapporter. Det ger helt enkelt goda förutsättningar och minskar även risken för fel. Vi får även en sammanhållen information då Bioväxt kommunicerar med Visma Net. Just detta har Webking tillsammans med Excitec löst på ett bra sätt.
 

Janne: Hur mottogs Bioväxt av användarna?

Vi har testat appen på tre medarbetare och hittills har detta nya verktyg bara mottagits positivt.
 

Per: Vilken funktion var högst prioriterad när ni beställde Bioväxt?

Det fanns ett behov av en helhetslösning, som säkerställer att all information samlas på ett och samma ställe, och som är lätt att använda. Detta gör våra processer effektivare. Bioväxt är ett system som hänger ihop, och som gör arbetsdagen lättare. Bioväxt hämtar uppgifter från EN källa, vilket minskar risken för dubbletter av kunduppgifter etc., något som är både säkert och skapar trygghet.
 

Janne: Vilka funktioner kommer ni att addera i kommande versioner?

Vi har redan nu bestämt oss för att satsa på en kartmodul. I framtiden finns möjlighet att utveckla moduler för att teoretiskt blanda ihop olika råvaror och koppla analyser till detta så att det går att få fram en beräknad medelanalys för blandningen. Vi kommer också att jobba vidare med att göra inmatning så enkel och pedagogisk som möjligt. Inom kort kommer det att bli aktuellt att utveckla verktyg för att ta fram olika specifika rapporter.
Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär