Lunch - Sveriges största restaurangguide som app till Kvartersmenyn

Webking har bred erfarenhet av att utveckla såväl appar som webbplatser. När Kvartersmenyn AB behövde digitalisera verksamheten med en app där användaren kan nå mer än 1500 anslutna restauranger tvekade vi inte en sekund. Vi gillar utmaningar som engagerar hela Webkingteamet. Att skapa skräddarsydda appar, med bra funktioner, tydligt användarfokus och stilren design utifrån kundens önskemål, det tycker vi om.

Resultatet blev Lunch. En app som snabbt blev väldigt populär, fick ett stort antal användare och genomgående höga betyg. Läs med om vad Lunch kan hjälpa dig med nedan.

Att snabbt hitta en lunchrestaurang eller nya spännande matställen direkt från mobilen är nu en baggis. Inte minst om du använder gratisappen Lunch.

Var vill du och dina kollegor luncha idag? Sugen på något nytt, eller vill du kolla vilken som är dagens rätt på restaurangen runt hörnet? Då är den här lunchappen en bra början.

En app som gör vardagen enklare och godare

Låt oss säga att du sitter på tåget på väg till en kund i Uppsala. Du vill äta en bra kycklingsallad innan ditt möte. Helst på en restaurang nära kunden, så du slipper stressa. Öppna Lunch, sök på Uppsala och se restaurangerna dyka upp på kartan. Klicka sedan på “visa mer”. Nu hittar du meny, priser, bilder, samt delningsfunktioner till sociala medier. Undrar du något? Då kan du med appen lätt ringa upp restaurangen för snabba svar. Var maten god? Då kan du spara den som favorit. Eller tipsa dina vänner om den.

 

Fler restauranger ansluter varje vecka

Varje vecka ansluter sig ett tjugotal restauranger och med mer än 1500 anslutna restauranger har Lunch snabbt blivit Sveriges största och mest använda restaurangguide.

 

Kvartersmenyn och Webking förenklar för den hungrige

Lunchappen har sitt ursprung i Kvartersmenyn som varit en lunchguide sedan faxens tid. En del kommer säkert ihåg den långa faxutskriften med lunchmenyer. Kvartersmenyn förstod tidigt vikten av en digital plattform för att bibehålla och nå ut till nya kunder och användare. Som ett led i digitaliseringsprocessen har Kvartersmenyn valt att utveckla Lunchappen 2.0. Vi på Webking är oerhört glada över att ha vunnit uppdraget som leverantör av Lunchappen.

 

Både bra för den hungrige och för krögaren

Planen med appen var att skapa en guide över det enorma restaurangutbudet i Sverige. Att finnas där den hungrige, i jakten på dagens lunch.

 

Strategi och användartester

För att uppnå dessa högt ställda mål har ett antal olika användartester genomförts i samband med att kravställningen på uppdraget togs fram. Användartesterna betonade vikten av en enkel och lättnavigerad app. En app med smarta funktioner, som uppdateras och strävar efter att underlätta för användaren vid varje lunchtillfälle.

 

Lunch både på Android och iOS

Testerna visade också att vi för bästa resultat behövde bygga appens design på olika sätt både för Android och iOS. Detta för att användaren ska känna igen sig i användargränssnittet och för att appen ska följa plattformens rekommendationer.

 

Material design med användarfokus

För Android var det självklara valet material design då gränssnittet är genomtänkt och anpassat för vana Androidanvändare. Material design fungerar mycket bra i Androidenheter och användaren känner igen både menyer, knappar och förstår hur navigeringen fungerar.

 

Höga betyg både från de hungriga och från krögarna

Lunch finns för Android på Play Store och följer rekommendationerna för ramverket material design över hur ikoner, menyer, navigering ska se ut. Idag används appen av ca 8000 aktiva Android användare och den har ett snittbetyg på 4 av 5.

Lunch finns också för iOS på App Store. Den följer Apples riktlinjer för design över hur ikoner, menyer och dess navigering ska se ut.

 

Roller

Webking har varit app- och webbutvecklare, designer, ux/interaktionsdesigner och projektledare. Vi har hjälpt Kvartersmenyn från en gedigen förstudie till en färdig app publicerad på respektive marknadsplats för både Android och Apple

 

Teknik

Teknik som är appen är utvecklad på bygger på angular 5, ionic 3,cordova, type script,material design, git, photoshop, html5, javascript.

Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär