Swing By – Appen som drakarna kastade sig över

När Therese och Henrik kom till oss med idén om en swingersapp, och på ett minst sagt entusiastiskt sätt berättade om appens potential insåg vi att de definitivt var något på spåret. Swingerskulturen i Sverige visade sig vara enorm, och paret hade hittat en nisch och en lucka på marknaden som vi tillsammans snabbt kom överens om att fylla. När appidén sedan pitchades i en lokal edition av Draknästet ville samtliga drakar investera i Swing By…

Swing by - Sveriges första dejtingapp för swingers! Par och singlar!

Swing By fick redan på idéstadiet en kanonstart. Därefter följde såklart vår gedigna förstudie, där vi tillsammans bestämde hur appen skulle fungera och vad den skulle kunna göra. Då vi tidigare utvecklat flera dejting- och vänskapsappar behövde vi inte uppfinna hjulet en gång till, och vi kunde med Webkingplattformen börja planera själva utvecklingen.

 

Planerade möten, med personer med samma smak och intressen

Grundtanken med Swing By är att appens användare inte bara ska kunna ha planerade möten utan att även på ett smidigt sätt kunna spontanmötas när det passar dem. Utan en massa planering. Med Swing By kan du som användare enkelt genom appens inbyggda karta se och träffa andra. Med appens kartvy ställer du själv in vem du vill träffa, efter just dina egna inställningar. Då visas andra personer på kartan som har samma preferenser, och då är det bara att gå in i appen och börja chatta med andra användare. De ni ser på kartan har aktivt själva valt att göra sig synliga där. Du får alltså bara upp personer på kartan som söker samma som ni.

 

Läcker swingersapp med rätt funktioner

Precis som många av våra andra sociala appar har vi gett Swing By en mängd skräddarsydda funktioner. Till exempel:

  • En egen hemsida byggd av WebkingTeamet med fakta om appen
  • Traditionella funktioner för chatt och meddelanden
  • En kartfunktion med GPS för att hitta andra användare
  • Möjlighet att filtrera medlemmar efter samma preferenser som dig själv
  • Skalbarhet, med stöd för olika valutor, tidszoner och språk, samt en infrastruktur som klarar ett stort antal användare
  • Attraktiv och clean design som gör appen enkel att förstå och använda. Inte minst med eleganta flamingos som kartikoner
  • En smidig onboarding där det är busenkelt att bli medlem, ladda upp bilder samt fylla sin profil med relevant information
  • Säkra och välkända betalningsalternativ
  • Smidig hantering av olika typer av abonnemang
 

Digital Swingersklubb för spontana träffar för swingers, par och singlar!

Likt flera av våra andra appar i snarlika kategorier har även Swing By varit både rolig och innovativ att utveckla. Samarbetet har fungerat väldigt bra och vi har följt vår metodik, där vi sprint för sprint nära vår kund tagit appen från idé till verklighet.

 

En SaaS-tjänst med flexibla prenumerationer

Att ladda ner appen och skapa konto är helt gratis. Du kommer sedan baserat på dina filtreringar kunna se personer som söker andra med samma kriterier på appens karta. För att kunna ta kontakt behöver du dock köpa ett abonnemang. Då är alla funktioner tillgängliga och du kan fritt söka och ta kontakt med personer över hela landet. Just onboardingprocessen är smidig och enkel, och precis som våra andra appar är den enkel att använda och förstå. Med en clean och elegant design.

 

Swing By finns till både iOS och Android

Swing By finns till både Android och till iOS. Ladda gärna ner den och testa. Den är snabb, snygg och lätt att förstå sig på. Här finns hemsidan där du kan läsa mer om Swing By och dess fördelar.

 

Vi avslutar med några frågor till Therese och Henrik som ligger bakom appidén

Hej på er igen :) Hur har det varit att arbeta med oss? -Ni har varit lyhörda, kunniga, trevliga och bra problemlösare.

 

Är ni nöjda med vårt arbete och vad har vi gjort bra?

-Hittills är mycket nöjda, det har gått fort och har blivit till stor del i enlighet med vår egen bild av appen.

 

Vilka problem har vi löst till er?

-Ni har löst alla våra frågeställningar. Bland annat kartfunktionen och chattfunktionen. Men även saker utanför själva appbyggandet. Såsom till exempel Bank-ID och Google och Apple.

 

Varför valde ni oss i konkurrens med andra?

-Vi fick ett bra och genuint intryck av er, och det har inte ändrats.

 

Upptäck även den internationella dejtingappen Mabrook som vi utvecklat

Appar är vi riktigt bra på här på Webking. Vi har t.ex. utvecklat den internationella dejtingappen Mabrook. Spana gärna in våra andra appar och planeringsverktyg i vårt referensgalleri. Och såklart hjälper vi dig också med en skräddarsydd app. Hojta till på Hello@webking.se så tar vi ett bra snack tillsammans.

   

Vill du veta mer om appar? Lyssna på WebkingPodden

Vill du veta mer om hur vi förverkligar våra kunders appidéer? Då ska du lyssna på avsnittet Så förverkligar vi din appidé. God lyssning.

Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär