Webking - Växter på jobbet fick Webkingkontoret att blomstra

Att växter på jobbet gör stor skillnad på våra arbetsplatser är inget nytt. När vi planerade vårt nya kontor så hade vi tänkt oss en lummig och mysig miljö med en mängd växter.

Från färg och spackel till en planerad djungel

Vi har tidigare berättat om hur vi planerade och inredde vårt nya kontor, och på så sätt skapade en fantastiskt bra arbetsplats. Vi ville ha ett ombonat och mysigt kontor och samtidigt som hantverkarna och de andra leverantörerna gjorde sitt så hade vi i god tid kontaktat floristninjan Anna Myhrman på Skärblacka Blomsterhandel.

Anna hade redan innan projektstart besökt vårt kontor, och kunde då börja planera upp för hur ett stort antal växter skulle placeras för att på bästa tänkbara sätt skapa en mysig och trevlig miljö. Det blev spännande att se hur kontoret började skifta från byggarbetsplats till arbetsplats. Och när Anna och kollegan Marie dök upp med ett rejält lass med växter insåg vi direkt att resultatet skulle bli riktigt bra.

Foto föreställande AnnaFoto föreställande Anna

Som du ser på bilderna ovan så blev skillnaden enorm när möbler, mattor och framförallt växterna kom på plats.

Växter är inte bara vackra, växter på jobbet gör miljön mer produktiv

Bort med trista kala ytor, in med grönska och tjusigt ljussatta träd, växter och blommor.  Anna är som sagt proffs på detta och efter att vi kom tillbaka till kontoret efter en helg så klev vi nästan in i en skog. Det var i och för sig Anna med sina kollegor som precis lastat in alla växter strax innan för dörren. Men efter någon timma hade tjejerna flyttar runt och med hjälp av skisser placerat ut alla grönsaker där de skulle stå. Och det blev riktigt bra. Inte minst de träd och lite större växter som belysts snyggt av våra spotlights.

Trevligt att titta på, behagligare luft och en sundare arbetsmiljö

Fördelarna med Växter på jobbet har det skrivits spaltmeter om. Inte minst Plantagen samt Arbetsplatsen i fokus har bra reportage och tips om vilka växter du ska välja och hur de ska placeras. Arbetsplatsen i fokus konstaterar följande:

  • Växter skapar bättre inomhusmiljöer och sänker koldioxidhalten i luften
  • Människor i gröna arbetsmiljöer känner sig mindre trötta – Bättre fokus helt enkelt
  • Växtlighet på kontoren ger mätbara effekter i produktion och kreativitet – Perfekt för oss apputvecklare!

Vi tycker om att vara ute i naturen – därför bjöd vi in naturen till kontoret

Och med tanke på att vi människor tycker om att vara ute i naturen så är det kanske inte så konstigt att vi mår, och trivs lite bättre när vi är omgivna av grönska. Oavsett om det är på ett kontor eller i en skog.

Våra växter på jobbet är både små och stora, samt vackra och stryktåliga

På Webkingkontoret finns bland annat bananträd, svärmorstungor, gullrankor, guldpalmer och några fredskallor strategiskt utplacerade. Och de har visat sig vara både vackra och stryktåliga. Det blev så himla bra när allt kom på plats, och nu är det roligare än någonsin att utveckla appar och ta emot kunder.

För dig som vill läsa mer och kanske på sikt gå bananas i växtvaruhusen finns här några bra inspirationslänkar: Växter för hemmakontoretEn bra fysisk arbetsmiljö.

Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär