HyrGoKart - Webbutveckling av HyrGokart appen med react native

Appar är något som Webkingteamet tycker om att skapa. Det är både kul och utmanande att gnugga geniknölarna och se hur våra appar växer fram. Vi bygger gärna appar i React Native. Ett väletablerat ramverk som är trevligt att arbeta i och som har många fördelar.

Vana apputvecklare med flera webb- och mobilappar i ryggen

Faktum är att samtliga utvecklare i Webkingteamet är vana apputvecklare och genom åren har vi blivit riktigt bra på att skapa verksamhetsnytta och smarta lösningar till våra kunder. Vi har tidigare berättat om appen High Score som Johan De Groot och David Gunbrant tagit fram här på bloggen. Men nu är det dags för Tommy Dufmats att skina lite extra.

 

HyrGokart - En mobilapp som spar tid och gråa hårstrån på Gokartuthyrningen

Tommy ligger nämligen bakom den helt nyutvecklade appen HyrGokart. En mobilapp kodad för tävlingar och som skapar en tjusig bild på användaren, komplett med segerkrans och allt efter avslutat lopp. Perfekt när vi är ute och smiskar varvtider hos Hyrgokart på Sviestad. Där gör vi gärna upp med våra kollegor på EnlightSec och Soft Crew. Vinnaren får ju sedan se sig själv med vinnarkrans och allt, och bilderna hamnar såklart på Webkingkontorets vägg. Precis bredvid alla screens från Johan och Davids High Score-app.

Vi låter vår apputvecklare Tommy slå sig ner i soffan vid flipperspelet och berätta för vår social media manager och copy Johan Åhlund om utvecklingen av HyrGokart.

 

Tommy, var kom idén till HyrGokart ifrån?

Hyrgokart som håller till på Linköpings Motorstadion kontaktade oss och ville ha en mobilapp som underlättade deras arbete. En app som gjorde det smidigt att snabbt ta fram coola vinnarbilder, utan att man behövde använda varken digitalkamera och dator. Med HyrGokart appen går det på nolltid att få fram bilderna, och appen har fått ett fint mottagande.
 

Både apputveckling samt webbutveckling kan vara rejält utmanande, vad var det som var knepigast?

Den svåraste biten var nog att få till den slutgiltiga ”bilden” med segerkransen och den tillhörande texten. Det var många bitar som skulle på plats för att det rent designmässigt och estetiskt skulle se snyggt ut.
 

Vad var roligast?

Roligast var problemlösningen bakom vissa delar. Det var både kul och utmanande att få tänka till lite extra och testa sin kunskaper.
 

Apputveckling, systemutveckling eller webbutveckling, vad vill du göra i framtiden?

Jag vill gärna utveckla fler mobilappar. Det är något jag verkligen tycker är kul.
 

Nämn tre appar i telefonen som du inte klarar dig utan?

Untapped och Slack , så att jag kan hålla koll på om kollegorna slår en på flipperspelet på kontoret.
 

Exempel på grymma appar, byggda med React Native

Appar som är packade med smart funktionalitet, och en användarvänlig upplevelse i kombination med fin design. Inspireras, inse möjligheterna, tänk, koda och skapa appen som förändrar tillvaron till det bättre.

 

Del tre i Webkings serie om Apputveckling

Vi har tidigare skrivit om både native och hybrid apputveckling här på Webkingbloggen och texterna har blivit populära.

Här finns bra inspirationsläsning, case samt mer information om apputveckling och dess potential:

Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär