WebkingTeamet - vann en riktigt tung EpiServer Award!

Dags för en throwback till 2014, då vi vann en EpiServer Award (EpiServer heter numera Optimizely) med våra kollegor på Kriminalvården. Vår EpiServer Award i kategorin bästa webbplats i offentlig sektor var en härlig kvittens för ett jobb fullt av utmaningar, problemlösning och fiffigt kodande.

Utöver denna höjdpunkt var 2014 ett grymt bra år för WebkingTeamet. Ett år med många bra uppdrag, spännande möten, lärdomar och nya bekantskaper. Nu ser vi tillbaka på vad som låg bakom vår utmärkelse. Häng med.

Kriminalvården - En kund som vi verkligen trivs med!

På Kriminalvårdens HK i Norrköping har flera i WebkingTeamet jobbat i flera år. Projekten har avlöst varandra och vi trivdes väldigt bra på Krim. Under 2014 jobbade myndighetens medarbetare dagligen med att uppdatera intern- och externwebb med EpiServer CMS (nu mer känt som Optimizely). Ett CMS som WebkingTeamet är minst sagt bekanta med.

 

Webking var webbutvecklare, systemarkitekt, agil coach och Scrum master

När externwebben skulle få en rejäl uppfräschning med fokus på bättre navigering och struktur blev det dags för en ytterst laddad projektgrupp att skrida till verket. Webkings roller i projektet blev omfattande. Vi fungerade som webbutvecklare, systemarkitekt, agil coach och ansvarig Scrum master.

 

Analys och målgruppsidentifiering för bästa möjliga slutresultat

Kortfattat kan man säga att målet var att skapa en sajt som gör det så enkelt som möjligt för anhöriga, dömda och jobbsökande att hitta rätt information. En lockande utmaning som inleddes med en djupgående analys och identifiering av Kriminalvårdens primära målgrupper. Med bra info om vad besökarna på sajten vill veta och hur de sedan söker efter den.

 

Rätt info på rätt plats till rätt person - Så ska det vara!

Just detta krävde en rejäl planering, då sajten innehåller en enorm mängd viktig information som en ansenlig mängd besökare dagligen tar del av. Enligt den befintliga grafiska profilen började projektgruppen skissa fram en plan för en modern, lättanvänd sida. Med rätt information på rätt ställe, med en effektiv sökfunktion, samt tydliga målgruppsingångar.

 

Målgruppsingångar, struktur och ordning och reda

Vi valde att ge de primära målgrupperna egna ingångar. Detta i kombination med att den allmänna informationen strukturerades efter Kriminalvårdens egna analyser gav oss goda förutsättningar för att hjälpa besökarna hitta rätt. Exempel på målgruppsingångar är ”behandling och vård” och ”forskning och statistik”.

 

Lansering på utsatt datum och fint mottagande av användarna

Den vässade sajten fick ett fint mottagande. Projektgruppen hade skapat en helt ny sajt som var vässad på en mängd punkter. Resultatet var en sajt som i ännu högre grad gjorde det lättare för besökarna att hitta rätt info. Med hjälp av den grafiska profilen fick sidan en fin design.

 

Bang! Där satt den! - ``Bästa webb offentlig sektor`` tillsammans med Kriminalvården

I november hände det! Det var då vi tillsammans med Kriminalvårdens projektledare Helen Jorpes samt det grymma utvecklarteamet med Ralf Lund, David Söderqvist, Magnus Hanzen mfl fick beskedet. Sajten belönades i stenhård konkurrens med priset för bästa webbplats i offentlig sektor. Ett fint kvitto på att månader av hårt, målmedvetet jobb blev bra på riktigt. Här hittar du Webkings olika omnämnanden hos Optimizely.


Motiveringen var som ljuv musik för Helen Jorpes projektgrupp

”Vinnaren av Bästa webb offentlig sektor är en sajt som tilltalar både hjärta och hjärna. Med fingertoppskänsla har vinnaren lyckats beskriva sin verksamhet med stor värme även om den ofta förknippas med något helt annat. Ett sammanhängande bildspråk hjälper till att berätta om verksamheten och deras uppgift. Med tydliga ingångar får du som användare svar på dina viktigaste frågor och det är lätt att se hur man kan få stöd i en svår situation. En fängslande sajt som man vill stanna kvar på.”
 

En EpiServer Award som gav mersmak, självförtroende och motivation

EpiServer själva kommenterade vinsten med följande uttalande: ”Denna EpiServer Award går till En fängslande sajt som man vill stanna kvar på, Kriminalvården får priset för att med värme ha lyckats beskriva sin verksamhet, skapat tydliga ingångar som ger användare svar på sina frågor och visat hur man kan få stöd i en svår situation”.

 

Ett tekniskt smörgåsbord för IT-intresserade

Tekniken som vi använde oss av var ett smörgåsbord av programvaror och verktyg. Vad sägs om EpiServer CMS 9Imagevault 4Find 8ASP.NETMVCC#MS SQL Server 2012, jQuery, Twitter Bootstrap, RWD (Responsive Web Design), WCFVisual Studio 2013, TDDTFS 2013, AzureVisualstudio.com, application insight, och Photoshop? När det gäller plattform bygger Kriminalvårdens webbplats på  EPiServer CMS 9, Media Asset Management system ImageVault 4 och sökmotorn Find 8.

 

WebkingTeamet har tagit kvantsprång sedan vår EpiServer Award!

Det känns bra att se tillbaka på vad vi åstadkommit sedan 2014. Projekten har rullat på bra. Vi har även vuxit ur våra kontor. Flera gånger. Vi har anställt grymma kollegor, landat upphandlingar och ramavtal, byggt en kalasbra webbapplikationsplattform som många kommer att älska och ha stor nytta av.

 

Upptäck Webkingplattformen - Spara massor av tid och pengar till en otroligt låg kostnad

Med Webkingplattformen kan vi snabbt bygga en webbapplikation efter kundens önskemål, väldigt kostnadseffektivt. I skrivande stund bygger vi ett fintechprojekt, en advokatlösning samt ett väldigt effektiv planeringsverktyg till våra kunder. Samtliga av dessa byggs på Webkingplattformen. Kolla in planeringsverktyget Whinny som är byggt med vår plattform. Whinny spar massor av tid och pengar till dess användare.

 

Missa inte att spana in Webkings referensgalleri

Ta en titt i vårt referensgalleri, Följ gärna våra äventyr på LinkedInFacebookInstagram och Twitter. Vi är här för att hjälpa dig. Just nu har vi kalaskul projekt som vi jobbar med, inom ett flertal branscher som fintech, miljövård, kundzoner, E-handel, SEO samt såklart en drös med appar och webbutvecklingsuppdrag.

Vi är väldigt nöjda med resultatet och det är jätteroligt att vi även vunnit pris för bästa webb inom offentlig sektor med den nya webbplatsen. Det är ett betyg på att vi är på väg i rätt riktning när det gäller innehåll och användarvänlighet.

Helen Jorpes - Webbredaktör och Projektledare

Kostnadskalkylator

Intresserad av vad en app kan kosta?

Med våran kostandskalkylator så kan du få ett ungefärligt pris på vad din app eller webbsida skulle kunna kosta!

Fyll i formuläret nedan för att kontakta oss

Kontakta oss gärna

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Webking, våra tjänster och hur vi kan hjälpa er. Använd formuläret här intill eller slå en signal. Om du vill kan vi ses över en kopp kaffe för vidare diskussioner, hos er eller hos oss på vårt kontor i Linköping.

Kontaktformulär