Blogg

30 maj, 2021

Hjälpredan – En app med miljön i fokus byggd till LRF

Nu ska vi berätta lite om hur vi hjälpt Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) att uppdatera sin app Hjälpredan. Appen som hjälper dig att räkna ut rätt skyddsavstånd när du använder växtskydd- och ogräsmedel.

Precis som oss behöver appar lite kärlek och omtanke ibland

Faktum är att Hjälpredan har hängt med ett bra tag. Hon skapades när våra mobiler varken var smarta eller hjälpsamma, och var därför en aning utdaterad. Hon var inte direkt dement, men behövde lite kärlek och omtanke, och det är precis vad vi gav henne. Med varsam hand har vi steg för steg gjort henne väldigt lättanvänd, smartare, samt snabb och stabil. En rejäl uppdatering på alla plan. Inte helt fel.

Med Webkingplattformen gjorde vi snabbt Hjälpredan stabilare, bättre och snyggare

Med hjälp av Webkingplattformen fräschade vi snabbt upp Hjälpredan rejält. Hon är precis som en scout alltid redo. Dessutom är hon snabb, kvicktänkt, lätt att förstå och använda. Som våra andra appar gör hon vardagen lite lättare för de som använder henne. Det här citatet från LRF´s hemsida är rätt klockrent: Den nya appen är snyggare, bättre och framförallt mer funktionssäker.

Ett bra exempel på en app som verkligen gör nytta både för användaren och miljön

Hjälpredan är nu användarnas bästa kompis när de ska använda växtskydds- eller ogräsmedel. Hon hjälper dem att hålla rätt skyddsavstånd, samt att sprida ut sina ogräs- och växtskyddsmedel för så liten miljöpåverkan som möjligt.

Projektledare Lotten Lundgrens slutomdöme fick oss nästan att ramla av stolen...

Okej vi går händelserna i förväg en aning nu, och passar på att låta LRF´s projektledare Lottens omdöme dyka upp redan nu. Så får texten om själva utvecklingen fortsätta nedan. Hur som helst, när vi såg detta citat från Lotten på Reco ramlade vi nästan av stolen!

lotten lundgren


Webking hjälpte oss att ta fram en ny app. De var professionella och flexibla när våra önskemål ändrades under projektets gång. Resultatet var utmärkt!

Lotten Lundgren
- Projektledare
LRF

Så himla fint. Är du nyfiken på hur flera av våra kunder upplever vårt arbete? Då ska du kolla in vad de skriver om oss på TrustPilot och på Reco.

Varför ska du ha en app?

Vi får ofta frågan: ”Varför ska jag ha en app?” Svaren beror på din verksamhet och dina behov. En bra app har flera fördelar. Inte minst positiva användar- och kundupplevelser. Hjälpredan förenklar för användaren då hon snabbt tar fram rätt skyddsavstånd åt dig när du ska pytsa ut lite växtskyddsmedel. Upp med telefonen och starta appen. Oavsett om du har en iOS eller Android vet du att du alltid har den senaste och bästa versionen av hjälpredan i mobilen.

Fördelarna med en bra app är att den är tillgänglig, hjälpsam och lätt att använda

Med appen slipper du fippla med papper och penna. Och du kan lämna din laptop hemma, vilket ger plats för termos och fikabröd i ryggsäcken. Det smidiga gränssnittet gör appen busenkel att använda. En känsla av nöjdhet sprider sig när du insett hur bra den fungerar och inser att vardagen blir lite enklare. Det är ju så det ska vara. Tycker du att räkna ut skyddsavstånd är det bästa som finns kan du fortfarande använda den här mysiga paragraftexten. Fast många kommer att föredra Hjälpredan.

Vi tycker om att digitalisera hållbara projekt där miljön står i fokus

Hur som helst, vi tycker om, och har fördelen att ofta arbeta med företag som gör bra saker. Därför kändes det extra roligt att få digitalisera ytterligare ett miljöprojekt. Detta då vi tidigare markant förbättrat konkurrenskraften och lönsamheten till miljöföretaget Biototal. Här kan du läsa om hur vi byggt appen Bioväxt som sparar Biototal 6 veckors arbete per person och år. Här finns en intervju där Biototal själva berättar om appens fördelar. Att få digitalisera LRF kändes riktigt bra helt enkelt.

Gedigen förstudie, snygg prototyp och ett smart arbetssätt - Så bygger vi appar som användarna tycker om

När Robert tillsammans med projektledare Lotten Lundgren gjort en gedigen förstudie hade vi en bra utgångspunkt och koll på läget. Vi visste vad som behövde göras, samt även hur. Samtidigt hade vår kodninja Tommy jobbat fram en tjusig prototyp i Adobe XD, som togs emot med öppna armar. Appens olika vyer formligen flög fram på Tommys skärm. Och de var trevliga att vila ögonen på, helt enligt den grafiska profilen. Vilket skapar en uppskattad igenkänning för användarna. Det vet vi att de tycker om.

Vi tycker om att skapa effektiva och problemlösande appar som gör saker och ting enklare

Efter några veckors utvecklande visste vi att vi var på väg mot en app som verkligen gör det enklare, och blir en tillgång för användarna. En app som snabbt tar fram korrekt skyddsavstånd, till den så kallade sprutjournalen. Som du ser har vi lärt oss en hel del nya ord under det här projektet. Vi vet även vad en bomspruta och avdriftsreducering är.

Med vår egen webbplattform bygger vi din app riktigt snabbt

Eftersom vi bygger våra appar på Webkingplattformen blev uppdateringen av Hjälpredan smidig och tidseffektiv. Och till skillnad från våra konkurrenter kunde vi med vår plattform och en skopa React Native bygga klart henne betydligt snabbare än vad vi vet traditionella apputvecklingsuppdrag tar.

Vår utvecklare Tommy berättar om ytterligare ett skolboksexempel på hur ett IT-projekt ska genomföras

Hallå där Tommy Dufmats, utvecklare på Webking: Har projektet gått enligt plan? ”Javisst, arbetet har löpt på fint och utan några större hinder. Vi har jobbat på bra tillsammans och har haft ett väldigt bra samarbete med LRF.”

Tommy, berätta mer om utvecklingen av Hjälpredan

Tommy, du är ju både utvecklare men även ansvarig för prototypen, samt leder projektet: Vilket har varit det roligaste, samt svåraste? ”Apputveckling ligger mig varmt om hjärtat, något som jag brinner för helt enkelt. Därför var det roligaste själva utvecklingen, att ta fram en mobilapp är utmanande och roligt. När det gäller svårigheter handlade det nog mest om att som utomstående sätta sig in i, och förstå hur allt hänger ihop. I Hjälpredan fanns till exempel ett flertal olika utrustningar och avstånd att förhålla sig till vilket var både utmanande och kul att ta tag i.”

Varför passade Webkingplattformen så bra till Hjälpredan?

”Det finns flera fördelar, men en av de viktigaste är att Webkingplattformen är så komplett. Den har så många bra funktioner och är för oss som byggt den väldigt tidseffektiv att arbeta med. Många av våra kunder tycker dessutom att det är härligt att vi så snabbt kommer igång med utvecklingen. Vi kan med andra ord bygga skräddarsydda och avancerade appar till våra kunder, på väldigt kort tid.”

Helt fantastiskt! Hjälpredan blev godkänd på App Store under 24h!

Efter att vi gjort Hjälpredan klar var det som sagt dags för driftsättning. Som brukligt skickar vi upp dessa till både App Store samt Google Play för godkännande. Något som brukar ta ett tag. När det gäller Hjälpredan slog vi någon form av personligt rekord, då hon godkändes på mindre än 24 timmar. Helt otroligt. Och såklart väldigt glädjande.

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta
UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta
Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:

En digital fika med oss kan resultera i ökad lönsamhet och affärsnytta

Webking är en prisbelönt webbyrå i Linköping! Vår ambition, glädje, affärsmässighet samt miljötänk har lett, och leder oss fortsatt till en rad nöjda kunder och lyckade uppdrag. Du är alltid välkommen att kontakta oss för 30 minuter kostnadsfri konsultation. Och, en digital fika med oss kan få väldigt fin effekt på din lönsamhet och affärsnytta…

Läsvärda artiklar om utveckling

Apputveckling, Kundcase, Nyheter, Plattform, Webbutveckling , , , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE