Blogg

24 maj, 2022

Hur är det att anlita Webking? – Matilda på Parking Time vet

Parking Time är en app i form av en digital p-skiva som vi utvecklat åt Matilda Öhman. En app som med sin enkelhet och helt utan login gör parkerandet smidigt. Här berättar Matilda om hur det är att anlita Webking. Men först en kort introduktion om vilka funktioner som vi utvecklat till Matildas app. Som blev riktigt bra.

Vad är då Parking Time för app?

Jo, Parking Time är en parkeringsapp som:

  • Med hjälp av en detaljerad kartfunktion visa tillgängliga parkeringsområden/zoner
  • Ge info om respektive parkeringszon: hur länge man får parkera, antal p-platser, antal p-platser för rörelsehindrade med mera
  • Starta och avsluta sin parkering direkt i mobilen
  • Lägga till flera, och välja mellan tillagda registreringsnummer
  • Kontrollera parkeringen snabbt och smidigt
  • Parkeringsvakten kan logga in med arbets-id, välja vilken zon som ska kontrolleras, för att sedan scanna bilens REG-nummer och skriva ut böter till de som parkerat fel

Matilda, hur kom det sig att du anlitade Webking?

-Jag Googlade på apputveckling och hittade er bland de översta sökträffarna. På er hemsida gjorde jag en kostnadskalkyl och fick en uppfattning av att ni kändes prisvärda. Jag kollade även referenscaset om Musikverket som ingav förtroende. Sedan tog jag kontakt, och fick ett bra intryck. Ni var avslappnade, bra på att förstå Parking Times behov och förklarade det tekniska på ett begripligt sätt. Jag valde att anlita Webking då ni kändes proffsiga och jordnära. 

Vilka av våra talanger skulle du framhålla?

-Kommunikationen och tydligheten. Att ni förstod vad jag ville ha. Programmeringen gick bra. Ni visade upp engagemang och kreativitet, och var bra på att förebygga vanliga misstag, vilket är mycket viktigt. Teamet på Parking Time saknar programmeringskompetens. Där blev Webking en stabil kompletterande partner.

När du valt att anlita Webking, hur var det att arbeta tillsammans med oss?

-Arbetssättet var tydligt och pedagogiskt och fungerade bra. Ni har varit tillgängliga och väl förberedda när vi behövde snabba svar. Programmeringen flöt dessutom på helt enligt plan. Finslipningen tog dock en aning längre tid, men så blev slutresultatet mycket bra. Jag kände att ni hade mycket bra erfarenhet av apputveckling.

“Till och med morfar som är 78 år tycker att appen är superenkel att använda!”

Hjälpte vårt arbete dig lösa några problem, isåfall vilka?

-Absolut. Vi har ju inte kompetensen att bygga appar. Ni tog också fram en riktigt bra webbapplikation där kommuner och parkeringspersonal enkelt kan administrera appen. Det blev en riktigt bra kombination, och jag vet att ni la en hel del krut på att få alla detaljer att bli en mycket bra helhet. Parking Time fungerar som jag och mitt team förväntar sig. Den är dessutom så enkel att använda. Min morfar som är 78 har testat den och det gick galant!

Hur upplever du vårt engagemang och när märktes det tydligt?

-Det märktes att ni tyckte att det var en rolig app att utveckla. Dessutom kom ni till varje möte fulla av positiv energi och var riktigt uppmuntrande. Jag fick även bra förslag till framtida uppdateringar och ni verkade måna om produkten. 

Om vi skulle förändra en sak till det bättre, vad skulle det vara?

-Det mesta har varit bra, ni har varit duktiga! Men det känns som om ni kunde ha varit aningen bättre på att knyta ihop säcken inför lanseringen. Det tog lite tid från Googles sida. Detta det kunde kommunicerats lite bättre. Men det märks att ni jobbar på detta och verkligen vill att kunden bli nöjd. Vi vill fortsätta utveckla appen tillsammans med er.

Hur upplevde du vår obligatoriska förstudie?

-Under förstudien gick vi igenom krav och förutsättningar. Vi förstod varandra. Jag fick även bra information om tänkbara finansieringslösningar vilket var positivt. Den klickbara prototypen var jättebra och visades för våra vänner och för potentiella kunder. Som fick en bra bild av, samt förståelse för hur appen fungerar. 

Vill du veta mer om hur vi byggt Parking Time?

Vi berättar mer om själva arbetet med Parking Time i den här artikeln. Vi har även ett lite mer tekniskt referenscase här där vi pratar om tekniken vi byggt Parking Time med. Parking Time laddar du ner här till Android. Är du fan av iOS så finns den här. Och sjävklart har Parking Time även en bra hemsida.

Här finns fler kundintervjuer och fler blir det

Vi har som du kanske märkt en mängd olika testmonials från våra kunder på vår startsida. Och fler blir det. Undrar du över hur Per Holknekt tycker att det är att anlita Webking så kan du kolla in vår videotestmonial där han berättar om hur vi tillsammans utvecklat Skuldra.

Kostnads-förslag

Beräkna ungefärlig kostnad för ditt projekt.

Börja nu!

0$
Tack, vi kommer att kontakta dig snart
App eller webbplats?

Vill du utveckla en hemsida eller applikation.

Webbplats

En webbplats ger en högre grad av service till dina kunder genom att tillhandahålla information och snabba på köpprocessen eller till och med genomföra dina affärer via webbplatsen.

App

En applikation som bäst utnyttjar den funktionalitet som finns tillgänglig på datorer och mobila enheter, för att presentera din idé på ett effektivt och innovativt sätt för dina kunder.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Webbplats

Vilka funktioner vill du ha?

- +
1

Information

Sidor med text och bild.

en portfolio eller mapp för att presentera tidigare arbeten de utfört.

Portfolio

Presentation av utförda arbeten.

- +
1

Kontaktformulär

Insamling av information.

Välj ett alternativ för att fortsätta
UI/UX

UX = User Experience handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en webbplats med minsta möjliga friktion eller funderingar. UI = User Interface handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

Grafisk profil

Grafisk profil innehållande färg, form, logotyp, typsnitt.

Tillgänglighet

Följa tillgänglighetsprinciperna i WCAG 2.0.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Hosting

Behöver du drift, övervakning, backup och support?

Säkerhet

SSL krypterar trafiken mellan webbplats/applikationsserver och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t.ex inloggnings- eller kontouppgifter).

En virtuell privat server (som också kan kallas VPS, virtual private server eller VDS) är en instans av en fysisk server.

VPS

En virtuell privat server är en instans av en fysisk server. Ingår övervakning 24/7 och backup. Kostnad per år.

- +
10

Serviceavtal

Serviceavtal där du allokerar timmar och säkerställer tillgång till vår expertis och support. Antal allokerade timmar kan sparas upp till 1 år från datumet serviceavtalet tecknas.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Optimering

Optimering av webbplats för hög placering i sökmotorernas resultatlistor från början.

Prestandaoptimering

Optimera webbplats enligt våra rekommendationer och best practise.

Med SEO-paketet kommer din hemsida högre vid sökningar på Google

Sökmotoroptimering

Grundläggande tekniska komponenter (sitemap, robots.txt och 404) installeras.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Native, hybrid eller webbapplikation?

Vilken typ av applikation, plattform och marknadsplats applikationen ska stödjas och distribueras på..

Nativeapp

En native applikation är en app som är utvecklad för en specifika plattform. Exempelvis iOS eller Android. Fördel är att man enklare kan nyttja enhetens inbyggda funktioner för GPS, 3G/GPRS, Kamera, Gyro etc. Detta medför ett snyggare gränssnitt och en högre prestanda eftersom applikationen körs direkt i enheten och kan utnyttja hårdvaran fullt ut

Hybridapp

Största fördelarna är att en hybridapp kan användas på både iOS och Android. Man kan alltså använda samma kodbas till båda plattformarna. Detta ger kund och utvecklare stora fördelar. Man kan sänka utvecklingstiden och kostnaderna och tack vare appens kompatibilitet blir den tillgänglig för miljontals potentiella användare.

Webbapplikation

Webbapplikation med responsiv design. Det mesta går att åstadkomma med en responsiv webbapplikation. Webbapp är plattformsoberoende och köras inuti webbläsaren.

Välj ett alternativ för att fortsätta
Plattform

Vilka plattformar ska applikationen stödjas av?

iOS

Android

Windows

Välj ett alternativ för att fortsätta
Uppskattad kostnad

Det uppskattade priset är:

Ange information om funktionalitet och andra önskemål.

Ange önskat datum för release.

Bifoga kravspecifikation(er) om det existerar. Underlättar kostnadsförslag.

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt:
Total:

Du vet väl att en digital fika med oss kan få väldigt fin effekt på ditt företags lönsamhet?

Vi är redo att hjälpa DIG att nå nya mål och öka din affärsnytta och lönsamhet. Vi kan väl ta en digital fika så smider vi lite planer tillsammans! Då jäklar blir det åka av. Tryck på knappen till höger så hörs vi. Det kommer bli bra!

Läsvärda artiklar om utveckling

Apputveckling, Kundcase , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

SWITCH THE LANGUAGE